Läkarbesök

Jaha då har lingoveckan börjat. första gången sen jag blev gravid. Både skönt och och lite oroligt på samma gång. så de inte va nått fel men tydligen inte för nu har den dragit igång med buller och brak med värk i magen och ryggen dock inte mordiskt öm i tuttarna som jag brukar få skönt de i alla fall. Som sagt både skönt ocg jobbigt!

Idag var vi i karlstad för ett läkarbesök med neo. blev vägd hade gått ner något sen förra vägeningen men inte så konstigt kanske med tanke på att han bajsade hela 4 gr i lördags de har han aldrig nånsin gjort förut så han tappade nog lite vikt där hehe:P pratade mest om neos mat som vanligt. tog upp att han kräks väldigt mycket slem nu så vi ska få prvoa en magsårsmedicin. för KG trodde att han har lite reflux att magsaft läöcker upp i strupen vilken i sin tur irrirerar och gör så att han blir slemmig. vi hoppas att de kommer bli bättre. Han var jättenöjd med vikten som bara gått spickrakt uppåt nu sen vi fick matpumpen. hans huvud har stått still ett tag nu vilken är både bra och dålogt de vissar att shunten funkar som den ska men den kanske shuntar i för mycket. såå vi ska röntga hans huvud om ett tag för att se. är de så att den shuntar lite för mycket sp blir de till att åka till götteborg där dom ställer om ventilen i shunten så den shuntar mindre. Däremot tyckte han att neos volym anågende huvudet ser bättre ut än va de låter på papper neos huvud är 42 cm fått avlångt huvud vet inte om de är att han ligger mycket på rygg nu eller ej men vi ska försöka lägga honom mer på mage när chanserna fås.

lämnade tillbaka neos babyskydd nu eftersom han har växt ur de. skönt att de försvunnit en sak mindre här hemma:P

Blev att vi åkte till max neo fick mat och somnade i vagnen och vi käkade på max. blev en liten runda på bergvik massa rea men hittade inget som passade. köpte bara vitaminpiller på apoteket kan aldrig skadda att få i sig lite extra av allt.

Även en sväng till babyproffsen för att kolla på vagnen som jag varit sugen på. neo satt jättebra smidig att köra. Men den andledningen till att jag vill ha en ny vagnär att den vi har är lite tung och jobbig att dra men denna vagn trodde jag skulle vara mycket lättare än var den va därför vi  åkte hem tomhänta hittade dock en akta graco som var bra men bara ett hjul därfram jag vill ha två men ska tänka på saken och leta efter lite andra alternativ de är ju verkligen ingen jättebrådis med vagn.

Nyss kommit hem ska diska. tony åkte till golfbanan en liten stund sen när han kommer hem så ska vi handla lite mat ganska tomt i skåpen eftersom vi var borta ett tag.

Neo ligger under gymmet och får mat. Ringa dietisten och rådfråga lite om hur mycket mäng mat per dygn neo behöver i förhållandevis till sin vikt eftersom vi är lite osäkra.

Nää nu ska jag diska upp de lilla som fanns plocka lite här hemma. Vill verkligen flytta men de gör man ju inte hur som helst. så neo får eget rum att ha alla sina grejer i de vore toppen som man kan göra lite mysigt:)

Neos föddelsedagskalas

åkte till björneborg i fredags och gjorde tårtorna efter en massa krångel för vi glömde typ allt hemma haha de va bara att vända. fick bakhjälp så de gick smidigt. Åkte upp till stugan senare på kvällen. träffade gunnel och kurt som vi inte sett på mycket länge så de blev en hel del prat om neo.

På lördagen var de äntligen dags för neos föddelsedagskalas. var lite orolig för att vädret inte skulle vara bra eftersom de var jättemolningt när vi vaknade. med tony sa att de skulle spricka upp så jag fick lita på honom.  En hel del förberedelser ballongblåsning ställa iordning bord osv men de gick jättebra fick massa hjälp av alla så de gick som en dans. Neo och jag tog en promenad och så plockade en bukett sommarblommor som stod på bordet ute underbart.

gästerna började dyka upp runt kl två blev några samtal eftersom vägen dit  är lite krånglig men alla  hittade tillslut och alla kom som skulle komma + Devin som först inte skulle komma men dök upp i allafall jätte roligt:D
Blev välkomst hallonbål med lite stjärnfrukt jordgubbar och päron jättegott med sött. Sen innan de var fika dags så var de tipspormenad som mesta dels tony hade gjort. tipspromenad om neos första gågna år. Ska göra de som en tradition varje år med tipspromenad om året som gått tror jag kan vara lite roligt. Just denna tipsrpomenad handlde mest om sjukhus.
Tror de flesta tyckte de var roligt! Efter de så var de dags för fika. Hade faktkiskt fuskat och köpt 2 sorters kakor och bullar tyckte de räckte. folk hade de jättre trevligt så som vi uppfattade de satt och diskuterade frågorna från tipspromenaden.
Tony meddelade vinnarna som var jeanette:) Sen var de dags för tårta! hade köpt ett jätefint ljus i form av en etta med glitter på som vi tände. och alla sjöng ja må han  leva! Sen fick mamma blåsa ut ljuset;) roligare nästan år när han kan själv. samlade alla paket på en filt på gräsmattan de blev en hel del kan jag säga;) Vi satte oss där hela familjen och började öppna eller snarare mamma och pappa som fick öppna de roligaste va ju såklart pappret som prasslade.
Tog bra länge att öppna alla paket. Massa leksaker och kläder. Ska ta ett inöägg och skriva allt som han fick.

Folk hade de jättetrevligt och precis när gästerna kom så försvann molnen och solen kom fram. kändes som om de var meningen enbart för neos kalas faktiskt var många som sa de. Kalaset var helt perfekt bättre än vi hade tänkt oss. Neo kunde inte få ett bättre 1 års kalas underbart väder massa paket och massa släkt och vänner. Även roligt att sofi kunde komma inte setts på jättelänge. en helt underbar dag. Nästa högtid för neo är nog dop men vi känner ingen brådis de hinns...

Kaos...

Blir ett litet blogg inlägg innan vi åker igen..

Varit kaos här hemma på morgon allt ska packas de sista ska handlas inför neos kalas. ska snart åka till björneborg för att föra neos tårtor innan vi åker till sommarstugan igen. blir lättast att göra dom i björneborg så tar dom med sig tårtorna i morgon när dom åker upp. Så som vädret ser ut nu så blir de att vi är i stugan stor sol var de så vi håller verkligen tummarna att smhi:s prognos stämmer. idag är de stressigt värre. fick äntligen agrigaten till neos matpump behöver verkligen nytt nu så de vaskönt att de komm innan vi drar till stugan. Ser fram emot morgon dagen och hoppas att de blir lyckat med all men de tror jag nog att de ska bli.

Åker hem på söndag igen för på måndag ska vi till karlstad med neo för läkarkontroll blir nog mest koll på neos vikt eftersom läkarn sa sist att han väger för lite för att vara så lång men nu har han gått upp jättebra så de borde inte vara några problem han kanske tom passerat 8 kilos gränsen på måndag. :D

ha de bra alla!Neos föddelsedag


idag vaknade herrn kl tio sover längre nu på morgonen pappa sjöng jag må ha leva ett under att han inte kräktes av pappas vidriga andedräkt på morgononen hahah:P fick prova nya kläd er idag lite stort men inte överdrivet stort såå stilig som alltid mammas prins.

Kl 11 så var de snabbfika med sara och michelle och en tjej som he´ter linda var med hennes minsta tjej nea jätte trevlig tjej. gick i min syster klass på gymnasiet så jag kände igen henne sen tidigare. fikade snackade en hel del neo fick present jättefin present. Blev ju tyvärr snabbfika eftersom sara skulle hem och linda skulle hämta son äldsta tjej på dagis. blev såå sugen på en likdan vagn som linda hade med sväng hjlu därfram billig så de kanske blir en sån.

Knallade hem ronny kom och lämnade paket jättefina kläder. fick även ett kort på posten av ronny  han är såå underbar kommerihåg föddelsedagar och bryar sig mer än man kan äga om andra i min släkt. blev en liten fika på stan med ronny innan han började jobba.

Neos farmor kom och lämnade formar till tårtorna som jag ska göra i morgon. Hon ahde även med sig blommor till neo jättefina var dom. Sen kom tonys mormorlite senare på eftermiddagen och ävben hon hade blommor med sig.

Annars har dagen varit ganska lugn. blir mycket mer firande på lördag då alla släkt och vänner kommer ska bli jätte trevligt och mitt vanliga tjat hoppas vädret blir bra. Neo sover nu hoppas han somnar för natten sen eftersom han sover nu men de brukar aldrig vara nått problem.

Nu kom pappa och andreas ska tjöta lite skit!

Idag fyller neo 1 år!!! Grattis våran underbara älskling!


Neo någon timme gammal
Och de här är neo idag ett år senarePå ett år så har neo gått upp från 670 gr(som han vägde som minst) till 7820 gr de vill säga 7150 gr!!!
När han föddes var han 31 cm lång och nu är han 72  vuxit 41 cm på ett år och huvudet var vid föddseln 24 cm idag är det 42 vuxit 26 cm. Det är helt ofattbart vad denna kille fått genom gå under sitt första år. Mycket mer än va dom flesta går igenom på en livstid. han är helt makalös går inte en dag utan att jag tänker på vilket otroligt kämpe han är vilken styrka som rymms inom honom de går inte att förstå.

vårat mirakel
våran kämpe
De vackraste som finns
mamma och pappa älskar dig så mycket att ord inte kan komma i närheten

GRATTIS vår underbara skatt på din 1 årsdag!!!!


BVC

    idag var de dags för bvc var ett tag sen dom nya måtten är

Förra gången vägde han 7350 gr och denna gång 7820 gr ökat nästan 500 gr på tre veckor hur bra som helst underbart att han växer bra nu. snart 8 kg!!! Längden sist var 70,5 cm denna gång 72 cm och huvud omfång 42 som sist!

Belv lite kläder inhandlat till godingen också eftersom han har jättedåligt med byxor har fått rensat bort en hel del. så de blev tre par en t-shirt och en body och strumpt med halkskydd så bra när han står såpass mycket nu.

En handling på maxi igen kalas grejer men vi glömde lite så vi måste nog handla de sista i morgon.
träffa sara och michelle i morgon eftersom dom inte kan komma  på neos föddelsedagskalas.Har inte setts på evigheter eftersom dom flyttar och har sig nu blur själv s¨ååå sugen på att flytta *avis
även göra tårtor i morgon får se hur dom blir annars får man väl köpa

Grattis till sandrah som blir gammal idag ;)

Och de viktigaste av allt...

Neo fyller 1 år i morgon!!!

tänk att ett helt år har passerat sen allt började helt otroligt var fort tiden går jag fattar
verkligen inte vart den tar vägen. mammas underbara älskling blir hela 1 år.
Blir nog inte så jättemycket firande imorgon men på lördag då smäller de kan jag lova.


Hur allt började...

Ju närmre neo föddelsedag närmar sig dyker de upp allt fler minnen hela tiden.
Om hur allt började.

Vi låg och myste i sängen på kvällen de var full rulle i magen somm de oftast var. ( saknar de obeskrivbart mycket)
Neo låg och kände hur han levde loppan där inne. när vi skulle somna så fick jag sån fruktansvärd smärta i magen går inte abb beskriva gick på toaletten och blöde massa smärtan höll i sig ringde till förlossningen som först inte tyckte att vi skulle kommma men hon fattade npg att inte allt var som de ska när hon hörde mig gråta av panik åkte in fick stoppannde dropp antibiotika inget hjälpte.

vattet gick hade tydligen mycke fostervatten. hade såå fruktansvärt ont. dom skulle få upp mig i gynstolen för att kolla tog nog minst 30 min innan jag orkade. hon kollade och tony sa när dom såg på varamdra så syntes de i deras ögon att inte allt var som de ska. när vatten fgck lade sig han på tvären eftersom han had eså mycket utrymme där inne jag började blödda ännu mer.dom drar i väg mig. tony sa att dom sprang allt va dom kunde så tony hann knappt hänga medhade lustgas så jag var inte riktigt klar i huvudet de och blodbristen. blev sövd...vettskapen att han är kvar i magen och vakna upp av att han är borta inga sparkar inga rörelser utan att veta om han lever är de absolut mest panikartade känsla som jag någonsin kännt.

Vaknar upp vet ingen ting tony kommer och säger att han lever.. Jag får vakna till lite för mycket blod eftersaom jag förlorar mycke. dom drar ner mig till intensivvårds avdelningen får se honom för första gången. Där ligger han vårt mirakel. Man kan knappt se honom täckt med sladdar och slangar

men där ligger så sååå otroligt vacker vårat underverk där ligger han.
Vårat mirkakel<3

Tony berättade efteråt att han fick inte vara med under katastroff snittet men fick vänta i rummet brevid. alla läkare som fanns va där och tony sa att dom fick åter uppliva honom han var helt orörlig men efter ett tag lyckas dom. tänker ofta tänk tony som var tvungen att uppleva allt de där och själv inte veta om han lever eller inte. han sa att han grät och grät hade de varit så skulle dom skickat ut honom ingen är värd att uppleva de. efter ett dygn får vi åka till uppsala. Jag nyopererad blrv satt i en minibuss i tre timmar sitta med uppsträtt mage . jag hade sååå ont att jag grätt i princip hela vägen dit och på den vägen är de första dygnet då allt hände.

går inte en dag att jag tänker på de hur livet kan ta obegrundande vändningar. de var så allt började från att vara världen slyckligaste gravida kvinna till att inte veta om ens barn kommer överleva. de går inte att första känslan om man själv inte upplevdet .

När ska de sluta göra ont?
När ska de sluta att känns som hjärtat dör coh själen stryps mär man tänker tillbaka?
varför vi varför neo?
Han är inte värd de här allt han fått genom gå gått igenom varför han?
de drabbar nog dom som har styrkan att klara nått sånt!
Neo har den styrkan
Han är vårt underbara vackra mirakel
hade han inte funnit här hos oss idag hade jag inte orkat fortsätta mitt liv...
han är vårt allt!!
Vi älskar dig mer än livet själv
vår kärlek till dig är okrossbar<3

Regn,blåst och myggbett

Så då var vi hemma igen efter vistelsen i sommarstugan. Ska jag va ärlig så var de ingen riktigt middsommar kändes de som. kom till stugan senare eftersom tony jobbade. käka midsommar mat som jag har saknat sillen såå gott med jordgubbar och därefter jordgubbstårta. Riktigt smarrigt. Eftersom vädert va skit bara regn poch blåst varenda.
Fått massa myggbett sommaren första kliar så jag blir tokig är överkänslig mot myggbett så dom blir enorma och slutar aldrig klia känns de som. neo sov bra i stugan trotts ett nytt ställe men de brukar aldrig vara nått problem. Hamnade i massa famnar under helgen. men mamma lyckades att ibnfånga honom so vi låg mycket på soffan och myste underbart att bara ta de lugnt. de var väl vistelsen i stugan sammanfattad hände inte mycket men skönt ända att bli uppassad lite ibland.

Det var ändå skönt att komma bort ett litet tag men somm sagt vädet kunde ha varit bättre. Satt innen i princip hela tiden blev bara 2 promenader när de var uppehåll för att  neo skulle få lite frisk luft.
Sysselsatte oss med att spela kort titta på tv och äta haha när man får hur mycket mat som helst. och jag börjar äta mer och mer nu så här mycket brukar jag aldrig hmm underligt men jag behöver gödas upp några kg de är är aldrig fel att man kanske börjar få matlusten tillbaka men lite väl kanske haha.

Kom hem igår så vi åkte och handlade eftersom de va tomt i kylskåpet och skafferiet. Gjorde middag innan tony åkte och kollad elite på tennis innan sin fotbollsmatch. han kom hem nio åkte och köpte mat på torg grillen såå gott vräkt i mig allt snabbare än tony haha va blir de:P gick lade oss och myste innan vi somnade.

idag har vi lite att göra fixa saker till neos kallas inhandla allt och till bvc. full rulle här hemma!

MidsommarMåste ju önska alla en riktigt trevlig midsommar!!!Snart middsommar

lika trist och grått väder idag med man får verkligen ingen lust till nått alls.
Blev en fika med ronny vid 11 till 13 skönt att komma ut lite nu när tony är ledig alltid lika trevligt. när jag kom hem stack tony till golfbanan och var borta till halv sex typ.

Jag pasade på att städa lite. hann dammsuga damma plocka iordning lite gjorde rent neos matta gjorde rent hans spegel . han med lite i alla fall. de passade verkligen inte att ligga ner så han fick sitta i sitern en liten stund vilket var såå roligt.

Var ett tag sen han använde hoppgungan så vi provade den. Märks att ha fått in snittsen lite mer nu än sist han hoppade och hade sig och pratade och skrattade mammas lilla busis sötast i världen. fick sitta 15 min. fillmade som ligger ute på bloggen.

 sen var de dags för käk. somnade och vaknade när maten precis va klar. tony kom hgem och gjorde tacos till middag riktigt smaskens var de. Nu står han och donar i köket ska göra en blåbärspaj vet inte vad för ryck han fått nu haha.

Kvällen blir lung unga mödrar som vanligt. Måste packa så de är gjort tills i morgon när vi åker till tonys farmor och farfars sommarstuga ska bli såå skönt att få komma hemifrån lite. hoppas verkligen vädet blir bättre så man kanske kan ta sig till stranden och ligga där och bara njuta av tillvaron och neo får ligga på en filt i skuggan och mysa underbart men som sagt omd e blir väder hoppas hoppas hoppas! känns verkligen inte som om de är middsommar i morgon precis:/

blir borta tills på tisdag då vi åker hem för bla att tvätta. onsdag ska vi till bvc och väga sötnosen. Ska även handla till neos kalas och göra tårtorna. sen på torsdag kommer sara och michelle och firar neo ska bli såå roligt. skulle dit idag men dom håller på å packar och sen hade sara tvätten så de får bli en annan dag. Var alldeles för länge sen vi sågs nu skärpning!!

De är väl så de ser ut framöver sen är neos kalas den 28 juni. de enda som oroar mig är att vädret inte kommmer vara bra eftersom vi tänkt att ha ett riktigt sommarkalas ute men vi får hålla tummarna!

Neo i hoppgungan

Neo har börjat få in snittsen nu i hoppgungan. studsade mer än han nånsin gjort och de var såå roligt. Ha överseende med att filmingsvinkel inte är bra går inte att ändra tyvärr!

Mammas älskling
Mammas allt
Lycklig

♥Tänk att ord kan få en och må såååå bra♥

Begravning

Idag hade jag skaffat barnvakt eftersom jag skulle på begravning. Tony jobbade och jag ville inte ta med neo så farmor kom och satt barnvakt i ca 2 timmar.

Pappa kom och hämtade mig 12:30 så åkte vi till kyrkan ljusets kapell. Sammanlagt så var de 14 personer men jag farmor pappa och sandra var dom som stod henne närmast eftersom adela var faster till pappa. Det var en vacker begravning.På senare tiden har jag inte träffat henne nått alls nästan eftersom vi haft som vi haft de. sen hade hon blivit som en annan människa på slutet anklagade farmor för att hon stulit saker av henne när själva verket va farmor som tog hand om henne. Men hon blev gammal 89 år. hon har haft ett tufft liv ett barn som hade sjkudom och dog. var tveksam till att gå på begravningen först eftersom jag tycker de är såå oerhört jobbigt. men jag ångrar inte att jag gick.

Eftteråt blev de smörgås tårta och jordgubbstårta på norrgården det var trevligt. kände inte många som kom.

Kom hem vid tre och saknat neo så ofantligt mycket som vanligt. allt hade bara gått bra.

Har städat lite diskat mindre kul. Senare på kvällen kom bror min. pratat lite med honom. beställde pizza som vi käkade just nu sitter tony och andreas och kollar på fotboll. ska gå å lägga mig nu de magiska klockslaget 22 har slagit och då blir jag såå jäkla trött hehe. neo har somnat för natten också.

Neo satt och myste i morbrors knä förut trivdes som fisken i vattnet;D
Myspys hos morbror

Devin

Igår lärde sig devin krypa hemma hos oss. Ville visa sina gudföräldrar att han visst kan krypa bara för att mamma sa att han inte riktigt kan än hehe de fick hon för de. vi har nog bra inflyttande på honom. Så duktig!


En sväng på staden och en oväntad fika

kollade lite ophra om en dam som samlat på sig grejer som samanlagt vägde 75 ton fatta 75 ton på 200 kvm som dom hade huset på helt sjuk. neo fick mat sov en stund medan han sov fixade jag alla adresser på korten skönt att ha de gjort nu är de bara kartorna kvar.

Tog en sväng till stan där jag lämnade i neos recept på apoteket. krångel hon visste inte riktigt hur man gjorde inte så vanligt att folk beställer barnsondnäring i den här stan precis. brukar komma på fredag men eftersom de är middsomar så är de stängt kanske kommmer nästa vecka så långt fram har vi inte mat så de räcker så jag är lite orolig hur de ska lösas. Men på nått sätt hoppas jag

En sväng till både lindex och kapphal men dom hade inga fin kläder till neo var väldigt utplockat på de mesta tyckte jag gällande barnkläder.

Sen när jag gick på gågatan träffade jag Linda jättetrevligt de var verkligjen inte igår och måns såklart. Han har blivit såå stor killen å så blåa fina ögon har han.en riktigt liten goding är de. Linda satt och väntade på therese och Elias. dom skulle fika så linda frågade mig om jag ville med självklart. Jätte trtevligt att träffa sina arbetskamrater. elias har också blivit så stor en riktig liten vilding är de. satt och pratade lite jättetrevligt. Blev bara en liten stund för måns blev trött och kinkig.Sen skulle dom byta bajsblöja och jag var tvungen att gå hem för neo skulle ha mat.

Lade honom i sängen för han var trött satte på maten och han tvärslocknade. Väntar på att tony ska komma hem så ska man väl laga lite middag börjar bli lite hungrig faktiskt. Ska väl fortsätta pyssla lite med neos föddelsedag vore bra om korten kommer iväg idag skulle köpt frimärken på stan men efter den oväntade och trevliga fikan så fanns de ingen tid över till de.

Annars blir de lugn unga mödrar idag typ de enda jag följer...

Inbjudningskorten

Igår somnade herrn redan 21:30. trött kille och sov ändå till 10 imorse han bara sover och sover min lilla sötn
os.
Skulle sätta på  honom en body som han har haft en gång så jag tänkte att kan va kul att ha den lite mer än en gång men när de kom på så var den liten ändå kapphal str som brukar vara större men de var bara att konstatera att den va för liten. Han får ha den idag sen åkte den upp på vinden som allt annat gjort.spar till nästa unge. hade även en body igår som även den var förliten bara att lägga undan . Såå underbart att se att han växer min älskling.

Idag kom inbjudningskorten. Jag var väl inte helt nöjd. bilden blev suddig och textfärgen var inte alls lik den jag valde men men hade skickat tillbaks dom och bett om nya men de hinns inte nu de får duga. huvudsaken att folk ser vad de står.
Så nu har jag suttit och skrivit adresser på dom flesta hoppas de hinns att posta dom idag vore bra om dom kommer iväg nu.

Neo sover och får mat. efter sovstunden ska vi ner på stan en sväng för att beställa hem mer mat till neo på apoteket hoppas de verkligen kommer hem i tid. skulle ner igår men då började de spöregna så då fick jag ingen lust. även se om man hittar några finare kläder till neo på hans föddelse dag vore lite tufft med slips får se vad som dyker upp..

Skönt att de börjar bli finare väder ute även om de verkligen behövde komma lite regn så torrt i backen..
Ska fortsätta leta adresser såå roligt ..inte..

Perfekta tårtan


vaknade av att de smattrade som sjutton på vårat sovrumsfönster i morse. gav neo mat lade han i vår säng somnade till en liten stund tills matpumpen pep. Trodde herrn skulle vakna någolunda tidigt som han brukar men inte idag.
Somnade typ halv elva igår kväll och sov till 11:30 imorse. då vaknade han och var jätte sprallig och glad. var vaken 2 timmar innan han somnade igen nån timme. Sovit hittils 4 gr idag och sover nu. Väldigt mycket sömn för att vara neo varit ganska mycket mer sömn några dar nu. vet inte om de beror på vädret eller om de är nått annat. men han verkar inte sjuk eller nått sånt för när han vaknar är han jätteglad och pigg som han alltid brukar. kanske nån tillväxt period eller nått!?!

Grått och mulet hela dagen så man har inte fått nån lust till nått. skulle gått ner på stan till apoteket beställa hem mer mat till neo eftersom vi är inne på sista kartongen nu men när tony kom hem och vi hade tänkt att knalla ner började de spöregna så de blev inget med de.Tony fixade lite med neos föddelse dag på jobbet och kom hem lite senare.

idag hittade jag den perfekta tårtan till neos föddelsedag. En riktig sommartårta hoppas de kommer bli lyckat och att jag klarar av att göra den. Men den känns så rätt. inget barntårta precis kanske men neo ska ändå inte äta den eller nått annat barn heller. Tror jag ska göra nån god frukt/bär pure istället till honom på färska bär. Men tårta kändes såå rätt när jag såg den.

Dagen i övrigt har varit seg lite långtråkigt men ändå inte orkat ta mig i kragen att hitta på nått så jag får skylla mig själv.
Blir såå trött av vädert hoppas de blir bätre snart.. Tony har åkt på fotbolls matach i ölme så neo och jag är ensamna.
fast neo sover. idag fick han broccolipure ökat smakportionerna till 2-3 skedar och de går jättebra. provat lite nya frukter nu också inga allergiska reaktioner eller magknip underbart att han tål allt han fått hittills. Bajsar och kissar mer vilket betyder att han tar åt sig maten han får underbart. Inge unga mödrar idag så har ingen aning om vad jag ska göra som sagt inte vann att älsklinge sover så mycket...

Nytt ljud !


Igår lärde sig neo ett nytt ljud. han kom på att man kan ju använda tungan också.Låter som om han ska köra bil såå sött. jag och tony tyckte att de lätt så himla roligt och sött så vi började skratta. Helt plötsligt så började även neo skratta, gapskratta har ladrig hört nått mer sött ljud. Helt underbart så har han aldrig gjort förut. Tony filmade med mobilen för att dfe skulle bli ljud hoppas de går att lägga upp på bloggen. Ska testa sen hoppas vekligen de funkar, Mammas underbara unge!

Älskar dig mer än nått annat på denna jord


Lärt sig ett nytt ljud
Så här roligt var de när mamma
 och pappa skrattade åt mitt nya roliga ljudMattias studentskiva och födelsedagsplanering

blivit mycket studentfirande dom här dagarna jätte roligt.
igår var vi till mattias som tog studenten. Tonys familj och mattias familj är nära vänner ända sen tony föddes eftersom tony och mattias storasyster är födda på samma dag och är lika gamla. Monika äger hemma hos så vi var där och firade.
Neo sov i nästan 4 timmar i sträck. så tony åkte iförväg så fick jag ringa om han vaknade. Brukar inte väcka honom utan han får sova så länge han vill ovh behöver. Han vaknade lagomt till hans matning så han matades klart här hemma sen ringde jag tony och hans pappa hämtad upp oss eftersom tony druckit öl. Monika (mattias mamma) blev jätteglad när vi kom. Hon har inte sett neo sen i augusti och då låg vi fortfarande på sjukhus. Neo satt i hennes knä och var såå nöjd innan han hamnade i cissis knä och myste.sen en tripp till farmors knä sen pappa och eftetr de äntligen mamma där han somnade så gott på mig.Mattias var inte helt nykter haha men de tillhör;) bjöds på tårta och kakor jätte gott och jättetrevligt. satt och pratade och myste gick in efter ett tag eftersom de blev lite kallt. åkte hem runt halv åtta och då fick neo mat. tonys föräldrar stannade här en liten stund. tony vissade sin pappa och bror de nya tv-spelet. dom åkte runt 10 och då gick jag poch lade mig och neo också. somnade typ på stört som jag alltid gör. Har en period nu igen känner mig sååå trött jämt jobbigt hoppas de går lver snart.

Idag gick tony och köpte färska frallor på morgonen och apelsinjucie. så vi satt och myste här på morgonkvisten. Neo vaknade tidigt idag igen men somnade om och sov till 09:30 då de var dags för mat igen. kräkts mer ön vanligt igen lite jobbigt men men. Han somnade runt tolv ett nångång som han brukar göra. så jag och tony passade på att planera neo födelsedag så nu är de mesta planerat bara att börja inhandla. hoppas verkligen de blir väder så vi kan vara i sommarstugan som vi planerat. ett riktigt sommarkalas de kommer bli helt underbart längtar såå och håller tummmarna som sagt för att de ska bli väder.

Bilder från min brors student

Såå här roligt var de på morbrors studentdag

Min brors student

I torsdags tog min bror studenten den sista utav oss. Var tveksamt först om jag kunde följa med till karlstad eftersom jag inte hade nån att åka med. Men efter många om och men så ringde ronny och jag fick åka med honom till karlstad. Velade även om neo och tony skulle med men vi kom fram till att de var bäst att neo fick stanna hemma eftersom de alltid brukar komma mycket folk och vara väldigt högljud så tony stannade hemma.

Åkte runt ett kom fram precis i lagom tid. och hade turen att hitta parkeringsplats de första vi gjorde.hann möta upp pappa sandra och farmor när vi kom fram Dom 2 klasserna som gick ut fr¨n Tullholmsgymnasiet kom typ 13:30 och sjöng så de stod härliga till. De var massa folk men andreas hittade oss ganska snabbt eftersom han hade en studentskylt.

Kan ju säga att han vi ju en helt nykter hehe hördes och utmärkte sig mest av alla men han har en tendens att göra de men man tar bara studenten en gång. Som han har kämpat. Han har 2 jobb och skolan. Oerhört bra betyg och fick ett stipendium “Värmlands flitigaste elev” inte alla som får den utmärkelsen. Han är värd varenda sekund av denna underbara dag. Såå otroligt stolt så de finns inte!

 Efter allt ståhej så åkte studenterna runt i fina bilar eftersom man tydligen inte fick åka traktor i karlstad sa nån. Efter dom tragit i väg i sina vrålåk så hade ronny några ärenden innan vi begav oss hem igen. Kändes otroligt bra att jag lyckades komma iväg trotts allt. Ronny skjutsade hem mig där jag mötes av en nästan alltid lika glad lite sötnos. De första jag fick när jag kom hem var ett jättevackert leende underbart. Blev till att packa ihop de nödvändigaste till neo eftersom vi skulle på studentskiva hos pappa.

När vi kom dit var de massa folk man inte sett på länge: smörgåstårta och tårta vart de super smarrigt. Andreas gick och lade sig när vi kom hem han startade sin dag lite väl hårt tror jag. Sen kl 18 åkte han tillbaka till karlstad för att fortsätta studentfirande med sin klass. Satt och fikade pratade hade de jättetrevligt.

Sen åkte vi till mattias en sväng för tony skulle hämta upp metal gear soom släptes ska bli oerhört spännande och se om de håller upp till förväntningarna när man nu har tid och spela vilket inte kommer att exictera skulle jag tippa på .

Kikade in mattias lägenhet eftersom jag aldrig varit där förut en riktig ungkarlslya om man säger så men en jättemysig lägenhet var de.

Åkte hem försökte natta neo vilken inte alls var så lyckat.brukar aldrig vara nått problem annars men inte denna gång. Efter många vaggvisor så somnade han tillslut. Men efter 20 vaknade han och panikskrek och var jätteledsen så jag tog upp honom och lade neo på pappas sida i sängen och där somnade han på 2 röda och där sov han hela natten medan pappa inte hade hjärta att flytta över neo till hans säng så tony sov på soffan…

Måndag tisdag onsdag

I måndags så var och och neo och fikade med sara och michelle.var evigheter sen nu så de va hur skoj som helst att träffa dom:D Jisses va michelle växer så de knakar såå söt. träffades på pause fikade pratade en massa men mest om barnvagnar eftersom sara ska köpa en ny till michelle zå blev ju jag självklart sugen på att köpa en jag med en emmaljunga med en sån underbar blå färg men nu får jag lugna ner mig lite eftersom vi handlat ganska mycke till neo bla en ny bilbarnstol som inte var hetl billig. Sara hade tagit med sig massa kataloger som vi bla satt och kikad i var jätte trevligt! får inte gå så långt emmelan till nästa gång! sen skulle sara michelle och jimmy till banken så jag hoppade ett steg bakåt så satt mattias och tony där satt där en liten stund innan ronny kom och hämtade upp mig så vi tog en fika på ejes pratade lite jätte trevligt blev en tur till skärgården innan han skjutsade hemmig. resten ac kvällen gjorde jag inge sp tog de lugn plockade som i vanlig ordning.
Igår var vi till tandläkaren, neo och jag, första tandläkarbesöket för neo. dom visste hos tandläkaren att neo var för tidigt född tydligen. men fick lite info men visste redan de mesta lite prat om neos spalt eftersom dom inte visste de. neo fick sin första tandborste såå liten och söt. besöket gick bra inga bissingar än i alla fall. blev en omväg hem för att röra lite på oss men jösses va de blåste jag behövde knappt skjuta barnvagen framför mig eftersom vinden blåste på den. kom hem städade lite kollade på lägenheter/ hus på hemnet vill så gärna flytta men utbudet här istan är inte så stort precis. tony kom hem men somnade dirket och sov i 3 timmar. så neo och jag myste och busade och blev även ett bad lite senare på kvällen gisses vad herrn plaskar nu vatten överallt han tycker d eär sååå roligt älsklingen. oljade in honom och gav honom mat, kräktes dock lite mer än vanligt igår.

Idag skulle jag träffat en arbetskamrat men eftersom hennes son fyllde 1 igår så skulle de komma folk idag så vi ses på fredag istället. ska bli skoj och ses. sen så kanske en gammal klasskamrat kommer till stan nästa vecka som har barn som fyllde 1 i februari så då ska vi ta en fika ska bli roligt. Har såå ont i magen idag lite lätt magkatarr antar jag eftersom jag slarvar med maten måste fan skärpa mig fyy. hade i tankarna nu när mötet med malin blev inställt att gå till lekverkstan å göra klart trumman eftersom de är sista gången för i sommar men jag känenr att jag varken har ork eller lust. så i annat fall så får vi väl göra klart den till hösten. även lillkillen vekar trött idag sovit lite mer än vad han brukar. men inga kräkningar än i alla fall idag skönt. blir till å vila och hoppas att magvärken och huvudvärken försvinner...Mammas allt

Helgen

I fredags jobbade tony 06:00.17:00.   folk var som galningar eftersom de var nationaldagen och många har fått skattepengar.jösses säger jag bara. tony hade dubbel lön hela dagen tjänade  220 kr i timmen så han tyckte att de gick bra när man tänkte så. jag och neo var hos morfar hela dagen. var jättelängesen vi var där ni de blir liksom inte att man hinner. men de var jätte trevligt pratade om allt möjligt fick mat där. sen kom farmor över och vi fikade jordgubbar med grädde och socker och en vaniljmunk sååå gott. Sen kom tony efter jobbet och sen min bror. bror min skulle spela golf och tony blev sugen så jag övertalade han att följa med och göra nått för sig själv efter en sån lång arbetsdag. sen dom åkte och spelade och kom till baka kl 22 typ efter de åkte vi hem myste lite innan vi gick och lade oss.

Igår jobbade tony till två. gjorde inget sp under dagen mer än att mysa med neo plutten och busade. satt lit vid vår nya bärbara dator som jag var såå skeptisk till först men nu är jag mer nöjd över den så smidig liten och behändig. Neo och jag tog oss en kvälls promenad medan pappa tittade på fotboll. trodde de skulle vara lite svalare men de va jättevarmt även fast de var så sent. träffade tonys mormors syster på stan så vi stog och pratade en liten stund innan vi gick vidare hem. härligt att få röra på sig lite. trodde neo skulle sova men han var vaken hela tiden och lekte med sina fötter. sötunge:D När vi kom hem tog vi lite ost och kex och satte oss på balkongen och njöt. neo hade de såå roligt han skrattade nästan hela tiden vi satt där ovch lekte med sin leksak och var såå nöjd som han alltid brukar vara en underbar kväll alldeles lugnt. kikade lite på gröna milen innan jag gick och lade oss.

idag söndag har vi inte gjort nått sp. tonys morbror och fru kom förbi för att fira att tony fyllt år även om de var ett tag sen nu men de var jätte trevligt. tony fick jättefina glas till den serie som han samlar på. neo satt i anna lenas knä en stund och var sååå nöjd jättemysigt hade dom de. vi fikade lite och tittade lite på hus på nätet är sååå sugen på att flytta till hus men man ska ha råd också. men drömma kan man. tneo fick smaka gröt idag igen och denna gång gick de jättebra. fick tips från logopeden att lägga skeden vid munnen och så får han själv använda tungan för att få tag på maten som var en riktigt höjdare ocg de gick fortare än vanligt också idag undebrart att se att de går framåt.Tony åkte iväg på match för en stund sen. neo har varit vaken i princip hela dagen 6 h i sträck och varit jätteglad och jättebusig och myst i mass vis med mamma underbart mammas älkling. kvällen blir nog lugn. skriva handlingslista åka och handla lite. kanske se nån film ikväll och mysa som vi oftast gör.

Så har våran helg varit..

stod själv

Idag stod neo alldeles själv utan mamma och pappa bara bordet som stöd. såå duktig. vi är såå stolta över denna underbara killeny badad och inoljad. fick sitta lite nakenfis såå härligt i denna värme

prematurblogg


var inne på familjeliv och kom in på en blogg. en mamma som berättar om hur de är att ha prematurbarn.Hon skriver med såna ord så alla minnen forsar bara över mig. Blanade tårar av lycka och av sorg. En blogg som verkligen är värd att läsas.Man vet verkligen vad dom går igenom..http://prematurbloggen.wordpress.com/blogg/

BVC

Igår var de dags för vägning mätning och huvudimfång på BVC.
Kändes mer spännande denna gången än dom andra då man mest var orolig över att han gått ner.min intution stämde denna gång. sist för 2 veckor sen vägde han 7050 gr och nu stannade vågen på 7350 de vill säga  300 gr på två veckor vilket är hur bra som helst. jag har att tyckt att han blivit lite tyngre. antigen var de han som ökat i vikt eller jag som blivit klen men de var älsklingen som växt hur underbart som helst. sist vid mätning var han 69,5 fick för mig att han var 70 men inte riktigt.denna gång var han 70,5 så en cm på längden på en månad ungefär. inte så konstigt att han inte växt så eftersom förra gången hade han växt 4,5 cm på en månad.man måste ju växa lite på bredden också inte bara längden ;) huvudomfånget var 42,2 ökat något men de ska ju inte stå still heller shunten funkar jättebra inga som ehslt problem. Så de var ett härligt besök på bvc för en gångs skull. nästa gång vi ska dit så tror jag det är dags för ett år vaccinationen. tänk va tiden rinner iväg.helt sannslöst.


None

Sjukgymnast och shopping

Igår kl 13:15 hade vi fått tid på barnhab i karlstad för tträff men vår sjukgymnast lena. Som jag skrev i förra inlägget så var de jättelänge sen vi vr där nu eftersom tiderna vi fått krockat.

När vi kom in så träffade vi miljas föräldrar älskar namnet milja så fint. Var såå roligt att träffa dom va jättelängesen. Vi låg samtidigt på avd 10 förra året eftersom deras barn fått hjärnhinneinflamation. ungefär samma ålder som oss. deras barn är nån månad yngre än neo. Dom är ungefär lika gamla som oss. hann inte prata länge. Men dom har de oerhört tufft med deras dotter som tagit skada av hjärnhinneinflamationen hon fått tidigt i livet. Ibland är allt såå orättvist. Vissa ska verkligen drabbas av allt som finns. dom har de oerhört tufft. Ska inte skriva om hennes skador och allt som hon drabbas av men ibland är livet såå orättvist. Men som jag alltid sagt jag tror de drabbar sådana människor som har styrkan att klara av det.
Tänker på dom jätteofta och hur dom har de. så igår kväll snurrade mest tankarna omkring hade svårt att slappna av och
 sova...


Så här roligt har vi de på sjukgymnastiken

Lena var lika underbar som vanligt och neo lika skeptiskt till en början innan de brukar släppa man får inte leenden hur som helst längre som han gjorde förr nu måste man förkänna dom också. Men de är bara ett väldigt sunt friskhetstecken. träffade även vår nya kurator äntligen efter många om och men. även neos logoped maria som gav oss tips angående matning och den biten.

Lena kände igenom neos kropp som vanligt. leder muskler rörelsemönster och hans utveckling. honv ar väldigt paff över att neo står såpass stadigt redan och så fort för är vi var där sist fanns de inga tendenser alls. Neo vissade även att han kunde ta tag i sina fossingar som han heller inte hade en tendens till sist så här har de hänt massa grejer. Neo kunde även stå själv med lite stöd  under armarna av en jättesmidig kudde jag blev jättepaff. Lena trodde att neo kommer hoppa över krypandet och börja gå istället. eftersom han inte har några som helst tendenser till att börja krypa. Men vissa barn hoppas ju över olika stadier och börjar men nått annat istället. fortfarande väldigt dominerande med höger. Stelare på vänster sida syns bla när han står vänster foten är mer ständ och vinklad lite annolunda. även att han knyter vänster näve hårt har den mer knyten än. Så lena tror att nått slgas rörelse begränsning kommer han få på vänster sida. vilket går att träna bort lite men inte allt. Men de positiva är att han tar emot sig med vänster när han tippar åt vänster sida och öppnar han höger så öppnar han även vänstern så de är ju inte så att vänstern bara drar iväg åt nått helt annat håll. men blir till att fortsätta med övningarna och stretchingen vi gör här hemma.


fFck även en stor knapp att trycka på och när han tryckte på den (helt själv varenda gång) såtändes en röd ljus slinga som neo tyckte var såå roligt och jättebra träning till att använda hemma så vi får hitta på nån liknande annordning här hemma. Även uppmana honom till att använda västern mer.

var jättespännande med lampan

Men på nått sätt så känner vi ljust på neos framtid oavsett vad han kommer få för men så känns de inerst inne att han kommer få ett bra liv en bra framtid och vi ska göra allt i vår makt att de ska bli så. Med tanke på hans stora hjärnblöning så är lite rörelsebegränsningar på ena sidan ganska så lindrigt. beroende på vilken grad av rörelsehinder han får. såå svårt att se än när han är si liten får gå några år innan man kan se vad för men han kommer få. men vilket som ser vi oerhört ljust på hans framitd. när man ser hur lycklig och glad han är så släper all oro på nått sätt för de är verkligen de som är huvudsaken. Spela roll om han är sen i utvecklingen är mindre än andrabarn viktmässigt och längdmässigt vad spelar de för roll bara att han mår bra och trivs med livet

Alla är alltid så förundrande och faccinerade över honom över alla hinder här i livet han klarat av de märks verkligen att folk blir glada av att bara se på honom. de märkte i alla fall inte minst igår lena tycker om honom såå mycket alltid så glad  när neo kommer. vårat underbara mirakel!

Efter de otroligt givande besöket hos lena så åkte vi till bergvik och käkade på max även mammas älskling fick mat. Blev några affärer som man han averka blev sommarkläder till neo en hel del även ett par shorts till mig ätnlgien hittade jag ett par och billiga var dom.
Blev en tripp till babyproffsen och köpte en ny bilbarnstol till neo de blev en cosmiccomfort fast blå men de var en sån härlig blå färg. den komemr bli kanonbra. Blev lite skedar insektsnät solksydd till bilen och även en babytalker inhandlades på teknikmagasinet såå smidigt sp i sommar när vi kommer tillbringa mycket tid i sommarstugan och björneborg antar jag.
 
Kom hem runt 18:00 tony stack till träning och jag och neo bara myste och hade de såå mysigt som vi alltid har de.
jättelyckad dag med allt och så skönt att få komma ut iblir mycket att man sitter hemma sp när de är såå varmt ute
Idag blir de staden en sväng och kl 14 bvc så får vi se om herrn har växt nått. ska faktiskt bli mer spännande denna gång än jobbigt...
Igår var de nära att han rullade över från mage till rygg.
så här nära fast de va skönt att ligga på sidan också;)


sommarvärme

Igår jobbade tony till tre efter de drog jag med han och neo ut till skärgården. där ute träffade vi ronny så vi tog en fika tillsamans allihopa. Så frukstansvärt varmt ute så de blir skuggan som gäller. Börjat ge neo lite extra vatten nu. Så skönt att man kan ge extra vätska vare sig han vill eller ej.Men han kissar jättemycket vilket betyder att han får tillräkligt med vätska. neo sov nästan halva dagen igår brukar han aldrig göra men antar att de är värmen som gör honom matt Var jättetrevligt tog en glass twister som vanligt. såå härligt med isis på varma sommardagar. åkte hem gjorde mat, neo fick mat kikade lite på tv:n innan jag gick och lade mig. Jättehärlig dag

Idag vaknade neo och jag av att dom borrade med en lufttrycksborr så hella huset vibbrerade. fyyyy
Bestämde oss för att gå och hälsa på farmor en sväng eftersom de var sånt fruktansvärt oljud. Solen ligger på
 här hela dagen så de känns som om man bor i en bastu. Men igår åkte fläkten upp från källarn så de blir åtminstone lite svalare så orolig för att de ska bli för varmt för neo med.

promenaden till min farmor va jobbig kändes som en evighet innan vi kom fram. svetten rann på ryggen på mig men sån tur var så var de mycket svalare hos farmor jätteskönt. fikade lite pratade. Neo var på strålande humör som vanligt mammas underbara grabb. skönt med lite sällskap också eftersom tony slutade 17 idag. möte upp han efter jobbet och tog sällskap hem där jag lagade middag kasslergratäng blev de super gott och super enkelt att göra. Neo fick mat myste lite som vi alltid gör mammas gosnos:D Somnade för en liten stund sen på mage. inte alls sovit mycke som han gjorde

När väl värmen kommer så känns de som om de ska bli så överdrivet varmt på en gång. känner verkligen att jag itne hanterar värmen lika bra länge som jag gjort tidigare. göra neo redo för sängen om han vaknar till lite. Sen blir de nog lite tv tittande inna jag själv lägger mig

Imorogn ska vi till neos sjukgymnast i karlstad. Var jättelänge sen vi var där nu eftersom vi har varit tvugna att avboka alla tider för dom krockar alltid med annat. Men efter imorgon så dröjer de nog ett tag eftersom lena går på semester. ville träffas oss innan hon gjorde de. Blir nog även en tripp till bergvik måste ha student present till min bror kanske även ska kika på en bilbarnstol eftersom den neo har blivit för lite i alla fall på längden nu sitter så ihoptryckt nu stackarn. Kikat runt på lite olika modeller med tror nog jag vill ha en akta graco som vi har på den nu. Läst massa tester dom gjort och en duologic 2 verkar jättebra dock väldigt dyr men de får de vara värt så länge mammas älskling åker säkert i bilen...

Stod själv


Igår stod neo för första gången utan hjälp med sittdelen i gåstolen.
Med lite stöd av en kudde i ryggen
Har även börjat att ta små steg framåt oavsett gåstol eller ej
Sååå duktig!


Var jätteskoj att stå själv


Underbar sommardag

söndagen var helt undebar. vi sov i björneborg. så vi var ute nästan hela dagen i de underbara vädret. Mamma hade ju saknat sin älskling så ofantligt mycket så dagen bestog av massa mys för att ta igen de vi gick miste om dagen innan.
Solen sken. lade en filt på deras gräsmatta så jag och neo låg och myste iprincip hela dagen. Till middag blev de grillat kan de bli mer somrig än så? Helt fantastisk dag

Massa bilder på
http://zezzan.bilddagboken.sePappa fick också mysa lite med älsklingenMammas hjärtaFick sitta lite i soffan som var jätte roligt


Så här låg vi mesta dels av denna underbara dag


6 års firande


I lördags var tony och jag ute och firade att vi varit tillsamans i 6 år.
Neo var hos farmor och farfar. Såå frukstansvärt jobbigt att lämna bort honom fyyy va hemskt de blir inte de samma när han inte är med oss. Men vi behöver tid för varanda också. Blev en black&white på the pub och bananasplit som efterrätt såå smarrigt. efter de lite bowling vilket var evigheter sen jätte roligt. Blevn några svängar runt fastingen innan vi fick skjuts till björneborg där jag fick pussa på min underbara son som sov så gott när vi kom dit. Men de var trotts separationsångesten behövligt för oss att komma ut och göra något tillsamans som tony och marie.
Några bilder från kvällen...Vann tony åt mig hihi

Älskar dig min underbara älskling

spelkväll

I fredags slutade tony redn kl tolv. slutat de  2 gr förra veckan vilket är väldigt ovanligt.
När tony kom hem åkte jag och ronny ut i skärgården och fikade. Så skönt att få komma ut litei ibland speciellt nu när de är sånt underbart väder. Satt och fikade en stund pratade och njöt av vädret. Sen åkte vi runt lite i ronnys cab helt underbart när dom bilarna kommer fram så är de verkligen sommar. Kände hur solen brände på ryggen.

Möte upp tony och neo på staden eftersom vi var tvugna att köpa lite shorts och sånt till neo nu när d eär såå varmt ute så går de inte längre med byxor. Så de blev 2 kortärmade bodys 2 t-shirts två par shorts och 2 par strumpor. Så nu har lite att ha på sig på varma dagar.


Mammas älskling i nya bodyn


Gick hem och gav neo mat. packade ihop lite grejer eftersom vi var bjudna på nachos hos sandrah och tony hade köpt ett nytt spel som packades med. Tony hade fotbolls matach så sandrah kom och hämtade upp oss.

Fick mat när vi kom dit och devin va lika söt som vanligt:) busade och hade sig i gå stolen. va jättegott med nachos va länge sen jag åt de. kollade igenom dvd:n till spelet pratade lite och väntade på att tony skulle komma från matchen. Sötnosarna somnade ganska tidigt så vi la in neo i deras sovrum innna vi började spela.

Simpelt spel lätt att spela å var jätteroligt. vet inte hur många gånger vi skrattade så vi storknade. guinnes world record tror jag de hette. Hur roligt som helst. jätteroligt med spelkväll så de måste göras om. kom hem drygt tolv och då var jag helt slut jag som vanligt vis somnar kl 10 haha. Neo vaknade när vi åkte hem. När vi var hemma var han jätteglad och pigg- men somnade ganska snabbt igen och jag med för den delen...


Sandrah och DevinSpelkväll


Örebro och 6 års dagen


I torsdags var ute på en lite tripp till örebro sjukhus för ett återbesök med neos plastik kirurg malin för att se att allt hade läkt bra och så. Resan tilll örebro gick jättebra neo sov hela vägen. Kom fram runt 12:30 och då kopplade vi på matpumen. Träffade mona som vi haft mycket telefonkontakt med jätte trevlig. 13:15 fick vi träffa malin. Kollade på läppen och tyckte d eläkt jättebra med tanke på att de bara var 2 mån sen han opererades. ärret är ju fortfarande hårt och rött men de kommer bli mjukar och mindre rött allt eftersom tiden går. Så hon var nöjd. däremot så har neo alltid en bit läpp som blir torr vilken tydligen inte är helt ovanligt när man ahr spalt. så fortsätter de så kanske man lägger över en bit fuktig läpp som han slipper att ha en sårskorpa där jämt.

Hon kollade i gommen såg såg att de är ett litet hål i hårda gommen också. Ska på återbesök om ett år och se om de slutit sig men ojm de itne gjort de så blir de en operation till inom ganska kort tid vilket vi tyckte var jättejobbigt.  Den gommspalten han har är tydlige ovanlig också.Men den operationen var ganska lindrig typ som läppen man får åka hem dagen efter men de är just sövningen som är såå jobbigt. man tror man vänjer sig och att de ska lättare varje gång eftersom vi vi varit i den situationen några gånger men de gör man inte. Så vi får se hur de blir om ett år.

Vi pratade lite allmänt om hur de är med honom hans utveckling och om hur vi har de. Måste säga att Malin är den läkare som jag har mest förtropende för. Man känenr sig så fruktansvärt trygg med henne såå duktig och vet precis vad hon gör. Tänk om man kunde få samma trygga känsla för alla läkare.

Besök tog kanske 15 min. Tog en promenad ner till örebro slott där dom hade ett litet fik. Köpte glass en twister såklart vad annars. helt underbart väder såå varmt och skönt. Vi satt och bara njöt alla tre och myste underbart.
En promenad genom staden hittade ett par solbrillor som jag köpte. Inte dom finaste kanske men duger åt mig. Efter de åkte vi hem pysslade lite här hemma som de lätt blir. Myste lite eftersom de va vår 6 års dag också
<3Underbar dag<3

image137
Vi sitter och myser i det underbara vädret vid örebro slott


image138
Återbesöket avklarat allt var bra. Neo sååå underbart glad hela dagen som vanligt


image139
♥Neo♥

RSS 2.0