Sjukling


Har känt på mig att nått inte riktigt varit som det borde (mammainstinkten slår aldrig fel)
Natten i förrgår vaknade neo upp och kräktes en tecken på fökyldning. Igår så sov han middag som han oftast inte gör längre och i natt började de.
Hosta och igentäppt i näsan, massa oroligheter och skrik. Så mellan 00-05 har han varit bökig . Var tvungnen att ge han nässpray och det är bland det värsta han vet. Något förhöjd temp också men inget extremt. Så denna dag blir det till att vara hemma och bara ta det lugn och mysa! Hela familjen känner sig ganska så matta.
Tur i oturen att vattengymnstiken vart inställd idag så neo missar inget. Fick för mig att det var en sjukhusfri vecka men på fredag ska vi tydligen till karlstad igen för att hämta neos ståskal som äntligen är klart och hoppas innerligt att han fortfarande kan ha de.

Matrekord!


Idag satte neo nytt matrekord!!!
Han åt sin favvo, palsternacka och morotspure, 125 gr, slank ner på 5 min jag var helt paff.
Sen blev det lite efterätt och då blev det en bägare frutti,100 gr, som också bara slank ner så allt som allt så tog det ca 10-15 minuter innan allt var slut.
Han bara gapade och svalde som om han inte gjort annat. Han är såå fantastiskt duktig så det går inte att beskriva.

Så här sitter nu en mamma som är lite extra varm i hjärtat.
Fylld av stolthet och lycka

Nya kläderna!







Bowling


Så igår vart det en svänga på staden på kvällen. Tony hade fått gratisbiljetter till mat/öl tältet så vi gick dit och käkade. Var även live musik där så det var riktigt trevligt och som alltid skönt att vara lite barnfri för en stund och bara umgås. Blev även en öl. Om ni nu undrar vardan allt detta ståhej i våran lilla stad så är det kristinehamns stattsrace denna helg kul att det även kan hända nått här.

Efter tältet gick vi och bowlade och det var sååå roligt och jag var såå fruktansvärt kass haha men skit samma det var himla roligt och efter nån öl så blev det ännu roligare haha!
Vi var inte borta så länge men neo låg och sussade så sött när vi kom tillbaka och nästan likaså neos farmor;)
Det var en  jätte trevligt kväll så jag har fått mer smak för att gå ut igen eftersom tony ska ut men de blir nog att stanna hemma ikväll och mysa med mammas älskling<3

Logoped

Hade fått en tid hos logopeden idag på sjukhuset i stan sån tur va så vi slapp åka till karlstad igen.
Ganska molnigt men vi hann undan regnet. Jag fick lite papper med mig hem med lite bastecken. Skulle fått lite mer matrial men hon som skulle fixa detta var sjuk.

Fick även med oss en lite apparat hem som man kan spela in regna ljud och med en stor tryck knapp. Denna sak kan man koppla till en del andra leksaker tex en cd spelare och trycker man på den stora knappen så startar den smart grej. Tror neo kommer gilla denna.




Sen skulle vår logoped kolla upp lite pedagoiska leksaker helst svart vita eftersom neo har lite svårt att uppfatta en del saker det finns ett namn på det hela men jag glömmer det alltid. Var faktiskt en bra möte dock känner man sig lite vad ska man säga: hur ska man hinna med allt. Så mycket som man ska tänka på med jag vet att jag kommer fixa detta.

Efter mötet gick vi till öppna förskolan inte varit där på jättelänge. Massa människor man inte sett på länge och neo gillar det massa han stack iväg direkt. På väg hem stötte vi på sara och michelle som strosade omkring på staden så vi tog en fika var jätte trevligt jag hann även med lite shopping. Hittade ett par jättesnygga jeans med perfekt midja för neo s¨å jag slog till och en tröja till  jättesnyggt.




Baksidan






Ikväll så ska jag och tony ner till stadsracet och äta i mat tältet aldrig fel med gratisbiljetter;)
Sen är jag bowlingsugen så det blir nog lite bowling på de.
Neos farmor och farfar kommer hit för att sitta barnvakt en stund. Ska bli roligt att komma ut en sväng!

Dom senaste dagarna...


Igår var sandrah vilde och devin här och röjde loss alttid lika trevligt!!

Sen har vi väl varit ute rensat rabatter, krattat lite löv. Neo gillar massa att vara ute så att skaffa ett par överdragsbyxor var väldigt bra gjort.

 Det märks verkligen att hösten närmar sig nu. Men jag tycke om hösten så mig gör det inte så mycket det som dock är lite trist är att det börjar blir mörkare ute. Pysslat mest här hemma dom senaste dagarna. Annars ganska så lugnt:)

Baka baka...

Har blivit en liten bakmaja tror jag.
I förrgår bakde jag och neo äppelmuffins med våra egna äpplen från trädgården och igår gjorde jag några småkakor allt blev riktigt smarrigt. Nu nu har vi lite i frysen om vi får besök.





Att behöva...


Att vara behövd
Att behöva någon
Att behöva klä på någon
Att behöva bli påklädd

Att behöva lyfta någon
Att behöva bli lyft
Att behöva mata någon
Att behöva bli matad

Att behöva duscha någon
Att behöva bli duschad
Att behöva hjälpa någon på toaletten
Att behöva bli hjälpt av någon på toaletten

Att behöva sätta någon upp
Att behöva bli hjälpt att sitta upp
Att behöva hämta saker till någon
Att behöva be om saker

Att behöva vända någon på natten
 Att behöva blir vänd på natten
Att behöva ta upp någon ur sängen varje dag
Att behöva bli hjälpt ur sängen varje dag

Att behöva känna att det är tungt
Att behöva känna sig som en börda
Att ibland längta efter en ledig stund
Att aldrig kunna sluta behöva någon

Jag kan gå rakt ut genom dörren
Det kan inte han.....





Det är Mie som skrivt denna själv.
Fastnade starkt för den!


CPUP


Imorse vaknade Neo redan kl 07 vilket var perfekt så jag slapp väcka honom.
Runt tio i nio var vi framme på barnhab i karlstad fick vänta lite innan vi kom in. Det var vår gamla sjukgymnast Lena och vår nuvarande karin som var med på första mötet. Där mättes leder i grader för att se hur mjuk/stel han  är muskler och om han har spänningar lr spasmer.

Karin sa under sin tid som sjukgymnast (hon är ca 50) har aldrig stött på ett barn som är så mjuk i kroppen som neo och det säger mycket och detta är väldigt bra. Neo hade lärt sig massa sen sist vi var där i januari detta år jätteskillnad verkligen. Det som påpekades var ju såklart vänster arm/hand och ben som är drabbade. Foten har en tendes att vinklas fel och han är lite plattfotad vilket inte är konstigt. Sen så är vänsterbenet något kortare eftersom han är svagare i de benet och använder det mindre vilket bidrar med mindre muskler.
Neo blev ganska gnällig under tiden som gick inte konstigt med tanke på allt.

Efter sjukgymnasten hade vi lite tid till övers så vi åt lite fruskost på cafet på sjukhuset innan mötet med arbetsterapeften.
Förra gången vi var där så filmade dom neo och det hade dom kikat på innan och dom tyckte det var jätteskillnad.
Sist  så satt han bara och stirrade på leksakerna men idag var han jätte aktiv och skulle känna och leka. Underbart att se! Det var samma där det skulle mätas leder osv och resultatet blev samma som förra gången inga förändringar.

Dock så har neo nu börjat att knyta vänster näve mer och även böja den innåt så arbetsterapeften skulle skriva upp oss om att vi ville träffa deras hand kirurg som är där 1 gång i månaden för att ställa lite frågor och få en undersökning.
Det som kan komma upp på tal är då ev en hand skena och botox behandling. Vi får se då känns faktiskt lite skönt att det tar tags i grejer.

Blev efter sjukhuset blev det lite shopping på bergvik.
Neo fick ett par tuffa jeans en t-shirt och en långärmad på hm.T.O.M jag fick lite med mig hem, svart jeans kjol 149 spänn som hittat och en t-shirt.

Neo fick en låtsas mobil så pappa slipper få fuktskador på sin. Sen läste jag nånstans att mobiler kryllar med bakterier.
Sen innan vi skulle hem ringde dom från barnhab igen om vi kunde komma på läkarbesök nu på måndag men de sa vi faktiskt nej till nån måtta får det faktiskt vara, oavsett om vi behöver en läkarsamtal nu sp om shuntuppföljning som det inte gjorts nån alls sen vi ställde om den nu i mars riktigt dåligt tycker jag. Men det läkarmötet får bli en annan gång det hinns.

Mycket sjukhus snack i detta inlägg:
Trotts att det varit mycket och massa info som ska gå in så känns det faktiskt helt ok!

Vattengymnastik

Idagh började tony att jobba tidigt så det blev jag och neo på vattengymnstiken. Idag var det med ett barn till så vi blev inte helt själva. Neo älskade det som alltid. Idag fick barna sitta på kanten och hoppa ner i vattnet det gillades misstänker starkt att det kittlades i magen hihi.

Efter vattengymnastiken begav vi oss till sandrah,devin och vilde.
Fick en stor kram av devin när jag kom myys!
Det blev att vi tog oss en promenad till nyvelius för att hämta ut kläderna från meandi partyt. Jag blev jättenöjd med det jag beställde är nog lite stort men då kan han ha det hela hösten/vintern. Gick hem till sandrah en sväng till lekte och myste med barna innan jag och neo gick hemåt. Tog lite tid för neo ska känna på alla buskar och löv på vägen.
Måste säga att vad underbart det är att lyssna på musik medan man är ute sp om man ska gå en bit det går så fort!

Neo fick testa sina nya sandaler idag och dom var verkligen super. Det märks att det är ortopediska skor för dom satt verkligen jättebra.

Kom hem käkade lite mat, nyss lagt neo. Blir tidig morgon i morgon för då ska vi vara på barnhab i karlstad kl 09 för CPUP och på fredag ska vi till logopeden fast här istan.




Neo och Vilde


Mys pojkarna!





Molare nr 2

Nu har även den andra molaren där nere kikat fram bara några dar efter den första.
Så nu är det hela 8 gaddar där nere och 3 där uppe. Men som sagt det är påväg flera där uppe nu så han blir inte helt utan där;)


Babycook

"Världens bästa matberedare för barnmaten! Du ångkokar, tilllagar och mixar, värmer upp och tinar maten, allt i samma maskin! Babycook har vunnit ett flertal priser för bästa babyprodukt genom åren, och har nu äntligen kommit till Haléns. Här kan du vara säker på att maten du serverar är ekologisk och utan tillsatser. Baby cook är så pass liten att den lätt går att ställa undan när den inte används, men tillräkligt stor för att du ska kunna laga flera portioner mat på samma gång."

Är lite inne på denna. Var sandrah som tipsade om den.Ganska dyr dock  1500 kr men jag tror den skulle vara superbra för oss för den purear helt slätt det gör inte vanliga mixrar. Då kan man ju även mixa den maten som jag och tony äter med och ge till neo. Eftersom neo inte klarar av klumpar utan då kräks upp allt. Roligt att göra lite egen mat också blir billigare i längden och man kan variera mer.
Nu ska jag bara försöka hitta ett sätt att få råd men den också ;)

Nya rutiner

 Neo klarade av nattmålet utan några som helst problem. Dock var det jag som hade problem haha för det var jag som skulle stänga av maten i natt kl 03 men jag lyckades somna om igen så det var tony som fick gå upp istället. jag är så inställd på dom gamla nattmatingarna än men de kommer bli en vanesak det med.

Sen så var det de där med gröten på morgonen. Neo totalvägrade och fick bara i sig 3 skedar en liten yohgurt gick det ner iaf. Struntade i att sonda resten får försöka ge dessa kcal i vanlig mat istället.
Ibland blir man så less på att man alltid måste räkna kalorimängd men det är det enda sättet för oss tyvärr.

Just nu är jag hos far min. Tog en promenad i morse. Neo fick ett mellis i form av en smoothie som han fick för ett tag sen och den gick ner på nolltid. Kanske bara är att han är ovan med gröt eftersom det var ett bra tag sen han fick det.
Blir lite käk här sen slutar tony jobbet kl 14 så då får vi se vad det blir.

Teckenspråk

Nu ikväll ringde vår logoped Karin och vi bestämde ett möte nästa fredag på sjukhuset kl 11 för att diskutera kommunikation och teckenspråk. Tror vi ska få lite tips och matrial som hjälper oss.
Känns verkligen som man ska lära sig ett nytt helt språk för på ett sätt så är det ju faktiskt så.

Detta tror jag kommer bli oerhört nyttigt för neo så de är bara att ligga i och plugga. Just nu kör vi bara enkla tecken, bastecken, för att se om neo tar åt sig och förstår.

De som han kan är äta och lampa.
Som jag tyckte han lärde sig på ganska kort tid!

Nya matrutiner

Som det ser ut nu så äter Neo så här:

05:00-08:20 285 ml med 90 ml i timmen.
12:30-13:05 185 ml med 350 ml i timmen
17:00-17:35 185 ml med 350 ml i timmen.
21:30-01:20 340 ml med 90 ml i timmen.


Detta är endast sondmål som ni kanske förstår. Men eftersom neo äter fast föda bra så har vi ändrat lite nu.

Nya matrutinerna ser ut så här.

Ska försöka med en portion gröt på morgonen. Detta inebär ca 150 kcal.
Sen 12:30-13:05 185 ml med 350 ml i timmen.
Sen runt 17:00-17:35 185 ml med 350 ml i timmen. Brukar oftast testa matpure innan. Beroende på hur mycket han äter så varierar sondmålet.
Nu kommer den stora ändringen. Sondning på natten mellan 21:00-03:00 500 ml med 83 ml i timmen och sen då gröt på morgonen ist.


Just nu äter neo 995 ml per dygn vilket motsvarar 995 kcal. Man måste alltid räkna kcal eftersom neo inte förstår samanband mellan mat och hunger så måste man själv bestämma.
Men har räknat på det och det nya schemat ger ca lika många kcal kanske något mer så vi kan minska ett sondmål under dagen. Har inte testat det än men vi börjar med det ikväll så får vi se om det fungerar eller inte. Men jag tycker det ser väldigt hoppfullt ut!

Nystädat och nybakat!

Hade planerat att greja lite här hemma i går eftersom tony var ledig (torsdag) men de blev inte så mycket av de.Blev en tripp till björneborg där vi blev bjudna på middag. Monica var där trevligt att träffa henne inte ofta man gör det. Tony kikade runt på gräsklippare eftersom det reas ut nu hittade en ok på coop får se om vi slår till.

Idag har det städats så det stått härliga till.  Fick lite besök runt lunch av Jessica och liam. Hon hade massa underbara nyheter att berätta hihi! Stannde bara en kortis var roligt att få ett litet avbrott i städandet. Neo och liam lekte så fint tillsamans.
Senare kom tony mamma och pappa med plommon från deras trädgård. Ska se om jag kan klura ut att göra nått utav dom. Nån som har nått förslag?

Gjorde en satts svart vinbärs saft till, bären hade stått ett tag i kylen men jag tror det blev ok iaf. Lagat mat och nu står det en amerikansk äppelkaka i ugnen gjord på våra egna äpplen i trädgården.
Luktar ljuvligt i hela huset. Nystädat och nybakat mmm!!  Neo åt jättebra vid middag då han fick 5 månaders burk med kyckling (fick halva) det gillades massa plus lite äppelpure och det var faktiskt 8 månaders burk och det gick alldeles utmärkt trotts att det var små bitar i+ en lite yoghurt till frukost. Slank ner oerhört fort.
Neo leker och jag väntar på att tony ska sluta jobbet.

Måste ju säga stort grattis till david som fick jobbet idag:D
Stort grattis!!

Ha en riktigt trevlig kväll allesamans!



Neos ortopediska sandaler


Fick äntligen neos ortopediska sandaler som vi köpte i början på juni. Dessa kostade 350 kr så det var inte så farligt.
Dom var faktiskt riktigt fina för ofta när det brukar vara speciallsaker så brukar de inte vara så snygga.
 Detta är skor som han kommer mestadels ha inne i sin gåpåse för att träna sin vänster fot som har en tendes att vinklas lite åt fel håll. Tror dessa kommer bli kalas. Har funderingar att även köpa ett par ortopediska vinsterskor också.
Dom kommer att testas för första gången i morgon dom var lite kniksiga att få på.




Fullt ös!


Igår vart det en fika på staden med johanna och albin. Jag och johanna mumsade i oss var sin ost och skinksallad och det blev ju självklart massa tjat också;)
Lite senare dök sandrah upp för då skulle vi på bikinijakt. Så vi strossade omkring men hittade typ ingenting väldigt utplockat. Johanna sandrah och jag tog sällskap eftersom dom bor grannar typ. Resten av eftermiddagen spenderades hos sandrah där vi rensade ur barnens kläder och även sandrahs. Jag fick lite kläder av sandrah som hon inte kunde ha.
-Tack så jättemycket för de fina kläderna!!-

När vi kom hem så satt tony och blev klippt av cicci välbehövligt. Nästa gång det ska klippas så ska även jag passa på behöver verkligen klippa mig nu. Vore roligt att byta frisyr är så trött med mitt hår nu usch.
Resten av kvällen spenderades framför burken.

Idag vaknade jag och neo kl 11!!!
Riktiga sjusovare idag jättehärligt. Men det blev att stressa för kl 12 så skulle vi träffa sara-michelle och angelica-liam. Dock så stressade jag mycket så vi kom tom förtidigt .
 Sara blev inringd från jobbet och skulle iväg kl 14 så michelle var på dagis. Liam var med och så stor han blivit har inte sett honom på ett tag sötnosen. Neo blev rädd för liams glädjetjut hehe trodde att den tiden var över eftersom det var evigheter sen han blev rädd för höga ljud.
Var en jätte trevlig fika. Tack för idag!

GIck hem där jag började klippa kanterna i rabatten och neo gick på upptäcksfärd gullungen. Tony kom hem och vi åkte och handlade. Jösses va mycket grejer det blev men nu har vi och neos blöjföråd är välfyllt nu igen,skönt!
Kom hem lagade käk och nu sitter jag här och känner mig fortfarande oerhört pigg. Måste ju meddela att neo sov hela natten idag utan nått endaste gnäll underbart. Skönt för oss alla med lugnare nätter!

Imorgon är tony ledig så då får vi se vad vi ska hitta på. Hans enda lediga dag denna vecka.
Vet att jag och ronny ska ta en fika på förmiddagen.Hoppas på strålande sol i morgon också!

Första molaren!


Idag såg jag att neos första molare har kikat fram där nere.
 Ser att även den vänstra där nera är på väg fram och ca 3 bissingar där uppe med så här händer det grejer minnsan.  Vet inte om de krångliga nätterna kan ha nått med detta att göra annars verkar han inte lida nått utav de förutom lite mer dreggelproduktion;)


Vattengymnastik.


Idag var det första gången på vattengymnstiken för denna omgång. Trodde Neo skulle vara lite reserverad eftersom det ändå var ett tag sen nu men han var vildare än nånsin jösses vad han plaskade underbart att se.
Vi var dom enda som kom idag å vår bassäng grupp så allt energi gick till neo. Även vår logoped karin  var där.

Vi pratade lite om att börja med teckenspråk på lite mer allvar nu så hon ska ringa oss för att boka in ett möte. Det lite kniksiga i allt är att neo använder bara höger och ofta så behövs bägge händerna användas vi tecknande. Men och andra sidan kan det vara en oerhört bra träning för att få med vänstern lite det kommer bli toppen bra detta. Det var jätteroligt att bada för den lilla bassängen är så varm och härlig. Dom märkte en väldig skillnad på neo  sen förra gången har verkligen hänt massa!!

Knatade hem och gjorde en chockladbolls smet. Kort därefter som sandrah.devin och vilde på besök.
Var jätte trevligt. Käkade lite chockladbollar, barna lekte och vi mammor tjatade i vanlig ordning.

Nu är de snart läggdags för herrn som inte sovit någon middag som det oftast brukar vara. Men idag tror jag minnsan att vattenträningen tagit massa extra energi.

Förra veckan så sov neo sin första natt hela natten. Det var ca 1 månad sen nu så det var riktigt skönt för oss alla. Men det höll bara i sig den natten så de är fortfarande lite gnäll då och då..
För min del ska jag bara njuta ikväll kanske se nån film innan jag lägger mig.

Hemgjort svartvinbärssaft



I går fick jag för mig att göra egen svartvinbärssaft. Har ganska mycket vinbär känns lite trist om man inte anväder dem.Så det var bara aatt bege sig ut att plocka bär.

Det var betydligt svårare än vad jag trodde att göra saft. Köpte en silduk som inte alls funkade så de slutade med att jag fick använda en vanlig sil men de gick minst lika bra och fortare. Kunde dock bara göra en halv satts för jag hade ingen gryta stor nog men resultatet blev oerhört bra. Super god blev den. Så de blir nog att göra lite mer för bär har vi:)

Morotspure


Igår käkade neo upp nästan en hel burk morotspure ca 135 gr. Underbart underbart underbart♥


Fingerfärg

 För några dar sen så fick neo testa fingerfärg för första gången och detta var väldigt roligt att kladda med. Det kom lite överallt och en del på ett papper så en teckning blev det som vi ska ta och rama in!
Detta kommer garanterat att göras om:)







Efter måladet och kladdandet så blev det ett välbehövligt skummbad...






Lördagen


Dagen började med en mysig frukost där hela familjen var samlad. Var jättemysigt. Neo fick lite proviva i en mugg och lite äppelbitar att plocka och smaka på.  Neo  gjorde samma rörelser som han gör när han borstar tänderna så hans små tänder skavde av lite äpple som han sedan smaskade i sig. Lyckan går inte att beskriva hur otroligt underbart stolt jag över min son. Tänk om de fanns ord nog som kunde förklara.





Efter frukosten grejade jag lite på framsidan huset med bla att fixa till blommorna. Därefter kom neos farmor och farfar. Dom hade köpt en söt nalle åt neo och en bamsetröja. Tony och hans pappa spelade lite tv-spel innan vi begav oss mot staden för tony skulle tippa.

Gjorde ett stopp i järnvägsparken där neo fick gunga. Tyvärr hade dom tagit bort gungan för dom minsta men dom hade en stor som neo kunde ligga i och den gillade han. Han höll tom på att somna i den såg mysigt ut. Så synd att jag inte hade kameran med.

Fortsatte till netto köpte lite godis. Gick samma väg tillbaka hem. Gjorde mat sen kom det några vänner till tony och just nu sitter dom och tittar på fotboll. Ikväll blir de lugna puckar mys och nån film kanske.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!

Me&I party



Igår så var jag på me & i party.
Var faktiskt ganska mycket fint.
Detta under blev det.

Gillade byxorna massa mjuka och perfekta i midjan för neo så de blev både svara och turkosa. Sen fastnade jag för tröjan så den följde med och likaså strumporna. Lite uppdatering i neos garderob inför hösten för han har så dåligt med långbyxor.
Växer så det knakar killen!
Neo fick vara hemma med farfar en stund eftersom tony jobbade.
Trevlig kväll!











Barnsmoothie




Blev en promenix till maxi idag för att inhandla lite nödvändigheter så de blev även en frukost/brusch där.Köpte denna smoothie till neo för att testa och den var tydligen super god för han åt upp alltihop på en och samma gång ca 90 gr. Han gapade hela tiden när skeden kom och svalde jätte duktigt utan nån hulkning lr nått alls. Det märks en sån oerhörd skillnad nu att han verkligen är intresserad när han försöker dricka själv ur pipmugg och även tar saker själv till munnen för att smaka så nu ska vi börja lite mer ihärdigt med maträningen nu när vi ser nytt intresse. Det ska blir riktigt spännande att de vart detta tar vägen denna gång. Helt underbart är det. Han är såååå ofantligt duktig♥

Brev från sjukhuset


Nu har breven från sjukhuset börjat dimpa ner med jämna mellanrum.
Förra veckan fick vi tid för arbetsterapeft och sjukgymnast för CPUP utredning.
Idag fick vi ett nytt brev angående neos vattengymnstik. Fick tider och datum för nästa omgång som drar igång redan nu på måndag det ska blir riktigt roligt!

Väntar fortfarande på neos opediska sandaler och hans ståskal som verkligen borde vara klart nu tycker jag. Risken är ju att neo växer så pass fort att ståskalet kommer bli för litet väldigt fort. Trist om man skulle behöva gjuta ett nytt snart igen. Vi väntar även på ett läkarbesök framöver känns faktiskt behövligt nu för vi har lite frågor om vissa saker osv.

Så nu är sommarfriden slut. Skönt dock att vi i princip bara haft ett besök på sjukhuset under hela sommaren.
Men nu är det dags igen.
Dags att ta nya tag!




BVC


Gick ner till bvc idag för vägning passade på när det var öppen mottagning.

Vikt för ca 1 månad sen var 15995 gr och nu var den 16480 gr.
Längden var 88 cm sist och nu var den 90 cm.
Huvudomfånget hade ökat några mm till 46,8 cm

Nu när Neo fyllt två år så byter man kurva tydligen och på den ligger neo även över på längden och vikten.
Så neo är stor för sin ålder trotts att han är född prematur, 16 veckor.
Det är helt underbart att han på den biten är ikapp och förbi för ofta kan det ta ett tag innan premtura barn kommer ikapp storleks mässigt. Helt underbart att man inte behöver oroa sig för det!

Neos knapphål!


Har fått förfrågningar om att se neos knapphål så jag lägger ut bilden.
Är kanske lika bra att varna i fall att!
Lite suddig  tror jag har nån bättre men hittade den ej. 
Så ser hålet ut som går igenom magen och neos magsäck.

Man trycker bara i knappen och fyller den ballongen med vatten
Neo känner inte av detta över huvudtaget vilket är ett ooerhört stort plus!!





Dricka själv!



Igår när vi satt och fikade så fick neo saft i sin pipmugg.
´Han tog den till munnen och drack alldeles själv!!! Jag blev så paff.
Verkligen tog upp muggen och tippade den så det skulle komma saft!
Åååå helt underbart framsteg♥♥♥


Vildes dop!



I söndags så var vi på dop,vildes dop.

Hämtade upp sofi som åkte med oss till björneborg. Roligt att träffa henne för det händer inte ofta längre. Neo hade nya finkläder på sig och pappa fixade tuppkam han var såå snygg<3

Dopet var jättemysigt.
Vilde i sin fina dopkläning och devin i finkläder och tuppkam han med, Man måste ju snoffsa till sig när man ska på dop.
Cermonin var jättefin och det var samma präst dom döpte devin. Vi fick jättegod sallad och sen tårta på det, Riktigt gott var det mumma. Sen vart de presentöppning det var en hel del lillkillen fick massa fint och hoppas att han gillade vår också.

Neo var jätteduktig lite gnäll på slutet men de förstår jag när man fick sitta still så länge annars var han så himla duktig mammas älskling
Sandrah var såå fin i kläning jättesnygg frisyr och sminkning såg nästan ut som dom även skulle gifta sig hihi.
Det var ett supermysigt dop med toppen väder!







Knappbyte




Så ser neos knapp ut



 Så ser den ut när man kuffat upp den. Man stoppar först in knappen genom hålet på magen därefter fyller man upp den med vatten så att knappen sitter kvar. Sen är det klart.

Tänkte på igår vad man anpassar sig fort efter situationer.
Hade aldrig någonsin tänkt mig att vilja byta denna själv. Men nu gör det mig ingenting alls.
Det är verkligen så otroligt smidigt att kunna själv om den nu skulle gå sönder så man slipper åka in akut utan man kan fixa det själv.( eftersom hålet växer ihop på några timmar) Det känns oerhört tryggt.

Igår var de allra första gången som jag bytte helt själv för tony var inte hemma.
Man ska byta efter ca 3 månder. Fast vi brukar köra var fjärde månad om den nu inte går sönder men de har vi bara varit med om 1 gång då ventilen till kuffen gick sönder så att vattnet i ballongen läckte ut.

Tycker det är ganska otroligt att den där oerhört tunna ballongen håller så himla länge med tanke på att magsafterna är oerhört starka och frätande. Ballongen på den gamla knappen igår såg helt orörd ut trotts att han haft den i 4 månader.

Tog bilder på hur hålet i magen ser ut men den kan nog uppfattas som stötande så av den anledningen så lägger jag inte upp den. Är det nu nån som är intresserad så är det bara att säga till.
Ett hål in i magen låter inte så mysigt men de låter värre än vad det är...

Den här lilla saken har gjort neos vardag så enormt mycket bättre jämfört med sonden i näsan.
Den gör såå himla mycket!
Tror den lilla rackarn kostar flera tusen men den är värt vart enda öre oavsett hade fått betala den...



Mariebergsskogen och sjukhusvisit


Igår fick vi sovmorgon till kl 10. Det var väldigt skönt. Eftersom neo krånglar på nätterna så sover han desto längre på morgonen istället.

Runt kl 11 kom vi iväg till mariebergsskogen.
Neo tyckte det var jättespännande med alla djur sp fiskarna i massa fina färger. Träffade även gogo som tonys gammelmormor hade men hon gick bort för några år sedan och då hamnade gogo på mariebergsskogen. Var riktigt kul att träffa honom. Han brukar oftast vara skygg men han kom tom fram till mig så jag fick klappa honom.

Blev även att neo fick svalka fötterna i fontänen. Han gillar verkligen vatten så det ska bli skoj när vattengymnastiken snart drar igång igen. Efter mariebergsskogen så åkte vi till sjukhuset för att hämta upp 2 nya knappar till neo samt att beställa aggrigat till neos nutrionspump så vi passade även på att äta där.

Sen var de dop presents jakt. Vilket inte gick så bra. Var ute efter en sp sak men inget av de 2 stora barnaffärerna hade den i karlstad. Fick  tips om att den fanns i stan men när vi var där så var den slut. vart såå irriterad så nu blev det inte det som jag hade tänkt mig. Men hoppas att vilde kommer att tycka om den iaf.

Kom hem neo fick käk. på kvällen kikade vi på norbit i 5:an helt världelös film.

Fick sovmorgon till kl 10 idag igen aldrig fel. Har städat och grejsat här hemma inte så mycket kvar. Tony ska ut ikväll så de blir nog till att kika på någon film när neo har lagt sig.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!


CPUP


Idag fick vi ett brev på posten som vi väntat på ett tag.
Dags för cerebral pares uppföljningsprogram som det heter (CPUP)

Sist vi var där var i januari och det har hänt saker sen dess. Då kunde inte neo ta sig fram själv och nu på senare tiden så har han även börjat använda vänster arm mer. Dock inte handen som har blivit mer knuten.
Ska bli intressant och se vad dom säger då.

Idag tog han sig framåt själv för första gången i gåpåsen underbart underbart underbart!
Så den 25 augusti så ska jag skryta mängder över vad han lärt sig!

♥En mamma som är såå stolt så det värker i hjärtat♥



Dagarna som gått!

Var några dagar sen som jag uppdaterade. Det har varit fullt upp och sen så har jag inte haft lust att sitta vid datorn.

Tisdag


Var jag med johanna och albin. Mötte upp dom på staden efter albins dagis. Knatade hem till dom för att spana in deras nya lägenhet som var riktigt fin. Bättre område för dom än det andra dom bodde i. Tony hade fyndat en cars lampa och albin är ju tokig i allt som har med bilar att göra så den fick han passar perfekt i hans rum. Vi pratade massa som vanligt det var riktigt trevligt. Sen skulle johanna tvätta och jag gick hemåt. Åt mat och sen nattade neo.

Onsdag

Var vi och hälsade på adam och monika. ( adam är född i v 27) Var jättelängesen vi sågs nu, riktigt roligt!
Blev delande av våran sjukhus tid och allt som tillhör. Känns så skönt att få prata ur sig om sånt i bland med människor som själva varit med om liknande. Blev såklart även mycket prat om bebisen i monikas mage som snart ska kika ut. om 2 veckor närmare bestämmt. Känns underbart att se trotts att man har haft en komplicerad graviditet första gången att det ändå kan gå bra andra. Monika fick havandeskapsfögifting med adam men denna grav har det inte varit en tillstymelse av det alls. En helt normal graviditet även fast den är klassad som en risk graviditet. Sånt ger en hopp om att det ska gå vägen nästa gång. Underbart att de gått så bra för henne värmer i hjärtat.

Senare på kvällen åkte vi till min far där vi firade min bror som fyller år på torsdag egentligen men firades på onsdagen eftersom han jobbade på födelsedagen. Vart smörgås tårta och tårta gott gott. Tyvärr har hans present inte blivit klar än så han får den lite senare. Tror att han kommer att gilla den. En personlig grej. Åkte hem lade neo.

Dom krångliga och hostiga nätterna forsätter tyvärr. All den energi som man hade laddat på med under stockholms vistelsen är förbrukad nu. Tröttheten är ett faktum. SKulle rings vårdcentralen denna dag men missade tiderna.

Torsdag

Idag så var vi barnvakt åt godingarna devin och vilde medan sandrah var hos tandläkaren. Alltid skoj. Vilde blev jätte trött och otröstlig men somnade ganska snabbt. även devin var trött inte inte lika aktiv som han brukar. Likaså neo. Trötthetens dag tror jag minnsan. Alltid trevligt att ha dom här.

Idag sov neo middag.
Tillhör inte vanligheterna längre och nästan 3 timmar desutom. Jag passade på att läsa lite men även jag slocknade och sov nån timme var riktigt härligt faktiskt. Tony och hans far har varit på tippen med massa skräp skönt att ha det bort rensat.

I morgon ska vi till mariebergs skogen ska bli skoj för vädret ska bli toppen. Sen ska de handlas en dop present. Jag har fått en mp3 jättebilligt 100 kr av en kompis till tony jag som varit ute efter en länge nu. så nuska bara köpa ett par ok hörlurar.

Lördags kanske de blir att umgås med johanna och albin men de är inget som är jättebestämt än och sen dop på lördag. Fullt ös men vara roligt dagarna går såå fort!

Sommaren med Göran




Igår var jag och sandrah på bio och såg sommaren med göran.
Den var ok men inte mer. Vissa delar var roliga så lite skratt blev de.
Inte så förtjust i svenska filmer förutom beck och wallander.
Men det var en jätte trevlig kväll skönt att komma ut för en stund.

Massa bio tittande på sistone jätteskoj.
Det som är inbokad nu de är twilight som kommer i november
 den är inbokad och klar.
Och min lilla finne på kinden kom ut helskinnad från kvällen ;)

Spotify


Jag har insett nu hur himla bra spotify är.
Så nu spelas det musik i högtalarna i princip hela dagarna.
En oerhört bra tjänst.
Känns som jag har tappade musikintresset sen neo kom
men nu jädrar ska det tas i kapp allt jag missat;)

Stockholmsresan


Då så igår kom  vi hem från stockholm.
Det har varit 2 underbara dagar och nätter. Det har gått förvånatsvärt bra ändå att sova utan neo 2 nätter. Lättare än vad jag trodde. Klart väldigt tomt men ändå skönt sp nu när neos nätter ser ut som dom gör. Trodde jag skulle vakna aoutomatiskt av neos nattmatningar men de gjorde jag inte heller utan sov hela nätterna underbart.

Vi kom fram till stockholm runt kl 11 på fredagen. Checkade in på hotellet och begav oss dirket till naturhistoriska museet och comonova. Det var verkligen en riktig upplevelse. Cosmonova är en bio sal fast där går filmduken ändå upp i taket, täckte princip hela salen så mäktigt.

 Där kan man verkligen gå i en hel dag och bara strosa. Sedan blev det gamla staden och stan. Så mysiga gränder att gå och kika i. Massa små fina affärer. Såg slottet också enormt stort.
Åt lite mat innan vi forsatte vår promenad genom staden. Så mycket folk i rörelse. Har hört att stockholm ska vara en stressig stad men de märkte jag ingenting av. Gillar verkligen stockholm massa!
Människorna är annolunda där mer öppna på nått sätt!!

På lördag så åkte vi till aquarium såg massa fiskar det var fint. Blev en lite tripp på staden igen innan vi åkte till barkaby som de heter. Massa märkesbutiker på ett och samma ställe. Fast denna gång så stog tony för shoppandet haha. Jag köpte mig bara 2 par björnborg boxer såå sköna. Vi strosande omkring där ett bra tag. Käkade lite mat innan vi började köra hemmåt. Det har varit 2 underbara dagar dagar som vi bara har råt om varandra så välbehövligt. Detta får vi ta och göra om lite oftare för det behöver man verkligen.

Tårarna började rinna när jag fick ta upp neo.
Överdrösa han med massa pussar och kramar gud vad jag saknat honom helt galet mycket. Det hade gått jättebra hos farmor och farfar. Förutom nätterna. Neos hosta har blivit värre på nätterna och inget hjälper så de blir till att ringa vårdcentralen i morgon. Han är såå himla rosslig stackarn..
Men som dessa dar har gjort oss oerhört gott. Känner mig som en ny människa på ett sätt mer energi mer tålamod!
Underbart!

RSS 2.0