Film: Neo i sitt ståskal.


Idag testade vi ståskalet på ett annat ställe än vardagsrumsbordet.
Idag blev stället en stol vid diskhon och det uppskattades att få plaska ordentligt så hela golvet och hela neo vart dygnsur efter den stunden.

Så smidigt att det finns säkerhets spännen som siter fast i skalet som man sen kan spänna fast så i detta fall vart det i en köks låda och en kökslucka som blockerades av stolen så han stog stadigt och säkert.

Detta kommer vi verkligen att att göra mer och såå himla roligt för honom att komma upp till våran nivå att kunna vara med att diska, laga mat och baka osv.
Blev lite filmande och som vanligt tyvärr inget ljud på tiden snart att ska en ny kamera när man nu får råd med det!


Handkirurg

Nu på fredag har vi fått en tid till en handkirurg för Neo.
Han ska undersöka Neos vänstra hand som gärna vinklas snett och även knyts lätt nu förtiden.
Sen ska det nog överläggas om det behövs nån hjälp i form av kanske skena lr botox behandling.
Botoxbehandling skrämmer mig oerhört så jag hoppas att det kanske finns något annat alternativ om det nu behöver åtgärdas. Som alltid hoppas på det bästa!

Sen var det även info möte samma dag om CPUP fast då utan barn vilket blir oerhört krångligt eftersom vi först ska vara i karlstad ska vi då sen hem igen för att lämna neo och sen tillbaka? Nej då får det vara men det kommer fler gånger.

Sen fick vi ett brev hem om att remissen är skickad för en hjärnröntgen för att kolla upp neos shunt.
Om den fortfarnade shuntar för mycket eller om det är bra som det är. Eftersom neo huvud inte växt sp mycket trotts omställningen som gjordes  nu i mars så finns oron att det måste göras yttligare en shuntomställning. Fast nu vet vi att själva omställningen är a pice of cake men som alltid så sitter oron där inne och gräver sig djupare och djupare vara sig man vill det eller ej. Den kommer man aldrig någonsin ifrån och den blir aldrig nångsin mer hanterbar. Man blir bara bättre på att dölja den...

Sista gången på vattengympan.Ja idag var det tyvärr sista gången på Neos vattengymnastik. Vet faktiskt inte om det blir någon mer grupp här istan.
Blivit erbjudna bassäng grupper i karlstad och filipstad men det är så svårt att få det att gå ihop med tonys jobb eftersom jag inte har nått körkort vilket jag saknar ibland sp i sådana här situationer men men man får göra det bästa av de. Just nu blir det väldigt svårt och få tiden och ekonomin att gå ihop för ett körkort.

Hoppas att vi kan försöka komma iväg till nån mer grupp för ner verkligen gillar att bada massa. Så himla underbart att se glädje och lyckan i hans ögon. Allt går så mycket lättare att göra i vatten kroppen blir inte lika tung för honom.
Idag hoppade han massa från kanten med hjälp då och sen fick han även prova sådana där puffar runt armarna för att kunna flyta lite bättre och sen en badring på de. Då låg han själv och sprattlade som en lite fisk och kom lite framåt på egen hand underbart att se och underbart för honom att kunna göra saker själv utan hjälp.
Mina badpojkar!
Blir bara kort på land eftersom både jag och tony är med och badar:)


På förmiddagen var jag barnvakt ca 4timmar åt vilde. Sandrah skulle till sjukhuset och sen hem och vila lite på de stackare. Vilde var så glad och nöjd hela tiden. Fick lite käk och somnade på stört och sov äver 2 h fick tom väcka honom när han skulle hem igen sjusovarn.


Vildebus

Hade planer på bullbak idag men så blev det inte får tat nån annan dag. Bullens dag på söndag så tänkte ha lite bullar hemma. Imorgon blir de till att vara barnvakt en stund så sandrah få ladda sina batterier.

Bara få vara jag!I kväll ska jag bara få vara Marie, bara vara jag.
I kväll ska jag bara få ha roligt det tycker jag att jag är värd och jag behöver det.
I kväll ska inte tankarna snurra i mitt huvud det har jag bestämt.

När är nästa läkarbesök?
Hur kommer det funka med dagis?
Hur kommer neos matbit att utveckla sig?
Hur ser Neos framtid ut kommer han att kunna klara sig själv?
Kommer hans öga att kunna räddas?
Kommer han att kunna gå?
Och så forsätter det

Frågorna tar aldrig slut och inte heller vet jag svaret på dessa.
Denna enda frågan jag ska ha ikväll är :
Har jag nått att ha på mig och där vet jag redan svaret
Nej!

Tänk att man kan längta så efter nått så himla simpelt som man redan vet.
Att komma ifrån vardagen bara för en liten liten stund och ägna lite tid till sig själv.
För detta gör så otroligt mycket för ens krafter.
Ska jag orka kämpa för Neo till 200% så måste jag även ha krafter till mig själv för att inte helt gå in i väggen.

Ikväll ska jag ladda på mina egna batterier!

Neo i stårullstol!


På läkarbesöket fick Neo testa en stårulle.

Detta tror jag kommer bli super bra och ännu bättre när
Neo förstår och vet hur han själv kan ta sig framåt. Så en sådan är beställd och kommer
om några veckor.
Tog några bilder för att visa hur det ser ut. Dock är bilderna tagna med min mobil så kvaliten är inte den bästa♥Mammas vackra underbara pojk♥
Det räcker med att bara se på dig
Din styrka lyser igenom.
Det är din styrka som har gjort att du fick stanna kvar hos oss!

Neos ståskal


För ca 2 veckor sen fick vi ett stort paket hem till oss som innehöll neos ståskal!
Det blev riktigt bra och det ger neo mer frihet när han ska stå. Så att han inte behöver lägga ner all kraft på att bara stå utan att kunna göra annat också. I detta skal så står neo med en optimal ståposition, belastar bägge benen lika mycket och han kan inte översträcka knäna som han annars gör utan ståskal.
Även hans fot står jättebra.

Dock tycker neo inte om att stå i det längre stunder eftersom det inte går att ta sig framåt, max 30 min brukar det bli innan det blir protester. Han tycker nog det blir roligare när vi får stårullstolen och lär sig att ta sig fram i den.
Sen har neo alltid sina ortopediska sandaler när han använder det så detta kan inte bli bättre för hans kropp och muskler.
För tidigt född kan få försenad utveckling!

Hittade en artikel som handlar som inlärningsproblem bland för tidigt födda barn!
Var lite intressant att läsa som jag tänkte dela med mig av.
Dock inga nya nyheter precis de flesta med prematura barn vet om detta.

>Läs här<

Vikt,längd och huvudomfång!

Igår när vi var på barnhab blev det även vikt, längd och huvudomfång.

Vikt för drygt 1 månad sen var 16445 gr tror jag och nu var den på 17200 gr.
Längd för drygt en månad sen var 90 cm och nu var den 91.
Huvudomfånget tror jag var 47 cm igår!

Mammas stora kille.
Men nu är det som mål att Neo ska stå still på vikten och växa lite på längden för att det ska bli mer jämt.
Trodde det inte var möjligt men han växer för mycket.

Läkarbesöket!


Gick väldigt bra fick svar på alla frågor vi hade  som frågetecken i våra huvuden.

 • Blir shuntuppföljning i form av en datorotomografi i slutet på detta/början på nästa för att sen rådfråga neurokirurgerna i göteborg för neos huvud växer fortfarande i princip ingenting.

 • Det lutar väldigt mycket åt att Neo har förkyldningsastma. Så vi ska få en remiss skickad hit till stan för att träffa en barnläkare för yttligare utredning. Den astma medicinen vi fick är bra men nog inte tillräcklig för neo. Det rosslar och låter slemmigt låter som en rökare nästan stackarn.
 • I och med att neo har luftvägsproblem så ligger han i risk gruppen så blir det prioritet av svininfluensa vaccinet jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om de. Men eftersom neo har haft stora problem med lugnorna och varit så sjuk så brukar det ofta bli något slag men utav de. Vilket gör att han kan vara extra känslig.
 • Fortsatt lappträningen eftersom synen utvecklas ända till 8 år och då vi självklart ska försöka med allt som går för att rädda ögat lr hur man ska förklara. Vore oerhört tråktigt om han bara kommer få ett fungerande öga. Som om de inte vore nog som det är.
 • Neos eksem är inte så mycket man kan göra nått åt förut att smörja och ha badolja i vattnet så vi får vara ihärdiga.

 • Sen ska neos mat prioriteras eftersom jag och tony är kvar i kalori tänket än vilket vi verkligen inte behöver vara nu när neo blivit så stor. Nu är det prio 1 att han ska börja kunna äta vanlig mat. Så nu ska vi ta bort 200 ml sondnäring ett helt mål och sen istället ge honom gröt och vill han bara ha 2 skedar lr äter en helt portion så blir det så han får bestäma och sen blir det ingen sondmating utan neo bestämmer.

 • Nu har vi ett litet mål och det är att viktmässigt så ska neo stå still ett tag eftersom han väger lite för mycket jämfört med sin längd. Även det där med att han är lite förstor kan göra hans förkyldningsastma värre också men jag tycker det låter bra skulle han gå ner lite så gör det inget heller.

 • D dropparna ska vi sluta med helt nu och jag tänkte ist börja med eskimåolja ska vara nyttigt.

 • Sen även tal om dagis framför allt för neos utveckling några timmar om dagen kanske med en resurs.   Men jag tycker det känns så svårt att låta en helt annan person ta hand om neo som man inte känner och litar på så detta kommer verkligen bli ett enormt steg för mig. Men då måste vi prata med försökringskassan för att se om vårdbidraget minskar bara för att neo är på dagis nåpgra timmar om dagen hoppas innerligt inte de för vissar sig att de minskar kommer det bli oerhört tajt ekonomiskt. Så mycket som ska klaffa och man måste verkligen vara ekonomisk för att få allt att gå ihop.

 • Neo fick även testa en stårullstol som nu är beställd+ ett bord till som kommer om några veckor kommer nog bli kalas.
Jag tror det var det hela. För övrigt så tyckte Neos läkare att han är oerhört aktiv och alert. En glad och pigg kille som var på strålande humör idag. Det var mycket de eftersom han är framåt så vore dagis bra för hans utveckling.
Just nu är det MASSA tankar som snurrar runt. Massa planering framöver på alla plan känns det som. Men detta kommer att fixa sig allt kräver jobb men det finns ingenting som jag inte skulle göra för Neo.

Av allt det som han har fått kämpa.
Nu är det mammas tur att kämpa för honom.
Jag vet att jag aldrig kommer komma inärheten men det är det
absolut minsta jag kan göra för honom♥

Heldag hos fam rydh


Från kl typ13-19:30 har idag spenderats hos fam rydh.
Vi gick och hämtade Devin på dagis och sen till vårdcentralen eftersom vilde var röd i ena örat och vägrade ta flaska. Träffade johanna och albin påvägen dit stod och tjatade en stund. Längesen jag såg dom nu sen johanna börjar plugga tycker hon är stark som klarar av att vara ensamstående och plugga på de.

På sjukhuset visade sig sån tur va att Vilde inte hade nån öroninflamation kunde vara en på g lr bara lite röd pga av förkyldning så det var riktigt skönt.

Knatade tillbaka till sandrah där vi alla var vrålhungriga så jag och devin käkade makaronpudding mumma och sandrah omelett. Resten av tiden lekte neo och devin massa såå roligt att se. Devin busade och Neo efter. Medan vi mammor satt utslagna i soffan.

Hade glömt mina nycklas i tonys bil så sandrah var sååå snäll och åkte och hämtade tonys på hans jobb.

TACK
så himla mycket!

Annars hade jag varit tvungen att gå först från sandrah sen till maxi och sen tillbaka igen.
Hjälpte till lite med nattingen av barna och gav vilde lite gröt medan hon var iväg. Då hade jag väl varit hemma väldigt sent.

Så nu sitter jag här och ska nog se hollywood fruar kollade på det sist och jag satt bara och skrattade så korkade så det finns inte!!

Haft en riktigt trevlig dag som gått foort!

Astma medicin

Hämtade ut neos medicin i går som vi fick utskrivet. Fick mer mollipect wiie den som är så bra (inte ett dugg sarkastisk) och även en luftrörsvidgande medicin ventoline. Läste anvisningen och såg att den ges bla till att lindra astma.

Första natten lördag-söndag fick han  den första gången och han vaknade bara en gång med lite gnäll och somnade om jättefort igen. Jag vet inte om det är medicinen som hjälper eller om hostan är på väg tillbaka men vilket som så känns det som en stor lättnad.

VI får se i natt nu igen hur det ter sig håller alla tummar att den kommer bli relativt lugn som föregående.
Näspraysfri för andra natten känns och skönt köpte dock en bättre tror jag så jag har hemma för säkerhetsskull.


(inte min bild som ni kanske märker pga det konstiga språket;)

Helgen


I Lördags följde jag och Neo med tony mamma och pappa till storforsmarken. Tony jobbade tyvärr så han kunde inte. Var samma gamla vanliga och det blev de vanliga marknadsnoughat.
Men jag tycket ändå det har sin charm att gå på marknader när hösten börjar infina sig mysigt. De enda kända ansiktena jag träffade var Sandrah, David, Devin och Vilde. Devin sa bara aj aj när jag skulle röra honom hehe och vilde sken upp som en sol som han brukar!

Hann hälsa på både tonys farmor och farfar och på kvällen tonys mormor och morfar. Åt mat 2 gr och fikade 2 gr så redigt mätt var jag plus att några marknadsnoughater slank ner fast denna gång åt jag inte så jag blev illamående jag börjar lära mig av mina misstag;)

Kom hem runt halv nio lade neo sen satt jag och tony och spelade bomberman på ps3:an sååå roligt.

Mulet och grått när vi vaknade idag(söndag).
Så vi passade på att städa och dona. Tony satte upp neos hylla och fixade lamporna så nu är det bara att komma på en bra lösning till att dra sladdarna. Tony jobbar kväll idag 15-22 så jag och neo var hos min far resten av dagen satt mest och snackade min farmor var också där hela bonkagänget samlat.
Fick låna farmors jacka eftersom de regnade när vi skulle hem. Nu nu är neo i säng och jag får en lugn stund tror faktiskt jag ska krya ner under en filt och kika på filmen i 4:an nu står det still om vad den heter.

Måste  grattulera sara som fått en son!
Såå söt!
Stoort grattis!!!

Det som står på schemat i morgon är läkarbesöket på barnhab i karlstad och sen blir det till sandrah och barna.
Hoppas ni alla har haft en bra helg

Framsteg


Nu har det börja händer lite mer på Neos ordfront. Orden titta och pippi kan han säga nu.
Jag tror inte riktigt att för står vad de betyder men det kommer förr eller senare de.

Sen har även tand nr 12 kikat fram en molare där uppe sen är de även på väg några fler där uppe.
Härlig utveckling och framsteg!


Fredag


Ska väl börja att gnälla lite över natten i vanlig ordning;)
Kl 23 började det med hosta gnäll och ännu mer hosta så det var bara att plocka upp lillkillen för det är verkligen bara det som hjälper. Att han får sitta upp och studsa omkring på golvet så slemmet lossnar och sen näspsary på de som han har använt många fler dar än 10 som står men vi måste annars vaknar han upp utan attt få nån luft.
Jag känner mig inte helt fungerbar om dagarna längre hoppas innerligt att det kommer bli en vändning och de fooort! Sen vaknade han 05 igen med fjantgnäll så då fick han gott och väl ligga kvar kan inte plocka upp honom för allt..somnade om efter en stund sån tur va.

Så idag var det tänkt att gå till öppna förskolan men jag kände verkligen att jag inte orkade så det blev skippat. Dock blev det en promenad till sandrah där vi satt och var lika trötta. Sen till coop för sandrah skulle handla lite sen hem till dom igen. Därefter kom malin och adam över på en liten visit.

Kom hem runt 19 käkade mat lade neo kikade på idol. Försökte få en omöjlig kille att sova bara skrek och skrek/fjantskrik). Känns så kontigt att från att bara kunna lägga honom han somnar själv till massa krångel och gnäll. Ibland känner jag att tålamodet kunde varit bättre men jag för skylla på min sömnbrist.

Just ni sitter jag här och väntar på att neo ska började vakna och hosta brukar vara runt den här tiden så det känns onödigt att lägga sig ens. SKönt att vi har läkarbesök på måndag för då ska jag bomba vår läkare med massa frågor!

Bilder från dagen.

En hel drös barn!


Idag har det varit en dag som det hänt mycket på. Vilket har kännts oerhört skönt eftersom vi mestadels varit inne eftersom ingen av oss varit helt kry.

Blev först en fika med ronny underbart att komma ut.
Därefter hem och då kom först sandrah,devin och Vilde. Strax därefter kom Jessica och Liam.
Så det var en hel del ungar här hemma som lekte och hade skoj.
Sandrah och compani åkte efter en stund för att de skulle till barnens farmor. Var längesen man träffade dom så det var skönt att få vara lite social imellanåt. Fick ett jättefin tack kort från vildes dop.
Jessica och liam stannade kvar ett tag till var väldigt längesen vi sågs sist så hon var tvungen att uppdatera mig lite om vad som hänt/händer i hennes liv.

Tony står i köket och lagar mat. Blir till att testa ett nytt recept. Har bestämt oss för att varje torsdag så ska vi testa någon ny maträtt känns bra för vi har blviit helt värdelösa med mat här hemma och mycket skit blir det tyvärr men nu ska vi försöka införa lite ändring hoppas att det håller i sig med;)

Neo sitter i badet och plaskar och har sig. Blir lite idol ikväll i vanligt ordning.

Nätterna är fortfarande stökiga med massa hosta tyvärr. Ska ta upp det på vårat läkarbesök nu på måndag när vi ändå ska dit. I natt så vaknade han tolv och började krångla så det var bara att masa sig upp. Han somnade väl vid 01 och jag likaså. Sen var det faktiskt inte så mycket mer och trodde att nu kanske jag kan få sova några timmar men då vaknade jag upp 04 och trodde jag skulle spy men det gick över fort.
Tror gudarna är emot att jag ska få nån sömn. Ja jag vet låter lite barnsligt haha men men jag får vara de nu;)

Tänkt mycket på linda och måns som är i göteborg för op. Hoppas allt går bra. Tänker på er mycket om dagarna och skickar en stor kram!

Vårdcentralen


Imorse så åkte tony med neo till vårdcentralen kl 08.
Dom tog sänka men den var normal. Neo hade varit jätteduktig när dom stack honom skrek ingenting han som oftast brukar avsky att bli stucken. Lyssnade på lungorna men det lät normalt. kikade i öronen ingen inflamation. kikade i halsen ingenting där heller vilket var oerhört skönt.

Vi ska öka mollipecten till det dubbla för neo är mycket större sen sist vi fick den.Fick vi även en ny hostmedicin som vi ska testa och se om den gör nån nytta. Ingen bättre nässpray fick vi utan vi får väl köra på den vi har nu. Rådet vi fick eftersom han inte har nån infektion lr inflamation är att vi ska avakta och se. Hoppas innerligt att detta kommer att gå över fort för natten till idag var jobbig fick bara några timmars sömn och jag känner att en ny förkyldning är påväg att bryta ut igen. Man får ingen  motståndskraft när man alltid är trött.

En gammal arbetskamrat som kommenterade om att det kan vara förkyldningsastma för det lät precis som hennes tjej hade. Men då borde väl dom  ha märks det på besöket idag lr?
Ger dig sig inte om så är det bara att ringa igen och rådfråga om det kan vara förkyldningsastma för så fort neo blir sjuk så kommer den där hemska hostan och det med buller och brak!

Kärlek!
♥Nybadad och glad kille♥

Hemsk hosta!


Neos hosta har blivit mycket värre så med stor sorg så var jag tvungen att meddela till vår sjukgymnast att neo inte kunde komma på vattengympan idag. Han har ingen feber och är pigg med hostan låter hemsk nu. Bättre att ta det säkra före det osäkra.
Sen var det ett bvc besök inplanerat i morse men även det fick jag avboka.
Ringde vårdcentralen idag och tyvärr hade dom ingen tid till övers idag men i morgon ska vi dit kl 08:15, eller snarare tony och neo eftersom ändå tony skulle upp vid den tiden för att jobba kl 09 så det känds skönt kanske man kan få sova en liten stund.

Mollipecten hjälper inte och har aldrig gjort och nässprayen har vi haft nu 10 dar varenda natt så det är gränsfall där med. Hoppas innerligt att vi får reda på vad det är om det är krupp igen eller något annat. Man oroar sig extra eftersom neo har varit så lungsjuk att det kan vara nått allvarligt Men som sagt ingen feber så vi får hoppas på det bästa och att vi kan få nått som verkligen hjälper framförallt på nätterna när hostan är som allra värst. Stackarn hostar så han spyr.

Varenda natt så måste jag gå upp och låta neo vara vaken en stund för att han ska lugna ner sig. Sen när han rör sig så lossnar det massa slem som han hostar bort. Väser även ibland när han andas. Jobbigt att inte få sova för någon av oss det börjar verkligen kännas nu att sömnen är drabbad!

Läkarsamtal

Glömde skriva om läkarsamtalet på telefonen.
Var inte sp givande samtal men är de någonsin de?

I princip så var det enda som sades var att vi inte behöver springa på bvc en gång i månaden längre utan nu räcker det med var tredje. Ska jag vara ärlig så tycker jag bvc springet inte gör mig nått bara roligt att se att han växer.

Men jag förstår även läkarens resonemang för neos tillväxtkruva är stabil och vi ser att allt ser bra ut så det behövs inte lika mycket koll. Det enda som jag fortfarande är lite orolig över att  neos huvudomfång fortfarande inte ökar nämnvärt mycket. Ska bla ta upp det på nästa besök!

Fart och fläng!


Ja så kan man beskriva gårdagen.

Natten var som vanligt ganska så jobbig neo vaknade upp runt 00-01 som vanligt men somnad om efter en stund.  På förmiddagen var vi på öppna förskolan även sandrah vilde och devin var där så vi satt och tjatade  medan barna lekte.

Var där till 12 då vi begav oss till cafe pause för en fika med sara och michlle. Även angelica och liam kom efter en stund var jätte trevligt blev några vändor på stan innan neo och jag gick till sandrah. Kom dit ännu mer tjat barnen lekte.

Devin var så söt för han hade sett när jag matade neo och att jag hade en slang till neos knapp. Efter en stund så kommer devin med en elsladd och tar den till neos knapp för det var tydligen dags för mat.  Barn är så smarta!

Gick hem men de blev typ bara några min för neo skulle ha lite käk innan vi gick till brogårdshallen för att se när tony spelade en träningsmatch i innebandy. Neo tyckte det var väldigt spännande att kika på alla spelare som sprang omkring var även med och klappade händerna. Hann tyvärr inte se hela matchen för neo blev trött så vi fick gå hem.
Kvällen spenderades med mcd och lite tvspel.


Idag (lördag) har vi inte gjort så himla mycket. Natten var tuff neo har börjat hosta ännu mer och imorse trodde jag han hade feber för han var så rödmosigt men sån tur var hade jag fel. Ger det inte med sig så ringer jag nog vårdcentralen till veckan. För det känns som om näsprayen inte gör någon nytta länge och hostmedicinen har blivit för gammal.

Fick vi besök av tonys mamma och pappa och monika. Dom hade plockat svamp så vi fick lite,trattkantareller. Hade även med sig smörgåstårta så även idag slipper vi laga mat sköönt.
Tony ska ut en sväng i kväll så vi får se vad jag ska hitta på.

Hoppas ni alla har/får en jättetrevlig helg!

090909


Jag minns så väl när siffrorna i stället var 070707.
För när jag såg dessa siffror så var det när vi låg i uppsala på Neos resperator.
Jag vet inte men det minnet när jag tittar resperatorn och se 070707 känns så starkt och som om det inte var så länge sedan det inträffades. Det är nått som har fastnad och kom tillbaka idag när jag såg att det var 090909.

För drygt två år sen låg vår kille och kämpade för sitt liv.
Kämpade för vart enda litet andetag.
Man hörde och såg resperatorns mekaniska ljud och rörelser.
Man såg Neos bröstkorg sänkas upp och ner av nått nått som man hatade och älskade på samma gång för utan den så hade han aldrig klarat sig.

När jag tittar på denna bild så har jag så oerhört svårt att förstå att detta är neo.
Denna lilla fågelunge är våran son.
Jag var där jag har upplevt det men ändå är det så svårt att förstå att där ligger min son och kämpar för vart enda andetag varje sekund.

Ord som räcker till finns ej och kommer aldrig att göra för att kunna förklara
min kärlek till min starka son. Men jag kan visa det i handligar.
Jag gör allt som finns på denna jord för honom utan att tveka.

Mamma älskar dig mer än du någonsin kommer förstå mitt hjärta♥


Helgen+Måndagen

Dåligt med uppdatering från min sida fy skäms!

Det har varit slapphelg nr 1 har verkligen inte gjort mycket alls. Var sugen på att åka till oxhälja men de blev de inge med bla för att tony jobbade hela helgen. Sysselsatte mig och neo med att baka lite och gjorde lite pureer till neo.

Fick sovmorgon i morse till kl 10:30 var riktigt skönt och jag behövde bara gå upp 3 gånger i natt.
Idag var vi på vattengympa och vi var dom enda som var med. Tony satt på land idag eftersom han börjar bli förkyld. Neo plaskade loss i vanlig ordning och tyckte det var superskoj. Är lite på tal om att det ska bli bassänggrupp i filipstad nästa gång och då blir det lite mer tid i vattnet+ föräldrafika innan lr efter för att träffa de andra föräldrarna och att barnen får leka med varandra det låter verkligen toppen bra och roligt så vi hoppas att det blir av.

Efter allt plaskande så gick vi till sandrah devin och vilde och våldgästade lite. Var jätteskoj blev även bjuden på mat var gott och roligt att äta med nån än att behöva sitta själv för då brukar jag oftast slarva och skita i att äta.
Barna lekte och hade sig. Hjälpte till men lite nattning innan vi gick hemåt. Stötte på en gammal arbetskamrat vid sandrah. Malin heter hon jobbade på coop tillsamans, vi planerade in att ses nån dag ska bli roligt.


Neo är lagd och nu sitter jag här och känner mig ganska så trött. Ska forsätta mumsa på min chokladkaka!
Imorgon ska jag till syster yster en sväng och senare på eftermiddagen kommer Jessica och Liam över på en fika. Just de läkarsamtal i morgon måste sätta mig och skriva ner lite frågor så man inte glömmer allt man vill fråga.Ortopeden


Raka vägen till karlstad idag på förmiddagen till sjukhuset.
Tid idag hos ortopeden för neos ståskal som jag trodde att vi skulle få med oss hem men ack så fel jag hade.
Det var utprövning av neos skal för att göra lite ändringar. Jag har oroade mig för att de skulle vara för litet på den punkten hade jag sån tur vad fel på men växt har han verkligen gjort så detta skal kan han inte ha länge innan vi måste gjuta ett nytt tyvärr.

Hade vi vetat att det skulle ta sån oerhörd långtid eftersom det trotts allt var semester tider då vi gjöt det (i juni) och det är fortfarande inte klart så kunde vi lika gärna gjort det efter ist.

Det skulle läggas in lite kuddar vi knäna eftersom neo översträcker dom och sen skulle det höjas lite vi fötterna. Neo fick såklart testa det och jösses var bra det var. Kommer verkligen invändas flitigt superbra träning.

Neo står stadigt med stöd men det är just balansen som är problemet här. Vilket kan bero på hjärnblödningen men detta kan tränas upp och ståskalet kan bidra med den träning.

Vår sjukgymnast karin tror att neo så småning om kommer att kunna gå men det är en del saker på vägen som måste tränas. Bla annat att fördela tyngden jämt på benen eftersom han lägger mestadels av tyngden på höger.

Sen ska vi få en stårullstol som för att neo kan lära sig att förflytta sig med ståskalet kommer bli kalasbra.
Så för typ en timme sen ringde karin för att berätta att dom har en på barnhab i karlstad som vi ska testa nästa gång vi ska dit vilket blir den 21 sep då vi tydligen ska ha ett läkarbesök med samma läkare vi ska har telefon tid med på tisdag vilket jag tyckte var lite underligt med både och.

Känner verkligen att det tar tags i saker sån härlig känsla och trotts att alla brev från olika ställen trillar in med jämna mellanrum nu efter sommaren så känner jag mig ändå lugn.
Jag känner mig stark!

Zombi liknande stadie.


Natten till idag har nog varit en av dom värsta nånsin.
Började med att jag lade mig 00 sent som vanligt förstår inte att det ska vara så himla svårt att lägga sig i tid.
Sov till 01 då neo började hosta och blev ledsen och så höll det i sig till ca halv sex då han äntligen somnade. Det slutade med att jag lade mig i neos rum brevid hans säng men det gick inte alls så han fick ligga brevid mig. Då vart han nöjd låg och snackde men när jag inte svarade honom blev han arg och ledsen. Lyckades flytta över honom i sin säng igen när han hade somnat, skönare än att ligga på golvet på en tunn madrass.
Så vi fick sova några timmar.
Så idag är jag i ett zombi liknade stadie eftersom sömn bristen börjar bli väldigt påtaglig...

Mammas tuffing!

Läkarsamtal inbokat


Fick ett brev hem denna vecka om en telefontid på tisdag nästa vecka med våran läkare vilket känns bra har
några frågor att ta upp stora som små.

 • Shuntuppföljning sen omställningen.
 • Vaccin för svininfluensan, känner att jag vill prata med nån som vet.
 • Om vi ska forstätta med D dropparna.
 • Neo har börjat slå på sig i själv i ansiktet lr ja det har han gjort ett tag nu så det ska jag fråga om. Undrar om det är nått han bara fått för sig lr om det är nån störning(usch gillar inte de ordet)

Vet att det var något mer men kommer inte på det just nu. Dyker säkert upp mer frågor.
Ska sätta mig ner och skriva upp så man inte glömmer nått...

Snorig son och mor!


Ja det blir nog inte ett sånt oerhört händelserikt inlägg eftersom det inte hänt nåt nämnvärt.

Neo verkar vara på bättringsvägen nu fast nätterna är fortfarande fylld med massa hosta, hostar så han kräks stackarn:( Fast natten till idag vart lite bättre så hoppas att det är på väg åt rätt håll nu. Själv så dras jag med en igenkorkad näsa men ganska pigg i övrig  så mig går det ingen nöd på.

Ja igår var vi bara hemma. Sandrah kom och hämtade vagnen och tonys pappa kom lite senare på kvällen. Jag gjorde lite ärt,morot och äppelpure till neo frös ner. Letade även efter lite recept hittade några bra som jag ska sätta i verket snart och hoppas att det blir bra.

Idag var tony ledig så jag och ronny åkte ut och fikade. var borta ganska länge men det var oerhört skönt att få komma ut lite grann. Mummsade i mig en stoor räksmörgås och en bulle!
Kom hem och då åkte hela familjen till maxi för att storhandla blev en hel del rabatt erbjudanden som användes.
Kom hem åt lite käk. Kikade nyss på unga mödrar. Neo sitter i ett skummbad och jag brevid och passar på att  nörda mig framför datorn en stund.

Imorgon ska vi till karlstad för att hämta neos ståskal.
Äntligen säger jag bara detta har tagit evigheter och jag är väldigt orolig över att det ska vara för litet nu.
Hoppas på det bästa!

Babycook


Skrev för ett tag sen om en barnmixer,babycook.

Var inne på blocket och hittade en bara använd några gånger som kostade 1000(ny kostar den 1500 kr).
Frakten blev 150 men hon som sålde var snäll så vi delade på det 75 kr var.

Fick den igår kväll och testade den idag. Den var alla tiders så otroligt bra. Denna kommer vi få enormt stor använding av.

Invigde den idag med att göra morotspure och det var morötter som vi själva odlar kan det bli mer ekologiskt? ;)
Den ångkokar för att behålla vitaminerna och mixar den helt slätt. Himla bra uppfining!
Så nu är det bara att leta lite recept och komma på några egna.
Kan meddela att morotpuren var riktigt poppis från neos sida!


Barnvakt


Varit barnvakt åt vilde idag medan sandrah var hör frisören och blev så tjusig i håret.
Det gick jättebra. Vilde sov nog ca 3 timmar av 5 så det var ju ingen match att vara barnvakt idag inte;)
Neo var som alltid jätteintresserad och klappade lite på huvudet lät honom inte komma allt för nära eftersom neo inte är helt hundra.

Natten till idag var lika bökig som föregående och även börjar känna mig lite hängig. Fast idag har neo varit mycket bättre inge snor alls bara lite hosta och han har varit jättepigg och skulle absolut inte sova middag.

Efter frisören kom sandrah hit käkade lite, åkte sedan för att hämta devin på dagis och sen hit igen. Så barna lekte och vi mammor satt mestadel och gäspade hehe;) Sandrah glömmer alltid nått här även så denna gång och nu så var det vildes barnvagn hur de nu gick till. Blivit lite av en tradition nu;)

RSS 2.0