Utmaning


Jag har blivit utmanad av Emelie


Fyra tv program jag brukar se: Unga Mödrar, förlossningskliniken, riskförlossningar och 2 and a half men.

Fyra saker jag gjorde i går: städade, myste med neo, kollade på unga mödrar, spydde

Fyra saker jag längtar till: Neos 2 års kalas, min födelsedag, ålandskryssningen och sommaren

Fyra saker som står på min önskelista: En tattuering med neos namn, att neo bara kan få vara barn,  att man får vara frisk och att neo nångång ska få ett syskon.

 Fyra saker jag avskyr: att livet kan ta så oförutsigbara vägar, min kropp som inte ens klarar av att bära ett barn,
alla fördomar folk har om massa saker och när barn inte kan bara få vara barn. De tycker jag är en självklart rättighet

Fyra saker jag tycker om att göra: Vara med mina vänner,fika, vara med min underbara son<3
och att bara kunna få njuta av livet!

Fyra saker jag åt i går: rostat bröd. potattis och baconsoppa. kakor och the

Fyra personer jag skickar den här listan vidare till:

Malin
Sara
Sandrah
Maria


"Flickan från ovan"

Idag läste jag ut "flickan från ovan"
Har läst den en gång tidigare och första gången jag läste den kunde jag verkligen inte lägga den ifrån mig. Den är så fruktansvärt bra och rekomenderas oerhört starkt!
En av dom bästa böckerna jag läst!

Beskrivning
Susie Salmon är fjorton år gammal när hon blir hon blir våldtagen och mördad av en granne. Det är inte första gången han gör det. Från sin utkiksplats i himlen kämpar hon med att acceptera sin död, samtidigt som hon fortfarande klänger sig fast vid de levandes värld. Under många år följer hon sin familj i dess sorgearbete, liksom mördarens förehavanden och polisens arbete. Tills den dag hennes önskningar ser ut att gå i uppfyllelse. Trots att bokens tema är så grymt är Susies berättelse ljus och har en kärleksfull och humoristisk ton.

Författaren Alice Sebold visar i denna underbara roman hur en tragedi kan slå sönder en familj, men också hur den kan sammanföra den igen. Alice Sebold är född 1963 i Madison, Wisconsin I USA. Flickan från ovan är hennes skönlitterära debut och har blivit en stor försäljningsframgång.



Hittade inge bra bild på bokomslaget som var tillräkligt stor så de fick bli denna.
Talboksomslag.




Barnvagn


För några veckor sen när jag skulle till bvc så åkte hjulet av vår barnvagn bara så där så vagnen tippade och neo höll på att ramla ur fy fan va rädd jag var då usch  usch usch. Så nu står vagnen i garget så den vågar jag adlrig använda igen.  Ska höra med babyproffsen om att lämna tillbaka den och köpa en ny vagn. Hoppas verkligen man får de för jag tänker inte använda den igen. tur att vi har två vagnar så vi kunde byta.

Nu är jag lite inne på denna vagn
Emmaljunga scooter. Oerhört lätt jämfört med vår vråltunga vagn.
Verkar toppen bra men vi får se hur de blir med den saken.



20 månader idag


Idag blir mammas hjärta hela 20 månader!
Bara fyra kvar till 2 års dagen.
Vad livet har blivit så otroligt meningsfullt sen man fick barn helt magiskt.
Mamma älskar dig mer än allt annat vårat vackra mirakel<3




BVC


Vikt för 3 veckor sen var 13695 gr och nu stannade vågen på 13845 gr.
Längden togs aldrig eftersom vi är där så ofta känns de onödigt att mäta varje gång och sp eftersom neo verkligen inte tycker om de.
Huvudomfånget hade ökat med 1mm till 45,2.

Så viktmässigt hade han inte ökat nått nämnvärt. Men han har varit sjuk och kräkts massa sen är de bara bra att han inte tokökar så fort heller. Nu har vi även sänkt maten lite med så vi får se nästan gång vi ska dit den 19 mars om han går upp bra eller om man ska öka maten igen.  De är en svår balansgång de där med matmängd och kalori intag och viktuppgång. Därför känns de bra att gå till bvc ganska ofta för att ha koll.

Ligger över på viktkurvan normalt på längd och mycket under på hudvudomfånget. Men de vet vi ju andledningen till, att shunten shuntar för mycket.
Känns så oerhört skönt att han kommit i kapp jämnåriga nu de och lite till ;)

Han är alldeles lagom<3

Patetiskt


HAHAHA ja vad ska man säga!
Läs här

Spreader of Love


Jag fick en award av sara!
Tack så jättemycket!!!




1. Ladda upp awarden i er blogg.
2. Länka till den som du fick awarden från.
3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.
4. Länka till deras bloggar. Lämna en kommentar i deras bloggar.

 Jag nominerar

http://zasata.blogg.se/

http://jenlon.blogg.se/

http://selmasmamma.blogg.se/

http://snostjarna.blogspot.com

http://sandrah.blogg.se/





Kuratorn

Igår vaknade neo kvart i åtta. Men vi låg  och myste till ca nio. Neo hamnade i ett bad på morgonen alltid uppskattat från hans sida sitter där och plaskar ner hela golvet . Käkde lite frukost plockade lite här hemma. Sen om ronny och han hade köpt med sig semla eftersom de var fettisdagen igår jag som älskar semlor mumma.

Runt kl 14 så begav vi oss till sjukhuset för att träffa vår kurator karin för att gå igen lite saker till vårdbidraget.
Det var en sånt där riktigt oerhört bra möte som man kände sig så himla nöjd efteråt.
Trodde vi skulle bara prata lite men vi satt och ner och gick igenom allt extra och neos alla behov som han har sen satt hon och skriv ner små punkter.

De var massa saker som inte jag och tony ens tänkt på men de blir ju så eftersom allt vi gör blir ju en vana för oss så de är inget man tänker på man bara gör och som sagt de var en hel del som vi inte hade tänkt på. Men karin skulle skriva ner punkter på allt så vi slipper göra de. Sen bestämde vi oss för att träffa en utredare från försäkringskassan personligen med vår kurator Karin och då får fsk alla uppgifter läkarkutlåtanden när vi träffas istl slipper vi skicka in allt. Hoppas dom går med på det.
Pratade lite om hur tony och jag har de och hur  vi får tiden att gå ihop kändes faktiskt ganska skönt att få prata lite.
Pratade om allt vi gått igenom våra känslor osv.

Efter besöket hos Karin så åkte vi till maxi och handlade lite smått och gott.Köpte några böcker på rean men dom hade inga bra till neo Åkte hem gjorde mat vi provade ett nytt recept igen. Snabb italiensk pasta gratäng riktigt gott. Min farmor och pappa kom för jag bjöd på semlor dagen till ära. Jättetrevligt var de dagens andra semla mums!  mätte hur lång mattan som vi ska ha i hallen ska vara så pappa skulle fixa de imorgon. Har ganska så lång hall och de blir lite tomt mer ombonat med matta. Så resten av kvällen kikade vi lite på tv och sen 2 and a half men.

Så såg våran dag ut. Kändes som vi fick ut mycket utav den...

Neo tar sin från huk till sittandes!


Neo tar sin från huk till sittandes.
Såå duktig<3

Ska väl tilläga att jag brukar inte rätta till foten i vanliga fall.
Han brukar fixa de alldeles utmärkt själv:D


Måndag


I natt vaknade jag av att neo panik skrek runt kl 03. Nästan hundra på att han hade magknip för han släppte av några riktiga fisar och sen var de bra. Eftet de låg han och sa mamma mamma mamma helat tiden och svarade jag inte blev han ledesen hehe toknosen men till slut somnade han.

 Knatade vi ner till staden och öppna förskolan. Mötte där upp sara michelle angelica och liam.
Vi var inte där så länge för de var så himla stimmigt många barn eftersom de är sportliov nu med.
Begav oss till cafe pasue tog en fika tjatade lite i vanlig ordning. alltid lika trevligt!

Gick hem neo tvärslocknade i vagnen så när vi kom hem så fick han sova i vagnen ute. Bara nyttigt med frisk luft. Så passade jag på att städa och skura dom 2 toaletterna. Så man gör nån nytta. damsög lite dammade lite.
Tony lagade mat idag fickpinnar och pommes frittes jättegott.

Idag ringde kurator och vi fick en tid till att möta henne i morgon på sjukhuset angående vårdbidragsansökan och lärkarintyg känns skönt att man kan få lite hjälp. Blir nog en sväng till maxi för att kolla in bokrean. Antar att de neos lilla boksamling blir lite större men bra att passa på.

Hej mitt vinterland


idag vaknade guldklimpen kl 08:30 och jag  i sin tur vaknade av att han låg och klappade händerna. Neo sover i vårt sovrum nu när han har varit sjuk mycket pga av att han hostar så han spyr. Denna natt och natten före har varit betydligt bättre. Får en hostattack runt 23 men sen somnar han om och sover hela natten. Känns som om de börjar gå och rätt håll och att man snart kan sluta med hostmedicinen. Lade över honom i vår säng så vi låg och myste och busade lite.
Gjorde neos vanliga morgonrutiner sen åt jag frukost och gick ut och skottade bort alla snö.
Efter de så körde vi lite lekträning

Neo fick mat halv ett och därefter sov han sin dagliga lur runt kl 14 i min famn medan jag forsatte att läsa i min bok. Efter de gick jag och neo ut i snön. Kommit massa snö nu men tyvärr har de blivit plus grader så vi får se hur länge den ligger kvar.Försökte bygga en snölykta men snön var så himla blöt att jag gav upp. Sen kom tony hem som bygde en  jättefin snögubbe.Var ute en stund innan vi gick in för de började att dugga.

Provade ett nytt recept idag igen poatis och bacon soppa som var med i buffe  var bla grädde och vitt vin i den blev super smarrig. Nu på eftermiddagen så kollade vi på de vi hade videofilmat på neos 1 års kalas. Var jätte roligt att se han har verkligen blivit så himla stor killen och om några månder är de 2 års kalas!!
Nu under kvällen blir de nog en fika och sen kika på beck filmen som vi inte har sett.
Varit en lugn och skön dag!

Underbara du <3











Torsdag Fredag Lördag

 I torsdags så följde jag och neo med sara och michelle till maxi för att dom skulle handla lite inför deras partykväll på lördag. Vi yrade mest omkring där hehe men hittade till  slut allt som dom skulle behöva.
Sen gick vi hem och det var raka vägen till kommunen eftersom vi sagt nej till ett parkeringsbygge precis utanför neos sovrumsfönster men de visade sig att de spelade ingen roll vad vi tyckte utan de blir parkering iaf jag blev så fruktansvärt arg fy fasen. Bra och skicka ut lappar där man får ta ställning och sen spelar de ingen roll usch.
Efter de en sväng till netto hade billig dricka och billigt skitpapper;) sen hem gjorde mat kikade lite på tv.

Ifredags så mötte vi upp sara,michelle angelica och liam för att gå till öppna förskolan men på vägen träffade vi sandrah som sa att de hade stängt så vi fick till kyrkans öppna förskola men hann bara vara där i knappt en timme innan dom stängde. Så vi tog en fika på pause och satt där ganska länge och hade de jätte trevligt.
Roligt att se liam som blivit så stor sen förra gången. han satt och myste lite i mitt knä.
Efter de gick vi hem jag dammsög huset och moppade alla golv åt lite mat neo sov sin dagliga lur innan vi promenerade till neos mormor och var där resten av kvällen.  Tony var på innebandy match i ekshärad så han kom hem sent på natten.

Idag tog jag neo och neos mormor en sväng på stan. Neo fick en tröja av mormor och jag köpte ett par byxor till honom.
Ska sätta mig nån dag och rensa ur hans kläder är säkert en hel del som är för litet nu så fort killen växer hihi helt underbart. Mammas knubbsäl är de<3
Nyss kommit hem från mor min, tonys mamma och pappa var och hälsade på.
Nu ska vi käka pizza och glo på melodifestival skulle jag tippa på.

Ha en bra kväll alla!

Framsteg



Igår lärde sig neo något nytt!!!

Från att sitta så här så skjuter han i från med ena benet och tar sig från detta till att sitta alldeles själv!
Förut fick man rulla kudden lite men igår gjorde han de alldleles själv!
Vår är såå stolta!
Han är sååå otroligt duktig<3




Bra skrivet



Så bra skrivet!
Kan inte göra annat än att hålla med!
Ibland blir man bara så trött på att folk!
Läs här

Onsdag


Äntligen idag har Neos mage blivit mer normal igen. När han fick pencillinet blev han så lös i magen och bajsade ca 6 blöjor om dagen. De var löst för frätte sönder hela stjärten på honom ändå upp på ryggen stackarn. Men idag har de flesta såren läkt ihop igen jätteskönt och han har inte ont längre. Dock så sitter hostan fortfarande i så nätterna är inge vidare. Massa spring och alldeles tätt i näsan är han så mitt i natten måste man trilskas med att ge han näspray vilket verkligen inte är poppis. Nu har han fått nässpray ett tag och man får bara ge i 10 dar stod de så måste kanske ringa och rådfråga igen.

Angående vårdbidraget så sa läkaren igår att läkarintyget vi skickade till fsk sist gäller även nu. Ringde till vår handlägare på fsk idag och förväntade mig att sitta i kö i minst 20 min men kom fram direkt. Vi har tydligen fått en ny handlägare som inte alls vår någe trevlig. Så vi är tvugna att skaffa ett nytt läkaruttlåtande igen och vi fick inte skicka in ansökan nu tydligen utan vänta till mars herregud blev så irriterad men de är väl säkert för att dom inte hinner med som vanligt och inge vettigt svar fick jag heller. Fick leta upp kurator på barnhab i karlstad för att be om hjälp men dom hade utbildning där så jag får ringa i morgon istället. Alltid ska de vara massa krångel jaja hoppas de löser sig så smidigt som möjligt.

Idag var sara och jag på stan kikade lite i afärrer. Hittade lite kläder till neo välbehövligt kan jag säga. Så nu kör jag bara med att köpa strl 98 så kan han ha de ett tag framöver. Blev en liten fika i väntat på att öppna förkolan skulle öppna.
Så vi knatade dit och var där några timmar innan vi gick hem tycker de är så skönt att komma ut och bra för neo att träffa andra barn med. Jätte trevligt!

Neo börjar vakna runt 09 nu istället för 10:30 tycker de är bra för då hinner man med lite på förmiddagen också.
Trodde han skulle sova idag runt 15 men de ville han inte och somnade nu för natten runt 20:15 så får vi se hur natten kommer bli.

Men nu inatt får jag sova för tony är ledig imorgon och får då ta neo under natten om han skulle vakna och hosta. Sitter hostan fortfarande sitter i några dar framöver så får jag nog ringa igen. visst  hosta kan man ha bra längre men de är lika bra och medicinen hjälper ju typ inget alls.

Är såå trött på denna hosta som inte verkar vilja ge med sig suck...

Bilder från dagen




Var bara tvungen att lägga ut denna bild!
Så otroligt sött!!



På öppna förskolan



Så roligt när pappa kom

Långpromenad, fika,läkarsamtal och öppna förkolan!


Idag fick jag ett sms kl 09 av sara som skulle ut och knata till djurgården för att lämna michelles dagispapper och frågade om jag vill med.

Det blev en riktig långpromenad men de var jättehärligt att komma ut och röra på sig eftersom vi har suttit inne på mycket när neo varit sjuk. Var en rejäll bit att gå. Tog längre tid att gå dit för mesta dels av vägen dit är uppförsbacke så jag var helt svett när jag kom fram.

 Efter de knatade vi ner till pause för en fika. Michelle fick mat och även neo medan jag tryckte i mig en briemacka och muffins och sara en tacostallrik och muffins. Sen efter de bestämmde vi oss för att ta en sväng förbi öppna förskolan. Det var jättelängesen jag var där i och med flytten och allt. Neo tyckte de var roligt och michelle med som var lite överallt.
Neo fick en bamse kram av michelle så himla sött. Synd bara att jag inte kunde ta kort!
Träffade lite folk där man inte sett på länge jätte roligt och skönt att komma ut lite. Vi var där en bra stund och efter ett tag kom tony dit och neo sken upp som en sol.

Runt 15 gick var ochn hem till sitt och neo tvärslocknade. Sen kom far min och bjöd på semlor namnam satt och fikade pratade lite och nu sitter jag här. Så idag har de hänt massa jämför med vad de brukar jätteroligt och trevligt. Blir nog en sväng till öppna imorgon med.
Kvällen blir nog ganska lugn glo lite på tv innan man ska lägga sig och sova.

Fick läkarsamtal av vår läkaren karin pratade mest om vi hade fått tid till göteborg. Men vi har ju bara fått ett brev om att dom fått remiseni göteborg och att vi blir kallade inom 3 månader men de tyckte karin var för länge så hon skulle prata med dom och se om vi kunde få tidigare. På ett sätt vore ju detta jättebra så de blir överstökat för man går bara och tänker på de hela tiden.
Sen var de lite prat om neos medicin och sen läkarintyg för vårt vårdbidrag.
Har börjat skriva lite smått vore skönt om de kudne bli kalrt så pass fort så man kan skicka in de snart.
Måste ringa försäkringskassan i morgon och fråga lite om olika saker angående vårdbidraget. Hoppas man kommer fram blir väl att sitta i telefonkö i säkert 20 min. Jaja vi får hoppas på de bästa!



Pulka invigningen



Pulkan invigdes för första gången idag.
Farmor spänner fast mig.



Skeptisk till en början




Men efter ett tag var ju de roligt att åka pulka




Pappa drar




Det var precis att han fick plats i pulkan.
Våran älskling har blivit så stor♥

Pencillin kuren avklarad



Sådär nu är Neos pencellin kur avklarad. Han fick den sista dosen i morse. Det är en betydligt piggare kille nu än vad de var för några dagar sen. Så skönt att de att han börjar bli sig själv igen. Men hostan är fortarande kvar och den är som värst om nätterna även om han får hostmedicin. Fick reda på av tonys mamma som varit sjuksköterska att den hostmedicinen neo fick är uppiggande och vi som alltid har gett den innan sängdags. Sånt tur är har inte neo blivit piggare av den utan sovit som vanligt. Tycker mer de har gått över till slemmhosta än falsk krupphosta. Men i och med att han är slemmig så har han lättare att kräkas vilket han gjorde i natt vid en halv två stackarn men efter de sov han någoluna bra. Så nu är de bara att hålla tummarna för att hostan ska ge med sig och att han ska få vara frisk ett bra tag framöver och att detta inte tar om igen.

Ihelgen var tony ledig och i lördags var de ju alla hjärtans dag. Vi firade lite på kvällen med mys. Tony köpte en flaska vitt vin sen hade vi ostbricka och lite annat gott och satt och myste efter att neo lade sig. Skönt att få lite tid tillsamans bara tony och jag. Vi kollade på bruce den allsmäktige och hade de mysigt.

Igår åkte vi till björneborg där vi var bjudna på middag. jätte trevligt. Första gånge neo var ute sen han blivit dålig.
Pulkan invigdes en sväng innan vi åkte hem. Kikade på beck filmen som fick på fyran som vi inte sett innan vi gick och lade oss.

Idag slutade tony 12 så då gick jag och neo till maxi för att möta upp honom. Handlade lite. Vi har blivit mycket bättre på att handla köper inte massa skit längre och planerar handlingen gör matscheman osv och inte äter vi ute så mycket som vi gjorde innan känns verkligen jättebra. Skrivit lite på vårdbidraget alla extra saker vi har kommit halv vägs iaf. När man man väl sätter sig ner och ska skriva ner allt så inser man va mycket de är egentlige. blir aldrig att man tänker på de för detta är ju vår vardag- Detta är normalt för oss.

Kvällen blir nog lugn lite tv tittande i vanlig ordining...
Har minskat mitt tv tittnade oerhört myclet enda gången jag tittar de är på kvällen. Har börjat läsa ist på dagen. Neo brukar sova vid ca 13:30 brukar han sova i min famn medan jag läser hur mysigt som helst. De är vår lilla dagliga mysstund!

Utmaning

Fick en till utmaning idag.
 Blev utmanad av viveka!


1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker?
bilddagboken, bloggen och familjeliv.

2. Sjunger du hemma eller i duschen?
Mest för Neo.

3. Kan du spela något instrument, vad?
har spelar tvärflöjt för herrans massa år sen men har nog glömt de mesta.

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär?
Olika.

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar?
Läser inga kändisbloggar.

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit? 
Nej

7. Alla samlar på något, vad samlar du på?
Innan Neo så var de skor men har tappat de intresset nu.

8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing?
MES!

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film?
nja inget/ingen speciellt

10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda?
Kommer inte på något


Jag utmanar

Malin

Sandrah

Jessica

Sara med michelle


Maria med selma

Sara med Ebba

Vårdbidrag


Idag fick vi förnyelse lappar på vårdbidraget vi har som går ut siste maj.
Så nu i helgen ska jag försöka att skriva ner neos bakgrund/historia och sen alllt extra arbete och hans extrabehov.
Det är sp mycket att jag inte vet vart jag ska börja.
Vi har kopian på förra gången vi ansökte tror jag ska skriva av den och förnya den lite med nya saker som tillkommit och även ta bort en del som inte gäller längre.
De kommer nog bli ett antal A4 papper som vi ska renskriva på datorn. Egentligen vill vi ju såklart inte ha nått vårdbidrag för vill ju mer än allt annat ha en frisk liten kille som är som andra barn eller hur man nu ska förklara de.
Men nu när detta bidrag finns för just sådana här situationer de ger oss massa extra hjälp. Eftersom neo inte på långa vägar är dagis redo eller vad man ska kalla de.

Vore oerhört skönt om vi kunde på ett helt vårdbidrag denna gång med. De är lättare att få helt på äldre barn för ju större barnet blir desto mer ska de kunna klara av.
Sen ska de fixas med lälarintyg med. Men vi har telefontid med vår läkare nästa vecka vilket ju passa jättebra så ska jag be om ett intyg då och hoppas att de löser sig så fort som möjligt. Det är bara att hålla tummarna på att vi kanske kan få ett helt igen.

Sen fick även ett brev från drottning silivas barn klinik i göteborg. Där de stod att remissen har kommit till dom att vi blir kallade inom 3 månader. Så nu ska man gå och vänta och vänta och vänta. Trodde detta skulle prioriteras lite mer än vad de verkar ha gjorts. Avskyr att behöva gå och vänta vi vill bara få de gjort...



Utmaning

Bättre sent än aldrig;)

Jag har blivit utmanad av Malin

 REGLER
1. Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar,
 så de uppmärksammar att de blivit utmanade!

Så här kommer då 7 sanningar

1. Jag tycker de är lite otäckt att sova när inte tony är hemma. Känns inte lika tryggt!

2. Jag är otroligt rädd att de ska bli samma sak nästan gång jag blir gravid. De är en av mina största rädslor.

3. Jag har världens sämsta lokalsinne.

 4. Min mage och jag är inte bästa vänner sen jag åkte på en rejäl magkatarr för några år sen.

5. Om jag hade betyg till de så skulle vilja utbilda mig till barnsjuksköterska och jobba på en neontalavdelning. Ett av dom mesta meningsfullaste jobb man kan ha enligt min mening. Men som sagt betygen räcker inte på långa vägar tyvärr

6. jag önskade att jag var bättre på att ta hand om mig själv. unna mig nått ibland. De behöver vi mammor och pappor ibland

7. Jag Kan vara otroligt envis f(råga tony )och de är inte alltid till min fördel om man säger så:P


Jag utmanar

Linda

Sara med michelle

Sandrah

Sara.P

Sara med Ebba

Viveka

Katharina



Tankar


Kom och tänka på i onsdags efter de att vi hade varit hos vårdcentralen med neo.
Det var första gången vi själva sökte läkare för neo.
Första gången som vi sökte för en helt normal förskylning.
Eller ja de vissade sig att de inte bara var en vanlig förkyldning men ni förstår vad jag menar.
Som alla barn får.
Kändes faktiskt väldigt konstigt.
Av alla otaligt läkarbesök så var detta de absolut enklaste besöket
för ens oro och ens känslor.
Vi är inte vana över att ett besök ska gå så lätt.

Inget komplicerat inget livshotande bara en "förkyldning"

Vårdcentralen


Natten till idag började bra. Neo somnade kl ca 21 ingen hosta ingenting sen kl 00:00 började han hosta och hosta och hosta. När de väl börjar så slutar de aldrig. Tempen imorse var 37,5 de vill säga nästan igenting så ingen alvedon under dagen.
Eftersom hostan ändå varit oerhört jobbig för honom så ringde jag till bvc för rådfrågning med efter  kanske 6 ringningar dit så skippade jag de och ringde till vårdcentralen ist. 
Jag trodde såklart att jag var tvungen att ringa dit minst 10 gr och sen sitta i en lång telefonkö. Men en glad nyhet jag fick var att :telefonkön är full var vänlig knappa in ditt telenr så ringer vi upp vi kan. Jippi detta borde dom gjort för flera år sen. Efter ca 30 min ringde dom upp och jag berättade hur de låg till. Fick en tid redan 15:45 samma dag oerhört skönt.

När vi kom dit träffade vi läkaren som vi träffat förut. Samma läkare som vi har på bvc jättebra och trevlig. Så vi berättade hur de låg till med allt och hostan.
Det första var hostan och hon hörde direkt att de var krupphosta så vi fick hostmedicin utskrivet molipec tror jag den hette. Sen lyssnade hon på lugnorna men dom lät rena men väldigt rosslig i luftvägarna. Men jätteskönt att de inte spridit sig till lugnorna. För tanken finns alltid där när neo  var extremt lugnsjuk att hans lugnor inte klarade av att andas åt honom när han låg i resperator i 2 mån. Då är risken väldigt stor att man får nått slags lugnproblem senare i livet men än så länge har vi inte märkt nått alls. Men man blir alltid orolig usch hemska tanke.

Sen kollade hon i neos öron och de visade sig att neo har öroninflamtion i hans högra öra men inte de vänstra. Blev oerhört paff så då fick vi även pencillin utskrivet kåvepelin. Så diagnosen var väldigt kraftig förkyldning, krupphosta och öroninflamation inte undra på att han är så hängig. Men ett gott tecken att febern tycks vara på väg tillbaka.

Ändå skönt att han klarat sig från öroninflammationer för när man har LKG (läpp,käk, gommspalt)
är risken större för öronproblem med att man kan behöva operera in rör i öronen och sen problem med öroninflamationer men detta är neos första öroninflamaion och skönt att de tog ett bra tag innan den kom.
Sist när neo opererade läppen och knappen på magen kollade dom om rör behövdes och att detta skulle göras i samma operation men de böehövde han inte då.

Hämtade ut medicinen direkt på apoteket på sjukhuset. Pencillinet gick på högkostnadskyddet 187 kr tror jag men de gjorde inte hostmedicinen. Lite knepigt att vissa medicinföretag inte går med på högkostnadsskyddet snålhet antar jag.

Så nu är pencillin kuren ifull gång 3 gr om dagen i 5 dar och hostmedicin på natten och under natten om de behövs. Stackarn hoppas innerligt att de hjälper så han kan få sova i lugn och ro.
Under kvällen har han varit väldigt kinkig och hostig hoppas natten blir betydligt bättre.
Känns som han är fullproppad med mediciner stackarn.
De är pencillin, host medicin, fick en aldevon för förebyggande syfte under natten och nässpray så inte hela snoken korkar igen under natten.
Nu håller vi alla tummar att han ska bli frisk så fort som möjligt!!!

Nej nu ska jag forsätta se på riskförlossningar. Väcker ofta många minnen när man får se dom små...

Hostan är tillbaka


Även denna natt har varit jobbig. Men neo sov faktiskt utan att vakna gnälla och böka. Nej för nu har hostan kommit tillbaks med dunder och brak. Han har hostat precis hela natten. tidigare på kvällen igår hostade han så han kräktes stackarn.Hostar mestadels i sömen men ibland blir hostan otroligt envis och då vaknar han och är ledsen och inget kan man göra.Har höjt huvudändan vet inte om de hjälper eller ej. Det är alltid när han ligger ner som hostan blir så mycket värre.

Men en god nyhet är att i morse så var febern på 37,8 de vill säga nästan ingen feber alls och de utan alvedon på 13 h.
Men han fick en i förebyggande syfte och för halsen. Så de är en mycket piggare kille idag.
Ska väl ge hostan nån mer dag och se om den ger med sig eftersom febern verkar vara påväg tillbaka.
Kräks något mindre. snoret de rinner och klet kommer från ögonen men inte alls mycket.
Hoppas innerligt att älsklingen kan bli frisk fort.

Idag Kommer tonys morfar för att hjälpa oss att installera diskmaskinen och även hjälpa oss med att byta rören under diskhon för dom är antagligen för gamla för att koppla en diskmaskin till. Ska bli så skönt att inte behöva diska så mycket mer längre och här hemma är den rejäll diskhög som väntar som vanligt!

Härligt väder idag med men de blir till att stanna innne tänker verkligen inte riskera att gå ut ifall att han skulle bli sämre.
Så vi får göra de bästa av att vara inomhus idag med...

Härligt vinterväder


Inatt så gick jag sova hela natten för tony tog hand om neo som även denna natt bara bökar och bökar. Alldeles tätt i näsan och jag tycket inte nässprayen hjälper. Känner mig som en helt ny människa när jag  har fått sova bra. Vaknade upp av att solen sken igenom fönstret.

Yttligare en positiv sak  neos feber var något lägre i morse och utan med alvedon som han fick innan läggdags. Idag var den på 38,7. Det märks att de är en piggare kille idag och morgonmålet fick stanna kvar i magen. Första gången på länge som jag inte känner mig så orolig över de hela med att vikten ska bli drabbad. För vi har även minskat neos matmängd för att han inte ska gå upp så ohyggligt mycket så fort.
Han har lite att ta av mammas knubbis!

Helt underbart vinterväder idag. Solen skinner och himlen är klarblå. Ett riktigt pulka väder jag är såå sugen på att gå ut och ta en promenad. Men de blir till att stanna inne så länge herrn har feber.

Vi tog oss en mystund förut. Neo somnade på min bröstkorg och då passade jag på att läsa en bok " flickan från ovan" var längesen jag läste den en oerhört bra bok. Man kanske ska ta upp läsningen igen som ett bra sätt att koppla av på.

Idag har apoteket öppet så tony är iväg och fyller på neos alvedon föråd och även salva han bajsar så mycket att han blir alldeles röd och fått små sår i stjärten stackarn. Fick låna alvedon av sara så att vi klarade oss till idag. jättetack!
 Även köpa blöjor för just nu går de åt massa i och med att han är så pass lös i magen.
Så glad över att man har en egen tvättmaskin för nu går de åt massa kläder och spyhandukar.

Skulle varit till neos läkare idag men ringde och avbokade. Så nu väntar vi på att få 4 nya tider. Den för shuntomställningen i göteborg, uppföljning av neos skelning, ny läkartid och sen även en tid till neos sjukgymnast.

nej nu ska jag forsätta sitta här och tråna efter för att få gå ut ;)

Sjukling

 Neo har somnar som vanligt  och sover fram till tolv utan problem  vaknaroch är jättegnällig och vägrar att somna.
 Men igår kanske vi fick svar på varför han varit så. Tyckte han kändes varm igår kväll och myckte riktigt när vi kom hem och tog tempen hade han 39 bara sådär.
Fick alvedon somnade men vaknade som vanligt runt tolv och vägrade att somna. Skrek och sen kräktes och sen gnällt hela natten så ingen sömn nu heller. Sen på morgon var tempen uppe i 39,8. så de var att ge alvedon. kanske har blivit 2 timmar sömn denna natt usch känenr mig helt slut och tålamoder tryter de med.

Sen måste alvedonet ransoneras noga idag. vi har hemma men inte tillräkligt och söndag den enda dagen apoteket inte har öppet. Så vi hoppas att vi har så han klarar sig.
Skulle till tonys för'ldrar idag på middagen men de blir de inge med och mår han lika dåligt imorgon måste jag ringa och avboka neos läkartid i karlstad. Hoppas febern går över lika fort som den gjorde förra gången. Förutom feber är de snorigt hostigt slemmigt. kräks i prncip vart enda mål och väldigt lös i magen stackarn tycker så synd om honom . Var längesen jag såg honom så här dålig:(

Fredag lördag


Ifredags blev de en fika med sara och michelle alltid lika trevligt!
Tror nästan michelle är en blivande operasångerska hihi.
Fast denna gång blev neo inte alls så rädd som sist och inte alls så många gånger så de var jätteskönt.
Vi gick in en s väng på jc för sara skulle ha en party outfit hehe.
var inne på lindex och hittade ett par fina byxor till neo men köpte dom aldrig.
Kikade runt lite på stan innan vi gick hem.

igår gick jag och neo till min far.
Tog svängen över staden för att köpa byxorna som jag kollade på fredagen men den strl jag skulle ha var slut så de blidde inga denna gång. Neo satt och myste med morfar en bra stund innan han skulle ha mat och morfar skulle göra mat.
Så vi käkade där kotletter med pommes och vitlöks smör. Jag är nästan besatt när de kommer fram vitlökssmör på borde såå gott äter så man rapar vitlök hela dagen haha.
Tony kom senare på kvällen efter innebandymatchen och vi åkte hem kikade lite på 2 and a half men innan vi lade oss.

Sjukgymnasten

I torsdags var vi även hos neos sjukgymnast fast denna gången på sjukhuset i stan. Det var skönt så man slapp flänga till karlstad.

Detta möte var nog de bästa hittills. Neo visade massa nya saker som han har lärt sig nyligen och även saker som inte jag och tony visste om att han kan göra. Han visade att han har lärt sig att sträcka sig för att nå saker. Visade även mycket mer intresse för leksaker vilken han har börjat att göra på senare tiden. vissade tydligt att han är mycket mer medveten om detaljer och om omgivningen. Lyssnar massa när man pratar med honom och konveserar och svarar.

Sen fick Neo sitta på huk med en kudde som stöd under och från de och pytte lite hjälp så sätter han sig själv. Vi blev väldigt paffa. Så nu har vi fått med träningsredskap hem som vi ska öva med. så nu blir de minst en gång om dagen.
Även lärt sig att han vet att man kan sparka till saker med foten.

Så på senare tiden så har de verkligen hänt massa och denna gång kändes han som han brukar vara hemma och satt och lekte och hade de jätteroligt.

Sen har han tendenser till att ta sig framåt när han sitter på golvet försöker skjuta sig bakåt och jag vet att han kan eftersom han gjorde en gång tidigare. och de märks att han blir så stolt över sig själv och stäcker på sig när han lärt sig nått och när man berömmer honom.

jag är såå otroligt stolt över honom
Han är helt fantastisk!

Barns utveckling!


Satt igår kväll lite vid datorn och kikade lite.
Kom på nått sätt på ett forum kommer dock inte ihåg sidan.
Det var ett forum om barns utveckling.

Där var de en människa som inte verkade riktigt klok enligt mig.
Hon tyckte att ett barn som är sen på något är  mycket sämre än ett barn som är tidig.
Hur fan kan man säga och uttala sig så???

Alla barn är hur duktiga som helst oavsett ålder när dom lär sig nått nytt!
Tänk om de barnet som är sent är handikappat då?
En del tänker ju inte längre än näsan räcker.

Skulle  nån säga så om neo att han är sämre för att han är senare
skulle jag be den människan att dra åt skogen.
Dom har ingenaning om vad neo har fått gå igenom en del antar bara så mycket hela tiden
dom tror sig veta allt när dom inte vet ett skit!

och sen dom som säger att man inte ska jämföra barn med varnadra men gör de ändå.
Stå för vad ni säger istället.

Det börjar bli oerhört tröttsamt!

JAg struntar fullständigt i om neo inte kan få förän han kanske är 3 år för vad spelar de för roll.
Så länge han är lycklig de är de enda som betyder nått
Att han mår bra och är lycklig
Han vann den tuffaste kampen en människa kan vinna.
och sen att folk har mage att säga att neo är sämre för att han är sen.
Han är starkare än nån annan jag känner!!!

Dessa människor med dom värderingarna tycker jag så synd om..






BVC


Vikt för ca 3 veckor sen var 13030 gr och nu stannade vågen på 13695.
Längden för 3 veckor sen var 83 cm och nu var den 83,5 cm.
Huvudomfånget sist var 44,9 och nu var det 45,1.

I övrigt så tyckte vår bvc sköterska att neo var mycket mer med och medveten än förra gången vi sågs.
Vilket vi själva har märkt otroligt stor förändring på helt underbart!

Helt magiskt


Ibland när allt känns tungt och jobbigt.
Vissa dar jobbigare än andra
Men när man får det där underbara leendet då finns de inga problem i hela världen
Finns inget mer som gör mig så otroligt lugn som att se neos lycka reflekteras i dom där underbara blåa ögonen
Man glömmer allt och bara förundras
vilken fantastisk vacker liten människa vi har skapat
Det är helt magiskt♥




Utmaning

 Jag blev utmanad av Malin och Sara!!

Regler för utmaningen:
Gå in i mappen "mina bilder"
Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.




Denna bild är tagen nån gång under sommaren.
Mammas älskling<3


Jag utmanar dom som känner för de ;)

Tänk att så lite kan vara så mycket


Tony hade planerat in en överraskning som vi skulle göra i morgon torsdag.
Han de tänkt att ta hela familjen till gustavsvik badhuet i örebro.
Han hade verkligen planerat allt köpt badblöjor till neo osv.
Torsdag är den denna lediga dagen tony har denna vecka och då ska vi såklart
till neos sjukgymnast och även bvc.
Visst bvc kan man avboka men svårare med sjukgymnasten eftersom de kanske är
sista gången vi kommer att ha lena.

Såå underbar min älskling hade verkligen planerat allt jätteväl och sen när han hörde att
vi skulle till lena blev han besviken han som överraska oss och verkligen planerat.

Sen i söndags kväll så fick jag en överraskning
då ställde han sig och stekte äppelklyftor med kanel och socker och sen glass till!

♥Tänk att så lite kan vara så mycket♥

Uppdatering från sjukstugan


En liten uppdatering från sjukstugan.
Natten passerade smärtfritt faktiskt. Ingen feberfrosa igentäpptäppt näsa eller envis hosta.
Neo gnällde till en gång för han har fått tillbaka hostan igen men den är inte lika kraftig som sist hoppas de inte blir värre än va den är nu.
Nu under dagen som gått så känner jag mig mycket piggare hoppas de nu håller i sig.

Ronny var nyss här och hade köpt med sig fika sånt blir man ju alltid glad av!
Så jag satt här och mumsade i mig muffins och en stor polkamaräng såå gott!
Bakade kladdmuffins och frös in för några dar sen så man har nått att bjuda på när de kommer folk. Har funderingar på att baka nått mer så man har får de vad man ska hitta på för nått.

Igår rinde tony till elgiganten för att höra om vår diskmaskin hade kommit och det har den gjort så tony ska åka till karlstad idag för att hämta den. Även farmor och pappa kommer senare i eftermiddag och bjuder på semlor. Min farmor har inte varit här sen vi fått ordning så de ska bli roligt att se vad hon tycker om de hela. Kommer säkert va skeptisk till färgen i vardagsrummet som de flesta i den äldre generationen har varit hehe.

Nu är de faktiskt inte så mycket som ska göras här hemma.
Jag var i behov av blommor och krukor för de är lite mer fönster här att fylla ut än i lägenheten
men vi fick massa av den sorten i söndags när vi hade en liten tackfest för alla som hjälpt oss med flytten.
Det är lite lampor och tavlor som ska upp nån gardinstång sen är vi i princip klara och sen då installera diskamaskinen. det ska bli så skönt att inte behöva diska lika mycket sen. Bara grytor och sånt.
Ska bli oerhört skönt att kunna lägga ner sin energi på nått som är lite roligare än att så och diska.

Panodil och nässpray


Då var de min tur att åka på fökyldning. Låg halva natten men feber frossa ena stunden frös jag och lite senare svettades jag som en gris . Så de blev till att ta en panodil i natt. Tycker ipren är bättre mot feber men de var de enda som vi hade hemma.. I morse var tempen på 39.
Så några dar framöver som kommer nog nässprayen och panodilen vara mina bästa vänner.
Även neo har börjat att hosta igen och är snorig och sovit mykcet med. Idag vaknade han halv tolv visseligen skönt så fick jag chansen att sova lite extra. usch jag verkligen ogillar feber för får jag minsta ökning blir jag jättedålig och alldeles matt.
Hoppas de går över fort!

Är så trött på alla sjukdomar som går nu. Men jag tycker att vi har klarat oss bra ändå
neo har inte varit sjuk många gånger under denna vinter. Jätteskönt.
Huvudsaken att neo får vara frisk...

Vad är de för fel?


Var inne på en tjejs bilddagbok där hon hade fått en elakt kommentar av en väldigt patetisk människa.
Där de stod är om hennes barn: Är den cp?
(Ska tillägga att det barnet har inte Cerebral pares)

Sen blir jag så otroligt jävla less att cp alltid ska användas som nått dåligt nått negativt!
För mig är de helt oförtståligt att de ska användas som något elakt.

De är ju likadant med mongo det är ju också betäcknat som nått elakt nått dåligt.
När barn födds med sjukdomar så har dom ju knappast valt de själva.
Hur tror dom alla barn som har  sjukdom reagerar när man här människor uttrycker sig så?
Ett helt oskyldigt barn som verkligen inte har haft nått val

Och dessa sjukdomar ska användas som skällsord!
Vad är de för fel på vissa människor?
Blir så otroligt arg och ledsen usch!!!


RSS 2.0