Passerat 6 kilo



I onsdags så spräckte Neo 6 kilo gränsen. Vägde hela 6025 gr nu. Helt underbart. Stått still lite i vikt men har ökat maten gansla mycket och de tycks ha gjort värkan såå himla bra. 200 gr på en vecka hade han gått upp!

Igår var sandra och jag på babycafe fast på bvc denna gång. va trevligt. Lite väl mycket barn blev ganska stimmigt.
De första neo gjorde var att kräkas upp snd och allt. så de vara bara att byta kläder. träffade även julia och sara som är påmed på babyrytmiken var jättetrevligt. Träffade också Monika och Adam de var ett tag sen sist .Han bara växer och växer:) Lite senare på kvällen så tog neo och jag en promenad till brogårn och kikade på innebandy. Men de var en skitmatch kunde lika gärna stannat hemma och tagit en tupplur för jag var såå trött. Men de var ändå härligt att få  sig lite frisk luft. Senil som jag är så glömde jag kameran hemma hela dagen så de blev inte så värst många kort:P

Lugn dag idag. tänkte gå ut på promenad men de började ju blåsa så in i norden så de blev att vi struntade i de.Gått upp med julsakerna på vinden nu så nu är dom äntligen ur vägen. gjort mat blev hemgjord fiskgratänbg blev faktiskt supergott kul med lite annan mat ibland.

Morgondagen blir nog lugn tony ska jobba till fyra sen så skulle han iväg på curling tydligen inte ofta han är hemma inte...

image25

Finns inget underbarare än det här!
mamma älskar dig<3


Mammas hjärta


var de ett tag sen igen jag skrev.:P
Tony jobbade ganska mycket förra veckan så de blev 2 turer till famor ochåt middag.
är ju så fruktansvärt tråkigt att laga mat till sig själv ensam. Kul för famror att träffa lillprinsen och kul för oss att få sällskap.

Hemsjkuvården var hos oss föra onsdagen och neo står fortfarande still i vikt så nu har vi ökat maten och de tycks fungera bra än så länge. inge mer kräkningár så han tar emot maten bra.

Har nästan varit ute och gått varje dag nu. har som mål att förska komma ut med neo minst en gång per dag skönt för både han och mig att få frisk luft. Man känner sig så mycket piggare efteråt. Igår blev de en långpromenad med hela familjen. va ju klartblå himel men blåste ganska mycket. härligt med en söndagspromenad. Var inne och kikade på jysk för första gången. ser ut som alla andra jysk.

Helge har varit lugn. Neos farmor och farfar var här och bjöd på semlor mumma de:)
Jeanette hade ju inte sett neo på ca 3 veckor eftersom hon har varit fökyld. Eftersom neo kan vara extra känslig så vill vi helst inte at sjuka människor här hemma
Igår var d een riktig familjdag bara vi tre och umgås och mysa. De behövs verkligen. Eftersom tony jobabr mer och mer nu. Va jättehärligt. Lugn dag med god mat och lite onyttiga saler också:P

Idag var vi på babyrytmik för andra gången. De verkade som neo hade de lika skoj den här gången som andra och så fick han ju träffa sin bästis dDevin också alltid skoj de :D
Blev lite fika efteråt och lite prat med dom andra mammorna.
Man känner sig lite utanför. För alla där har friska barn man berättar ju om de som hänt men dom kan  aldrig förstå. Kan man bara göra om man själv varit i samma situation.
Otroligt synd att de inte finns grupper försådan som fått barn fötidigt.
Hade varit jätteskoj att komma i kontakt med s¨ådana föräldrar.Men i den här stan finns de typ nog inga.

Men har ju träffat monika hennes son är också född förtidigt. Får nästan ta och träffas nån dag för promenad.
Monikas man är tremäning med tony mamma så på långt håll är ju adam och neo släkt:D
Blev en promenad genom staden hem. Sen så började tony jobba tre. har bara myst med min underbaraste älskling och gett han lite käk.Just nu ligger han på mage och kämpar med att lyfta på huvudet som han har blivit otroligt duktig på nu mammas underbaraste.

Ord kan inte beskriva min kärlek till neo.
Han är vårt mirakel
Vår Kämpe
De vackraste som finns på denna jord.
Mamma älskar dig!!!


image24

<3<3<3

Mina ögon blir  alltid tårfyllda när han ler!
Det är den absolut den mäktigaste känslan jag upplevt nånsin.
Det bara överväldigar mig gång på gång

Efter allt som neo har gått igenom, så sjuk som han har varit, när man tänker tillbaka hur de var då
och sen ser idag hur otrolig han är så man kan tro att de aldrig att han gått igenom de som han har gjort.
Trotts allt så ler han som ingeting har hänt.
SÅ fruktansvärt starkt med en sån otrolig livglöd har aldrig sett
någon starkare person och kommer aldrig göra.
som jag alltid skriver de finns inga ord som kommer i närheten
av hans styrka.

Han är de bästa som hänt mig.

Mamma älskar dig, mitt hjärta!!!

<3<3<3



Babyrytmik


I lördags tog jag och neo en promenad till pappa eftersom tony skulle på fest hos en arbetskamrat. Blåste ganska rejällt men de var skönt att komma ut och röra på sig lite. När vi kom upp till pappa å skulle han ut en sväng för att handla lite fika så de blev en promenad till. Men de va bara skönt. Neo älskar ju att åka vagn när de guppas och har sig brukar somna nästan med de samma.

Blev lite fika och tv-tittande och lite prat. Sen vid nio blev neo akut superhungrig även fast han nyss hade fått 100 ml mat. Då packdes han i bilbarnstolen och så fick vi skjuts hem. Tycker de är lite obehagligt att gå ute själv med neo när de är sent man vet aldrig va de finns för skumma typer i den här stan. Kom hem gav honom mat och han tvärslocknade i min famn innan kag lade honom i spjällsängen reagerade inte ens att jag lade ner honom älsklingen. Tony kom väl hem vid en 02:30 men märkte inget. sover såå tungt nu förtiden...

Igår åt jag och tony första frukosten till samman på evigheter Va härligt faktiskt.
Belv en tripp till storfors igår för att hälsa på Neos gammelfarmor och gammelfarfar. Tony hjälpte Bengt att koppla in en ny dator och fixa internert så allt sånt. Neo var så fin och snäll hela dagen. Låg bara på en filt och var såå nöjd mammas lila älskling. Underbaraste som finns. Fick middag  kassler med ostsås såå gott. Blev även fika och några kvälls mackor innan vi åkte hem.
Va trevligt att träffas och dom är alltid så oerhört glada när Neo komemr på besök knappt så man hinner ha honom för sig själv:P

I morse var jag uppe redan kl 7 för att hinna med allt. Hände en sån helt underbar grej i morse. när jag kopplade ur mätaren och skulle ta upp Neo så skrattade han. Jättehögt så till och med tony vaknade helt underbart så har han aldrig gjort förut. Händer alltid något nytt varje dag. Finns inget underbarare än att se han utvecklas!
Kläde honom och matade honom. Sen lät jag honom sova inne hos pappa en liten stund medan jag pumpade. sen väckte jag tony så var såå trött innan vi gick ut. För idag var de första gången på babyrytmiken.
'
Träffade sandra och devin när vi kom fram alltid lika kul att se dom. :D
De blev sång, dans ,rörelser och musik. Neo tyckte verkligen de var jättekul log nästan hela tiden. Även mamma och pappa tyckte de va roligt. Så härligt att få komma ut för oss alla. Har funderat på att även börja på babymassage.

Tony matade devin förut och vilken lyx. tog ju typ max 10 min innan han hade ätit klart inte som neo inte där de tar typ 45 min. ska bli så underbart när han kan äta själv.
Fick remis idag från göteborg på pegg sonden och där stog de att de kunde ta tre månade innan de blev nått så vi blev väldigt besvikna. trodde de skulle gå lite fortare.

Blev en tripp på staden innan vi kom hem . Jakt på en ny overoll till neo eftersom dom två han har är för små. växer så de knakar. hittade ingen bra storlek vill ha 68 så han kan ha den ett tag. Gick in på nätet och där hittade jag den i str 68 så nu är den beställd. hoppas den kommer så fort som möjligt.

Nu ska man väl städa lite här hemma väldigt välbehövligt men dock såå trist fyy hatar att städa för dem känns som om de blir stökigt lika fort igen...

                                                                                                                          
image23


De känns som om man får betalt för allt slit man gått igenom när man ser han le.
                                                     De är värt allt i hela världen                                                          
  Hans leende är de vackraste man kan uppleva.
Mamma älskar dig så mycket att ord inte kan beskriva.
Du är mitt allt!
<3Älskar dig över allt annat på denna jord<3


Innebandy



De blev att jag och Neo tog sen sväng till brogårdshallen för att kolla på när pappa spealde innebandy. Va hyftat väder på vägen dit i alla fall. Kollade inte så värsta mycket på matchen ska jag erkänna blev mest neo:D Neos farfar var där också Älsklingen var vaken hela matchen och precis när vi skulle knalla hem tvärtslockande han.
Pappa gjorde ju ett mål i alla fall. De var många föräldrar som kom fram och ville kika på plutten.  En grabb som tony coatchade förut hans mamma bor ett hus emellan så hon sa att de bara var att komma över för hon är ju mest hela dagarna med sin 15 månader gammal dotter alicia.

När vi skulle hem började de såklart att regna men neo låg så gott och skyddad så han märkte inte av nått alls.

Ikväll ska Tony på fest så jag och neo ska ta oss en promenad till min pappa och hälsa på den sväng. var ett tag sen man var där. Ska bli skoj istället för att sitta hemma ensamna.

Och i morgon ska vi till storfors en sväng för att hälsa på tonys farfar och farmor. bengt fyllde år för några dar sen så vi ska dit och gratta.


image21

De absolut vackraste som finns!

Babycafet


Igår var jag och Neo på babycafet för första gången med Sandrah och Devin. Var jättehärligt att komma ut lite sitter ju för de mesta inne hela dagen. sandra och devin kom hit en sväng för jag skulle pumpa. Och medans jag grejade sov Neo och Devin tillsammans såg såå sött ut. man ville nsätan själv kryp upp brevid dom och ta en lite tupplur.

Var härligt väder blåste lite men neo ligger ju så skyddad i barnvagnen så de var inga problem alls.
Var inte så många barn där men de va lugnt och skönt. härligt med lite miljöombute. träffade Therese arbetskamrat som fick barn i december för ett år sen. Elias hade blivit så stor. knatade omkring:)

var där till tre ungefär sen knallade vi hemåt för de var mat dags fö neo. Amnälde oss till babyrrytmik på månad får vi se vad neo tycker om de. Kul för honom att komma ut och träffa lite andra människor också.

Så nu har avtrappningen på min pumpning inletts. Brukar pumpa 6gr per dygn men drog ner till 5 igår och med lite längre mellanrum. Känns lite trist att sluta på ett sätt och när jag har så mycket mat fortfarande att han bara får min. Men sen så har jag tänkt lite också. Neo blir ju mer och mer aktiv och medveten och behöver aktiveras. Utvecklas hela tiden och de känns som om man missar de efter som pumpningen tar så mycket tid och kraft från mig att jag inte orkar. Han är ju bara i den här fasen en gång i livet som man aldrig kan få tillbaka. Jag har ju ändå hållit på å pumpat i7 månader nu de tycker jag är ganska bra gjort. Tror neo mår bättre av en glad och utvilad mamma som orkar hitta på saker. sen så dröjer de ju inte så länge innan man kan börja med välling så de blir ju inte en sån lång ersättningsperiod heller. bra att de finns hyfsade alternativ. Tyckte redan i morse att jag fått ut lite mindre så jag hoppas de går fort och smärtfritt. skulle även få tabletter nästa vecka som tar bort mjölken fortare kan nog vara lite enklare än att trappa ner för de tar ju sin tid inte dirktekt bara att tvärsluta för fasen va ont de gör efter tag...

Kanske blir en sväng till brogården och kolla på när tony spelar innebandy så kan man få sig en promenad samtidigt också skönt för både och mig att komma ut om de nu inte regnar men de får vi hoppas att de inte gör...



image20

Sötnosarna!!!



Läkarkontroll


Idag var de läkarkontroll i karlstad. Fullspäckat schema
Först så var det kuratorn och vi bestämde att jag ska börja ta ut föräldrapening nu och även ansöka om vårdbidrag blir lite mer pengar då att få.
Efter de var de läkarsamtal pratade mest om han syrgasbehov och hur de går hemma.
Sen sjukgymnast som va nöjd och visade lite övningar som vi kan göra här hemma.
Sen var de vikt längt och huvudomfång. Vikt 5810 gr gått ner lite men de va bara några dar sen han vägdes. Var 61 cm lång och huvudet var 39,6 så allt var bara bra. Fick sin tredje rs vaccin spruta bara 2 kvar nu togs blodprov och där var alla värden bra. Röntgade hjärnan för att se hur shunten ligger och röntgade armen för att se att han skelett utevecklas som de ska. har inte fått svar på de än men allt gick bra i alla fall men väldigt ansträngade dag för honom stackarn sommnade som en stock när vi kom hem.

Har bestämt mig för att sluta pumpa nu. De tar så mycket tid och orka som jag kan lägga ut på neo. Hans spädbarns period är ju bara en gång och de känns som om man missar de bara för att man pumpar jämt... men de ska nog bli skönt när pumpandet är över har ju ända hållit på i 7 månader. Skönt att börja få ett liv igen...


Älskar min familj mest av allt<3<3<3

image18

<3 Det här är lycka<3

klar himmel

 

Idag var de faktiskt fint väder ute för en gångskull. Men de blev inte att man kom ut nått ändå för tony jobbar hela dagen och jag orkar inte kånka med allt ner på en gång men neo och syrgas och pump och mjölk och massa mer hehe. så de va synd hade varit skönt att komma ut lite. Så fruktansvärt ont i huvudet dom senaste dagarna så lite frisk luft skulle verkligen inte skada.

Imorse kom tonys bror förbi en sväng och lämnade tonys mp3 som han har tjatat om så länge så nu fick han den äntligen han provade även på  vårt ps3.

Elva kom hemsjukvården för kontroll av neo. Idag vägde mammas älskling 5835 gr så då har han gått upp 100 gr på en vecka jättebra växer så de knakar. huvudomfånget var på 39,8 cm så de var också jättebra. Nu på onsdag blir de en heldag med massa kontroller i karlstad va ett bra tag sen vi va där nu. KOmmer bli rs vaccin, röntgen äv hjärnan, röntgen av arm, sjukgymnast och blodprov även vikt och längd. Var jättelänge sen han blev mätt så de ska bli skoj att se hur mycket han har växt.

Har mest grejat här hemma. Bytt gardiner i sovrummet och köket. Även plockat ner julsakerna nu bara julbeslysningen kvar. Diskat har tvätten torkad alla skåpluckor väldigt välbehövligt kan jag lova. Neo har mest sovit hela dagen så då får man passa på att försöka hinna greja lite.

Idag fick jag äntligen mina speciallpåsar för att frysa ibröstmjölk har gått och väntat på dom i en evighet nu känns de som. Hade överfullt i kylskåpet med mjölk hade inga flaskor kvar att pumpa i. de va nog 15 flaskor med mjölk så de blev åtta påsar med mölk i frysen plus allt de andra jag fryst sen innan. kommer nog att få slänga i alla fall förstår inte att jag fått så mycket. Men de är ju en helt annan sak att pumpa hemma än på sjukhus.. blev nog ialla fall 1,5 l mjölk infryst men de är alltid bra att ha reserv ifall att de skulle bli nått.

Tony har ju börjat jobba den här veckan inte helt men 4 dar har de blivit så de mesta jobb har jag fått gjort här hemma och de känns verkligen att man börjar bli ganska så sliten.

Nej nu kallar mammas älskling<3<3<3

Massa besök



I fredags kom en gammal barndoms vän, sofi, och hälsade på. va jätteskoj för de var ett bra tag sen vi sågs med tanke på allt som hänt i somras. Hon uppdaterade mig om allt som hänt och händer i hennes liv va verkligen jättekul. Sen fick hon ju se Neo för första gången. Han charmade henne så som han brukar göra hihi;)

I lördags fick vi mer besök och då var det sandrah och devin som kom. Hade inte sett devin på ett tag syndes verkligen att han växt speciellt på längden. stor kille. Va skoj att träffa sandra va ett tag sen. Man kommer ju inte ut så ofta med tanke på alla grejer man ska kånka med sig och jag är ju mest själv med neo så de går ju inte. Men de är väldigt kul när vi får besök här hemma blir lite väl ensamt och långtråkigt att bara gå hemma jämt.
Devin och Neo är inte speciellt intresserade av varandra än men de kommer. Då delade på Neos spällis för en kort stund innan neo blev akut hungrig och vägrade att ligga kvar.

Söndagen var lugn var hemma och spelade tvspel städade plockade de där vanliga.

Den här veckan har varit lugn hittils som alla andra veckor. Var och handlade en sväng igår och provade neos bärsele på maxi och de funkade jättebra trivdes inget gnäll. väldigt smidigt istället för att dra runt på en barnvagn när de är trångt på vissa ställen. Imorgon kommer nog hemsjukvården för att kolla upp Neo lite. så får vi se vad han väger den här gången alltid lika spännande:)

Men annars går allt som de ska fortfarande nästan ingen syrgas bara nån enstaka gång när han sover riktigt tungt men de är inte så ofta längre. Kräkinigarna kommer och går var bra i ca en vecka utan nått alls men nu har de blivit lite mer tendenser till kräning kräkte upp all mat i dag och sonden kom upp så de var bara att sätta en ny. ska bli skönt när han får pegg för hoppningsvis snart. Mammas älskling. Utan han är livet menningslöst..

<3Älskar min familj mest av allt<3



image17

Devin kom på besök:)

Han är verkligen definitionen av ett mirakel...!!!

 
 Idag var hemsjukvården här kl elva i morse för kontroll av Neo.
Han blev vägd och vågen stannade på 5740 gr. har gått upp 250 gr på en vecka!!
De är jättemycket de helt underbart att han växer så bra. stog still ett tag i vikt men vi amtar att de var för att han kräktes ganska mycket ett tag men nu har de blivit lite bättre igen.
Mätte hans huvudomfång och de var samma mått som förra gången skönt att de ite drar iväg som de gjorde sist  innan domvar tvugna att operara in shunten.

Eva tyckte Neo såg jättefin och alert ut. Hon tyckte även att han rörde sig mycket och de är jättebra.
Så de var bara positivt den här gången också:D
Alla är verkligen så fasinerade över att han är så fin och de har gått så bra som de har gjort  med tanke på precis allt som han har gått igenom.

<3
Han är verkligen definitionen av ett mirakel...!!!
<3

Pratade lite om peggsond och dom har skickat en remiss till göteborg nu hoppas de blir av snart-.De är blandade känslor för jag vill inte att han ska söva lite otroligt jävla jobbigt varje g¨ång när man se när dom kör i väg honom till operationen gråter lika mycket varje gång. Nått man aldrig kommer at vänja sig vid för de lär ju bli några till med spalten och de om några månader. ska bli såå skönt när allt är avklarat för honom. Han 'är verkligen inte värd allt de här. önskar av hela mitt hjärta att jagh kunde ta allt bara så att han slapp allt detta elände som får utstå mammas lilla älskling.

Den 16 januari ska vi till karlstad för mt röntgen för att se att shunten ligger där den ska så de blir nog en hel dag på sjukhuset med massa undersökningar och samtal skulle jag tro stackar men han är såå duktigt varenda gång...Han är verkligen de bästa som har hänt mig. Finns ingen underbarare vackrare än min underbara Neo.

Mamma älskar dig så fruktansvärt mycket att ord inte kan beskriva !



image16

Så underbart vacker när han ler! finns inget som gör mig så lycklig som när han ler!

Neos första nyårsafton!

<3

De började med att vi fick besök av Neos morrmor, tomas och även lilla ester var med. Fick en nyårsblomma jättefin och sen fick neo bamsejeans och en body till i str 68 sån tur är för han har såå mycklet kläder att han knappt hinner använda allt innan de blir för litet känns de som. men de va jättefina kläder. rensade ur han klädsamling ganska mycket som är för litet nu. Är ju stor pojk. :D

<3

Bestämde oss för att fira nyår i Björneborgs hos neos farmor och farfar.
Tony jobbade till kl 2 så vi åkte väl vid en tre.
Fick jättegod mat med fläskfilegryta med massa svamp och hasselbackpotatis såå gott inte ofta nu förtiden man äter god mat har ju inte dirket tid att stå och laga mat i evigheter varje dag så de blir oftast sånt som går fort
Fick efterätt gräddpudding med saffran smak va lite väl sött för min del, men de va gott!
Kikade lite på tv och tog de vara lugnt. var ganska skönt efter allt stök i julhelgen.
Neo skrek mest stackarn haft sån magknip dom sensaste dagarna så han var otröstlig man känner sig så maktlös när man inte kan göra nått för att de ska bli bättre. men de har blivit lite bättre nu sån tur är.
Firade tolvslaget innnan jag och neo gick och lade oss var sååå trött. Tony och tomas gick ut och sköt några raketer. Sov över så vi slapp krångla hem när de var sent.

<3

sov inte så mycket för man var uppe och pumpade fyra och sen upp åtta igen för då ska lille herrn ha käk.
Så de är full rulle även när man är borta ingen semester här inte;)

<3

Fortfarande nästan ingen syragas gått flera dar ibland utan nått alls.!
helt underbart är de!

<3

hoppas att 2008 ska bli ett lite bättre år. Såklart att 2007 va helt otroligt för då fick vi världens vackraste son men hoppas att de blir ett litet lugnare år för oss alla....
image15
<3Neos första nyårsafton<3

RSS 2.0