nyårsafton

önkar alla en riktig trevlig nyårsafton!

Neo ska vara hos farmor och farfar för tony och jag ska till sandrah och david.
spela lite spel och ha de trevligt!



Möten framöver

idag fick vi yttligare en tid till neo för sjukhus besök. har några framöver nu.

15 jan ska vi till bvc där det är läkarkontroll vissligen görs de typ ingeting efter som vi får i karlstad.vikt längd och huvud.
19 jan ska vi till vår underbara sjukgymnast fast hon kommer hit till stan så vi slipper åka till karlstad.
21 januari ska vi till hagahuset i karlstad för att ha en uppföljning på neos skelning och lapp träning. inga ögondroppar denna gång jätteskönt!
27 jan ska vi på cpup undersökning och uppföljning av neos misstänkta cp skada. En speciell arbetsterapeft och speciell sjukgymnast ska kolla upp. Sen även besök hos neos sjukgymnast lena samma dag.
ca jan så ska vi ha ett uppföljningsbesök med vår nya läkare.
Ca 5 feb ska vi till neos sjukgymnast igen här istan skulle jag tro. Tror de tyvärr blir sista gången eftersom hon bara har ett år kvar att jobba. Blev jätteledsen när hon sa de för hon har varit med neo sen allra första början. då ska vi få träffa en ny sjukgymast känns jättetrist!
I vår så ska vi även kanske få börja med vattengymnastik här i stan på sjukhuset. ska bli skoj eftersom neo gillar att bada och de är jättebra träning för hans muskler.

just nu inväntar vi ett samtal för svar på neos hjärnröntgen

Så vi har lite möten framöver! men bara oerhört bra att dom har koll på allt!

Måla måla måla


I lördags knatade neo och jag ner på stan för att kolla lite på mellandagsrean. tänkte om jag hittade kläder till neo men de fanns typ ingeting bara bebis storlekar.  gick därefter till far min va jätte härligt med promenad eftersom man varit innte på mycket under jul helgen. friskt och härlig. Fick mat hos pappa va riktigt gott.

Igår var vi i huset och målade för andra gången i vardagsrummet färgen blev riktigt bra faktriskt.  vi var där till typ 20:30 innan vi åkte hem. mamma och tomas kom förbi en sväng och kiakde runt och dom tyckte de var jättefint. Träffade även en granne som vi pratade med en stund som hade barn han verkade jätte trevlig skönt med bra grannar. när vi kom hem var kl så pass mycket så vi hoppade över badet för han var så trött älsklingen. Jag lade mig för sent som vanligt bara för att jag började kolla på en film känns ju inte som nåpn ide att bara se halva så de blev att ajg såg hela iaf.

Idag hann vi kollade på lite färgprover för vi ska beställa färg till neos rum och vårt sovrum. neo ska ha grönt och  jag tror vi hittat den som vi vill ha. lite svåra med den gula för de finns ju några att välja på så man blir helt snurrig i huvudet av att kolla på alla olika. beslutsångest. ska till far min för att be om råd och beställa färg- De lilla sovrummet ska vi tapetsera har vi bestämmt. blir massa olika färger i huset hehe mockagrädde i kök hall rött i vardagsrummet gult i vårat sovrum och grönt i neos. kommer nog bli skitbra detta:D

Idag hann jag städa hela lägenheten såå välbehövligt för de såg färjävligt ut rent ut sagt men nu ser de hyfsat ut iaf.
tony badade och stretschade neo och allt de där så jag hann städa lite.
Neo fick jättefina vantar av morfar med dragkjeda hur bra som helst och även spännande som man sätter fast i vantarna och sen i overollen så dom inte åker av jättesnällt. dom ska invigas snart!





18 månader



Igår så blev neo 18 månader!
1½  år!
jag kan inte förstå så himla stor han har blivit killen
Vårat underbara mirakel<3
Dom bästa 1½ år i mitt liv!
Vad skulle mamma göra utan dig älskling?
Älskar dig så ord kan inte ens snudda på den kärleken som jag har till dig<3




Annan dag jul

började med att gå upp typ halv sex de var ingen höjdare kan jag ta att meddela men va gör man inte för att få en bra tvättmaskin hehe:P
försökte äte lite frukost men de gick så där. vi åkte från björneborg vid lite innan sju var becksvart ute. fyy!
Neo fick stanna hemma för de första så sov han och jag vill absolut inte dra med honom när man ska stå i kö både ute coh inne så absolut inte sen har de varit så mycket för honom dom senaste dagarna så farmor fick vara barnvakt. och de märktes att han var trött för han sov till 11 gosen:D

när vi kom till elgigansten så var de jättekö men vi kom itid för de blev mycket värre. men jag tyckte att allt gick fort och väldigt smidigt. vi fick tag i tvättmaskinen som vi ville ha och även en diskmaskin som vi inte hade räknat med så var ett orerhört bra köp. fast diskamaskinen får vi inte för än feb men vi ska inte ha den nu ändå så de blev kanonbra.
var inne på bergvik en sväng för att se om dom har brandsläckaren där men de hade dom inte,. vi har fått en brandsläckare i julklapp av tonys mamma och pappa och bror till huset men fanns inte i stan.

Tonys pappa och bror åkte hem för hela deras bil var full med både tv dator och tvättmaskin och de vill man ju verkligen inte bara lämna. tony och jag fortsatte till ikea där vi hittade precis allt vi ville ha plus lite till som de alltiod brukar bli. hade presentkort på 800 kr och sen fick man 50 kr på varje 500 lapp så då tjänade vi yttligare 600 kr så notan stannade väl på ca 6000 kr. tur att man har en stor bil för allt fick plats och öäven lite till hade gått in.  åkte hem till huset dumpade allt och

åkte tillbaka till björneborg där jag möttes av en jätteglad kille som sa mamma så fort jag kom mammas gose blev lite mys sen somnade han på mig.


sötast i världen<3

owe och annalena kom förbi en sväng. vi åkte hem på vid 20 påkvällen. tony åkte tll huset en sväng för att greja för på söndag ska vi försöka måla sista gången i vardagsrummet och då kan vi montera ihop de vi köpte på ikea. satt lite vid dator hade några bilder att kika på på bilddagboken och även några att ladda upp sen blev de sängen och jag tvärslocknade...

Juldagen

tony jobbade denna dag men de var bara till tolv. åkte hem kollade till huset innan vi åkte till min mamma för att fira min syster föddelsedag hela 21 åe fyllde hon. Åt massa god mat där och efterätt så jag blev jättemätt. känns inte som man gör annat än å äter och äter. Sandra fick pengar av mig så får hon spara till hon flyttar i mars för att köpte möbler eller göra om i lägenheten. tänk att hon blivit så stor!


finklädd idag igen för mostere fyllde år!
våran underbara gladfis<3

var där ett tag innan vi åkte till tonys mormor och morfar i storfors som vi alltid gör varje år. åt ris ala matla men de var de tvärstopp. neo fick presenter av owe och annalena och även gunnel och kurt. så de var paket 3 dar i rad för lillkillen. men de tackar man ju inte nej till när de var massa paketsnören inblandade hehe.


fick en nallen av gunnel och kurt och han gillade massa!

Vi var där till kanskehalv nio. åkte hem jag sprang in på maxi för att köpa blöjor och gröt. kollade även på nan. eftersom de är så många röda dar nu så har vi inte fått vår beställning av neos mat så vi får köra på gammal vanlig hederlig ersättning mindre kaloririk dock men de är bara bra om han inte ökar så mycket så fort ett tag. De enda jag är orolig för att hans mage inte klarar av att tvärt byta mat till en  annan så han inte får ont i magen och blir förstoppad eller nått han har fått nan förut men då blandande vi hälften min mjölk och hälten nan och de gick jättebra men vi får hålla tummarna och hoppas att de går bra.

Även denna natt sov vi över hos tonys föräldrar eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter för att åka till mellandagsrean för att köpa tvättmaskin. även tonys pappa och bror skulle dit för en tv och dator så vi skulle ta sällskap.
även denna dag var jätte bra men alla vi var trötta efter allt flängande...

Neos andra julafton

jag gick upp runt 09 för att göra mig lite julfin. neo och tony sov till typ 10. precis när neo skulle ta ett bad så kom ronny med presenter till neo. en jättefin kofta och ett par jeans.kläder är alltid välkommet. ronny vr här ett tag pratade lite och så sen när han skulle åkte åkte även vi till min mor där neo fick ännu mer julklappar kläder mest. var där en stund innan vi åkte till björneborg. där vi åt julbord jättegott.  de var tonys mormor och morfar, farmor och farfar.jag tony neo tonys föräldrar och bror och en av tonys morbröder( tror jag fick med alla).


julfin kille<3

Neo tog en lur vid 14. kollade på kalle anka de självklara på julafton.Neo fick mat före presentöppningen och jösses va paket han fick han förvann bland paket höger han fick. de var mycker kläder och några leksaker även tony och jag fick massa även fast vi sa att vi inte skulle ha några varför lyssnar inte föräldrar ibland? :P


julklappsöppning


Hela familjen

Tog en bra stund att öppna alla och självklart så var snörena mer intressanta än själva innehållet. Neo var så stilig med fin skjorta nya jeans och fluga sååå stilig<3

blev lite julgodis och så under kvällen även tårta men de orkade jag inte var helt proppfullt i magen. Är bra trött på julmat nu faktiskt så mycket blandningar och så fett så magen min  blir inte så bra efter.

Vi ahr som sagt bara låtit neo sova en gång om dagen och de har funkat ganska bra så han sover runt halv två på efter middagen sen somnar han runt 21 istället för 22 . jätteskönt och de märks att han sover lite bättre på nätterna nu med när han är riktigt trött när han lägger sig.

Kikade lite på tv på kvällen efter att neo somnade. sen gick jag och lade mig typ 23 för jag visste att de skulle bli mycket dom kommande dagarna. Vi sov över i björneborg blev smidigast så kunde även tony ta en öl eller nått annat.
Så skönt att de inte är några problem för neo att sova borta jättehärligt att han verkar sova lika bra borta som hemma.!


'trött kille på julaftonskvällen

Så med andra ord så har vi haft en underbar jul. roligare för neo med för förra året hade vi nästan nyss kommit hem från sjikhuset och då var han inte så stor och inte så medveten som han är nu vårat vackra underverk<3
man får dumma tankar ibland tänk olm vi varit tvugna att fira jul utan honom. de går inte att beskriva vad livet skulle vara så otroligt meningslöst utan våran skatt de går inte ens att beskriva vad allt skulle vara meningslöst. men tack gode gud att de inte är så...

God jul!


Vill önska alla en riktigt god jul från oss.

Hoppas ni får en underbar julafton!




Dan före dan före dopparedan


igår lade vi neo kl 21 istället för 22 och han somnde utan gnäll jättehärligt.
sov även bara en gång under dagen mellan halv tolv och halv ett.  kämpar med att han bara ska sova en gång nu under dagen och sen lägga sig tidiigare. trodde han skulle vakna tidigare i morse men inte då kvart i tio. då var de bara att byta blöja och allt de och bege sig ner till stan för fika med sandrah och devin på pause. de var jätte trevligt satt och tjatade om de mesta. ååå jag fick känna när hennes bebis sparkade underbart. man blir ju såå aviss.


sötnosarna

Vi strosade omkring på stan lite i affärrer fasen va folk de var på stan man träffade några man kände. ronny och therese. ove och annalena min pappa. veronica elliott och jennifer och sen micke och hans dotter liw. var säkert nån mer som jag inte kommer ihåg. men de var jätte trevligt. devin köpte julklappar till sandrah och jag fick en julpuss av sötnosen så mysigt.

Letade som en tok efter neos vanatar när vi gick men hittade ingen. ingen av dom vi har är bra så de blir nog att införskaffa ett par nya om han nu inte får några i julklapp de vet man aldrig. kommer säkert få en hel drös som förra året jösses va paket.

Ska till systemet sen när tony slutar jobbet sen ska vi till min far och fira tidig julafton men god mat gott att dricka bingolotto och massa mys ska bli jätte roligt. de gör vi varje år.har jag sett framemot.
kommer bli en kanonkväll!

Lampa


Neo har lärt sig ett nytt ord. eller ja kanske ett halv ord.:P
när man säger lampa har han börjat säga pa och man fattar att de är lampa som han menar!
Så nu kan han 3 ord eller 2 ½.
helt underbart<3





helgen

Ifredags fylle min farmor år så då gick vi dit och svullade i smörgåstårta och tårta jättegott. man kan verkligen inte tro att min farmor är 79 så pigg som hon är:D

Ilördags kikade jag och neo på innebandy pappa spelade såklart men dom förlorade och de var en gansla tråkig match. åkte hem åt tony åkte till huset och maskerade listerna i vardagsrummet. kikde lite på en film inna vi lade oss.

Igår var vi i huset och målat vardagsrummet rött blev skitbra men ska måla en gång till innan de är klart. även tonys mamma och pappa kom och min pappa också. vi kommer få ganska mycket hjälp sen efter jul när alla är lediga. men de är faktiskt bara 3 rum kvar sen är vi klara med målning och tapetering. ska bli helt underbart när vi kan flytta in helt.

Imorgon blir de nog fika med sandrah jätteskoj. sen på kvällen ska vi till min pappa och fira lite jul i förväg med mat och bingolotto som vi brukar göra varje år de är sååå mysigt.

julafton ska vi till tonys föräldrar i björneborg och vi sover nog där över natten också.
den 25 fyller min syster år de ska firas minnsan. annandag jul ska vi till mellandagsrean och köpa massa på ikea och sen om vi hittar en bra tvätt och disk maskin för de behövs verkligen. då ska vi ska barnvakt eftersom vi åker tidigt.
Så de är full rulle några dar framöver nu. och sen ska de målas och has i huset!

tony köpte en väder station med massa  saker i på maxi nu bra att ha koll på tempen inne känenr att man börjar bli snål nu när man är hus ägare haha ;D

Röntgen

Jaha så igår for vi iväg kl 09 på morgon för att åka till karlstad för noes röntgen. Neo fick lugnande men mer att han blev dåsig lugnande för somnade de gjorde han aldrig. Men jag tycker verkligen inte om när han ska få mediciner sp när de är lite starkare för man vet ju aldrig hur han kommer att reagera på de. Men de gick jättebra han blev jättedåsig och nästan lite full hehe ett tag så skrattade han för sig själv för typ ingenting.

Röntgen fick jättefort och neo låg jättestill även han shuvud spändes fast. Vet faktiskt inte om de lugnande hade behövts för han äör så lugn i övrigt. Mamma och pappa sjöng för honom  dom ca 30 sek de tog och han låg blixtstill. röntgen läkaren tyckte han var jätteduktigt. Fick stanna kvar på dagvården en stund för att se att han började kvickna till igen och bli sig själv. trodde han skulle vara dåsig hela dage men de gick ur snabbt sån tur var.

Efter de åkte vi till ikea jag vår vrål hungrig så vi käkade först innan. kikade omkring och tittade på lite saker som vi ska köpa till huset. lämnade av andreas trasiga dator på siba för reperation och sen åkte vi hem och åkte direkt till maxi för handling. har blivit mycket bättre på att handla bra saker och inte så mycket skit typ som godis och sånt. blev inget sånt allt faktiskt.de enda söta jag köpte var julmust. fått för mig att äte lite bättre och nyttigare nu se hur länge de håller;)

Åkte hem neo somnade en stund varit mycket denna dag för honom plus att de lugnande kanske gjorde sitt med.
jag och tony passade påa tt spela little big planet på ps3. och de var sååå roligt. sånt där spel som de är svårt att slita sig ifrån. kikade lite på tv sen gick vi och lade oss.

Snart ska jag och neo knata ner till stan för att beställa mer mat till neo på  apoteket. Sen går vi till min farmor som fyller 79 år idag. ska få tårta och smörgåstårta ska bli jättegott så jag har inte proppat i mig så mycket idag för att orka mest frukt och sen frukost såklart.

Imorgon spelar tony match så då ska vi dit och kika och neo gillar verkligen att kika. tror ajg ska trycka upp en t-shirt till honom där de står heja pappa på!
Sen på söndag ska vi börja måla vardagsrummet rött rött rött ska de bli kommer nog bli skitbra

Nej nu ska jag bara vänta på att min underbara älskling ska vakna<3

BVC


vikt för ca 4 veckor sen var 11760 gr och nu var den 12745 gr. så ca 1 kg på knappt en månad är lite för mycket.
trodde han inte gått upp såå mycket eftersom vi bytt ett mål mot gröt och då får han i sig mindre kalorier men han ökar massa iaf. ska ta kontakt mvår dietist för rådfrågning. för det är inte bra att han går upp så mycket fort nu för sen när han väl kommer gå så måste han orka med sin egen vikt orka bära den. Så nu ligger han över sin vikt kurva inte bra om han blir för kraftig heller.

Längden hade bara ökat med 2 mm så 81,2 cm och huvudet hade ökat från 44,2 till 44,4 vilket är jättebra för där har han en hel del att ta igen på. nästa gång vi ska dit i januari så är de läkarkontroll för neo men den kontrollen brukar mest bli höra vad som händer för oss eftersom vi har kontroller i karlstad sen går de inte att kolla vad han kan vid 1 ½ årkontrollen. sen även 1½års spruta sen blir de ingen mer förns han är 5 år så skönt!

Imorgon bär de av till karlstad för att röntga neos hjärna för att se hur shunten fungerar. de som jag är orolig över att han nog måste få lugnande för att han ska ligga till i ca 30 min och de går ju aldrig på normal vägen. så de är en  klump  i magen just nu när man vet att han kommer bli helt lelös och bara ligga de framkallar många minnen sen han var mindre och alla operationer han varit med om. Men de är för de bästa och se allt allt är bra med ventrikeln och shunten.

målat klart köket och hallen

Nu har vi målat klart hela köket och hallen och de blev verkligen skitbra. såå nöjd moccafärg blev de superfint tycker jag.
Fick hjälp av en arbetskamrat till tony så de gick mycket snabbare än igår nu när man väl fått in snittsen på de.
Imorgon kanske de blir att vi går och kollar på tapeter till neos rum. fortfarande för virrad vilket sovrum neo ska få de lite söttre eller de mindre visseligen kommer han bara att typ sova där inne så länge sen kan man alltid byta till de större när han blir äldre jaja de märks.

Idag ringde bvc och vår läkare hade inte hört av sig än och de var ett tag sen vi mätte huvudet  vikt och allt de där så imorgon ska vi dit igen alltid lika spännande och sw om han gått upp nått men de har han säkert gjort. börjar bli redigt tung att bära nu för lilla mig. Underbart att han växer:D

börjar bli trött på den här molvärken/magknipet nu säkert magkattar på g eller nåt usch de vill ajg verkligen inte nojjar över att de är urinvägsinfektion eller nått gör inge ont när jag kissar men för nån dag sen kände de som om ajg var kissnödig hela tiden hoppas man inte åkt på de. Eller också är de gammal hederlig mensvärk snart dags för den skiten med

Målning

idag har vi målat som aldrig förr haha. fått hjälp av mattias med så jag tror att kök och hall blir klart idags. sen ska de målas yttligare en gång innan de är helt klart. tror de kommer bli jättefint. tony jobbar bra tider denna vecka så vi kommer nog hinna med en del faktiskt kul att känna att de händer nått.

På torsdag ska vi till karlstad för att röntga neos hjärna så nu har vi fått tid för de. känns bra men ändå jobbiigt. de måste göras för att se att shunten inte shuntar för mycket. finns risk för att den gör de. men tony är ledig då  bra de för de komemr nog ta några timmar att göra de där om han nu behöver lugnande vilket är ganska troligt. kl 0945 tidigt! känns sååå skönt att de äntligen blir gjort nu och att dom tar tag i de ordentligt.

Imorogn blir de måla av igen se om vi kan måla köket och hallen så är de klart iaf. är de bara 4 rum kvar;)

Har blivt en gnälig kille om kvällarna nu. vill absolut inte sova. han vet när man sätter på pyjamasen att de är lägg dags tror jag för de är då han börjar. ligger och gnäller en stund innan han somnar. Men förra natten var jättebra. somnade tio sov till 11 ingefär som han brukar. försökt nu att lägga honom lite tidigare men de är verkligen inte populär kan jag meddela.

fortfarande trött och molvärk i magen pms fyy fasen...

Våga älska...





Hur ska jag kunna älska dig när jag inte vet hur allt ska bli, när jag inte ens vet om du kommer att få leva?
Du skrynklar ihop ditt lilla ansikte och skriker i respiratorn, men det hörs inga ljud.
Hur ska jag våga älska dig när varje liten nedgång blir till ett avsked i mitt hjärta?
När varje småsak - en bekymrad min, en pipande apparat - säger att det är dags att ta farväl?
Lilla vän, där ligger du alldeles ensam och har inte ens en mamma som förmår älska dig.
Förlåt...


Författare Tina
http://prematurbloggen.wordpress.com

Det här var dom känslor som man hade dom första dagarna i neos liv när ovishetem exicterade. När man inte vågade knyta sig an.
 När liv och död hängde på en skör tråd....




Söndag

Är såå trött nu förtiden vet inte vad de är för fel på mig. Så idag har jag och neo myst hela dagen. underbart! tony har jobbet hela helgen och nu är han på innebandy match. Snön är påväg bort fyy va trist hade hoppats på att den skulle få ligga kvar ett tag till å typiskt de måste ju vara snön nu när de snart är jul och allt. Men jag har verkligen ingen julstämning alls.
inga julsaker ingen snö blää.

Imorgon slutar tony 12 så då ska vi till huset och måla kök och hall. Ska även få hjälp av mattias som kan måla ge oss tips och hjälpa till de kommer nog bli bra detta!

Hoppas innerligt att tröttheten och känslan av att inte ha lust med nått alls skitjobbigt och min mage är skum magknip rätt som de är. Trodde att de unde bero på att jag kanske inte är så bra och inte den bästa maten heller för den delen men när jag vägde mig hade jag gått 1 kg så jag blev lite smått lycklig. bara ca 5 kg kvar så är ajg uppe i den vikt jag vill väga Men jag kommer nog stå still på mina vanliga kilon nu har såå svårt att gå upp men inga problem ner...

Du kommer aldrig kunna förstå hur ofantligt mycket jag älskar dig...



Satt och tänkte på att jag har inte lagt ut så mycket bilder  på bloggen när neo var som minst.
här är han ca 4 dar gammal.
Här är första gången som jag fick ha honom hos mig.

Den känslan går inte att beskriva.
att känna han värme
höra hans andetag
känna han hjärta slå
Helt magiskt.
Älskade mirakel
♥Du kommer aldrig kunna förstå hur ofantligt mycket jag älskar dig♥

Bilder

tänk att tiden går så fort.
Här är första bilden som vi tog hemma efter de att vi ahde kommit hem från sjukhuset vilket är drygt ett år sen nu.





vårat vackra mirakel<3


här var han inte så stor


Det kan inte alltod vara roligt


underbar<3


sladdar och slangar lite här och där


Underbara unge<3
Hur skulle jag klara mig utan dig?

Lucia

ventilen insatt på huset. har även provmålat den röda färgen så får vi se hur de blir. Tony jobabr hela helgen men på måndag ska vi dit och måla och grejsa. dörren som vi skulle stänga igen får var öppen de skiter vi i nu för den satt ganska bra placerad iaf. de komemr nog att bli bra.

igår kollade vi på idol. Kevin vann nått annat vore knepigt har aldrig gillat alice så värst faktiskt. Kevin har sån bra röst och härlig personlighet. Härlig människa!

Äntligen har de kommit snö som jag har väntat. Tony köpte en pulka till neo igår som jag tänkte inviga idag men de är såklart kvar i tonys bil och tony har bilen till jobbet suck så vi får se hur vi gör.

Neos mat går jättebra. äter en portiongröt och dessert på de så ett mål sondnäring tas bort helt fantastiskt.
Känns overkligen på nått sätt eftersom de small på en gång bara så där!

Lucia idag väldigt mysigt sp nu när de är snö med. lyssnade på lite lucia firande imorse på tv4 nyhetsmorgon jättevackert.
har ingen julstämming alls inga julgrejer har vi tagit upp känns så onödigt ser de ser ändå förjävligt ut här hemma.
känns som om min lust till de mesta är som bortblåst fattar inte varför skit jobbigt usch....



Husägare!

 idag kom neos farmor för at tvara barnvakt medan vi skulle till banken för att skriva på papper och överföra pengarna.
Det gick jättebra var en hel del papper att skriva på men nu är de gjort fått nycklar och allt så nu är huset vårat!!
Vi är så lyckliga men han har att tankar ibland som vad fasen har vi gett oss in på haha.

Var där nu på kvällen för att kolla färg och även mäta hur mycket färg som ska gå åt. blir att måla i vardagsrummet och kök/hall. Sen blir de tapetsering i neos rum och gästrum. Det är tre sovrum var tänkt att neo skulle få de näst största men nu lutar de faktiskt åt de mindre. Han kommer ju mestadels bara sov där. så får de näst största bli datarum och gästrum.

Imorgon kommer tonys morfar för att sätta in en ventil till i ett av sovrummen. se om vi får färg i morgon och sen ska vi till flügger färg för att kolla på tapeter. full rulle. ska bli så skönt när man väl kan flytta in.

Som sagt så har de varit en lukt i huset som alla tycker är lindrig och inte alls känt så väl som ajg gjort jag kanske är överkänslig.  Det känns att när man varit där att man luktar sp om kläderna men den lukten blir nog bättre när vi målat och de. Samma prbolem med alla dom huset men vi var och hälsade på en familj som haft exakt samma problem och har nu helt luktfritt. vi var där och hälsade på för ett tag sen. så vi vet att de går att få bort men de kan ta ett tag. Är lukten som gör mig mest orolig faktiskt men jag tror detta kommer bli hur bra som helst!!!

Bärsjal Hoppediz

fick en jättebra sida av sandrah som handlade och bärsjalar. Man blir lite klokare av att läsa. Men sen insikten av hur många olika modeller de finns jösses. Lite inne på en vävd långsjal som verkade bra sen fanns de även ergonomiska bärselar somm man kunde bära barnet i till 27 kg. men lite inne på de första alternativet men de är ju såå himla svårt tycker jag. Blir ju även bra till nästa barn också!

Denna verkade bra!
Nån som har erfarenhet av den?
Hoppediz


Fått tips på familjeliv att en ergonomisk sele kanske är bättre eftersom neo aldrig blivit bärd i sjal men jag vet inte
så svårt...

Bärsjal

Är lite inne på att skaffa en bärsjal.
Eftersom neo inte tar sig fram själv så måste han bäras och han börjar bli bra tung är nog 12 kg nu och sen är ju jag inte så stor heller. hört att bärsjalar är bra och skulle nog underlätta ganska mycket.

Nån som har erfarenhet av bärsjalar som kan ge råd och förslag?

Tand nr 6

I fredags skulle vi ha fikat med johanna och hennes som men dom har åkt på magsjuka så de blev inte med de hoppas dom blir friska fort.

Ihelgen var jag och neo hos neos morfar i princip hela helgen. Tony var på fest -så typ hela lördagen var han borta.
Fick mat och fika jätte trevligt och skönt att själv slippa hålla på att laga sp när man är själv.

Idag fyller mamma år ska dit en sväng och käka lite tårta ska bli gott.
Imorse åkte tony till till skövde på kurs kommer inte hem förns i morgon kväll nån gång skulle jag tro. 
Kanske blir en fika i morgon med sandrah och devin efter dom varit och spannat in ett dagis.

På onsdag ska vi skriva på huset så då är vi husägare ska bli underbart. då blir de till att måla om och fixa innan vi flyttar in alla möbler och de sen ska lite nytt köpas de kommer bli hur bra som helst. som vi längtar.

Neos andra framtand där uppe har nu kikat fram. 6 tänder har han nu sammanlagt. dröjer säkert inte innan dom två brevid där uppe kikar fram för de gick oerhört fort  och tätt när dom kom där nere.

Neo har inte åkt på några mer förkyldningar och min sitter i än sucl börjar bli trött på de här. Men huvudsaken är att neo är frisk.

Varit dålig på att skriva men jag har inte varit inne på internet mycket alls på den senare tiden vet faktiskt inte varför de har bara blivit så!

Nej nu ska man väl äta lite och ge neo lite gröt kanske innan vi knatar till min mor...


Snö


Äntligen så har de kommit lite snö igen men de tycks inte vilja ligga kvar på backen tyvärr. Kommer ihåg vintrarna när man var liten då var de nästan alltid snö och nu får man ha tur om de kommer nått alls...

Tonys farmor och farfar kom förbi en sväng igår även tonys bror så vi fikade lite. Sen åkte vi till netto handlade lite grejer. även tll jysk köpte en vaxduk som kommer bli fin i vårat nya kök sen. åkte hem gjorde mat kikade lite på tv. Neo har blivit lite vrång vid läggning nu. Kör samma som vi alltid brukar lägger honom säger god natt sätter på bamsemobilen och går han brukar alltid somna då men nu är han så vrång ska absolut inte sova. Är väl nån period kanske.

Ätandet går bättre och bättre. Byter i princip ut ett mål med fast föda. Så oerhört underbart att de går så bra nu jämfört med nån månad sen helt fantastiskt.  Idag har neo sovit ganska mycket och jag känner mig tröttare än vanligt vet inte vad de beror på.

Bästa julklappen



Förra året fick vi den absolut bästa julklapp vi någonsin kunnat få just då.
Neo blev syrgasfri!

Nu känns de som vi har fått den absolut bästa julklappen vi någonsin kunnat få för detta år
och de är att neo har blivit oerhört duktig på att äta fast föda.
 
Matriela ting är så betydelselösa så meningslösa.
Ingenting kan komma i närheten av de vi fått uppleva

♥Det är helt magiskt♥

måndag tisdag

skulle gå till maxi idag och jösses va kallt de var och även snöblandat regn. kändes som evigheter innan vi kom fram. Väl inne på maxi möätte vi upp tony som slutade jobbet. Gick till barnmatenavdelningen för att fylla på förådet lite eftersom neo äter mer och mer fast föda. Så de blev några burkar. kom hem neo fick kyckling visseligen en 5 månders burk men allt slank ner och lite efterrätt kiwi och päron som var riktigt god verkade de som. Känns som de bara small angående neos ätande han är så otroligt duktig och han vet precis vad som ska göras när skeden kommer helt fantastiskt.

Igår var de mamma fika jätte skoj. therese och selma, emelie och vincent, sara och michelle och sen såklart jag och neo vi var på pause.lite tjatigt stt va där kanske men de där finns de gott om utrymme för barnvagnar osv. satt och pratade och hade de trevligt. därefter gick jag och neo till öppna förskolan neo fick ny blöja och mat. Lekte lite de gillade han. var där till 4 tog en runda på stan eftersom neos garderob är oerhört utplockad men ajg hittade inget sp. tony möte upp osss gick till apoteket för att hämta ut neos mat. högkostnadsskyddet har verkat ett och och efter de måste man betala igen. neos mat kostar ca 3600 i månaden annars men kommer man upp i 1800 så blir de gratis igen men ändå en ganska stor extrautgift nu när vi snart flyttar. Gick hem åt mat neo sov typ 20 min och den enda stunden han sov på hela dagen.

Mäklaren ringde igår och sa att nu är huset städat och klart. Frågade om vi ville skriva på redan nu men de kan  vi tyvärr inte för nu i helgen ska tony bort på nått julbord och julföreställning på jobbet och sen måndag tisdag ska han på kurs och sen på onsdag är de 10 dec som de var sagt från början så de blir bäst att flytten börjar då. Fått färgkarta idag som min pappa fixade så vi ska sätta oss ner och bestämma oss vilka färger som vi ska ha. ska bli så spännande!!!

Oerhört stort framsteg!

I lördags efter innebandyn hos tonys farmor och farfar provade jag med att ge neo lite gröt eftersom dom inte hade något msk mått så blev de ett halv dl mått istället jaja jag får väl slänga de han inte äter upp men han åt upp en halv portiongröt på noll tid så jag gjorde en halv till och den slukande han också som han inte gjort nått annat. jag blev så paff så för mycket har neo alrig nånsin ätit förut och de gick verkligen utan problem alls. Sen i lördags åt han upp ett portion igen utan problem och även idag fick han gröt. dock kom skeden för långt in så han kräktes upp de mesta men de gick lika bra denna gång han har verkligen fått in snittsen på hur man ska göra. Detta är ett enormt framsteg oerhört stort all träning jag lagt ner har gett resultat. han vet att han ska gapa och ts maten av skeden och svälja. detta ä ett otroligr framsteg...

neos första framtand där uppe dök upp i går. så nu är han inte tandlös däruppe tror de brevid dyker upp vilken dag som helst nu. sammanlagt 5 små gaddar nu!

RSS 2.0