-Älskade människor-

På väg hem från karlstad. En jättelyckad dag allt gick bra
på sjukhuset!


image88
I måndags bärde de av till karlstad till sjukgymnasten Lena och Logopeden Maria för att se hur hans utveckling går.Tony fick sluta jobbet lite tidigare för att hinna.Dom hade stängt av E18 så vi fick ta en omväg så de var precis att vi hann fram.

Neo var väldigt skeptiskt till den nya omgivningen om människor som han inte hade sett på länge.väldigt medveten att han inte känner igen sig och de sa Lena är ett väldigt sundhetstecken.

Lena gick igenom leder, muskler och tittade även på hans rörselser. Hon sa att han är väldigt aktiv själv vilket är jättebra. han drar upp benen mycket högt och fint nu också. Sitter även mycket stadigare än sist jätte stor skillnad. behöver knappt stöd längre. Dock så är han fortfarande stelare påvänster sida. Öppnar inte hela handen lika ofta på vänster och öven mer kniprexlex i den vänstra foten.fortfarande högern som är ganska så dominerande än. Men de är bara att forsätta med övningarna som vi gör här hemma. de har faktiskt blivit lite bättre än var de var förut. stadig i huvudet och stark och fin rygg. Så de var bara massa positivt denna gång också. Alltid så skönt att komma till barnhab för dom har inga läkarkläder och man vet att neo inte kommer att få ont eller bli ledsen.. Sen så har vi sådana underbara människor omkring oss där. För där ser dom allt positiva mycket mer än de negativa dom för förstående och vet hur tufft neo har haft de. varit med oss större delen av vår resa.

Vi passade även på att kika in en sväng på 10:an för att återlämna min trogna bröstpump, min trogna vän i 9 månader;)

Båda våra kontaktpersoner var där denna gång inte stor sannolikhet att de händer. Både katarina och birgitta.
Dom var helt chockade och tagna av Neo. För neo har varit såå sjuk och så liten som han varit och att han idag är såå stor och så välmående. Alla var så facinerade av honom. de brukar bli en vana nu vart vi än är och berättar.

Så underbart att träffa katarina och birgitta som skött neo, tagit hand om honom när han var som sjukast. de finns inga ord så förklarar vilka otroligt underbara människor detta är. sitter här och fäller tårar över vilka otroliga människor de är. Några av dom som betyder mest för oss. Som skött och tagit hand om de dyrbaraste vi har. Jag blev jätterörd av att träffa dom igen.

"Man vill så gärna göra nått i gengälld för alla som tagit hand om Neo men vad man än gör så finns de absolut ingeting som kommer i närheteten av va dom har gjort för oss. Älskade människor!
"

Ett av dom mest meningsfullaste arbeten som finns...

Tog en fika på sjkuhuset för att neo skulle ha mat. Man blir alltid fylld av masa olika känslor när man är där. man tänker på alla jobbiga besked samtidigt som alla underbara. Alla tårar man fällt, av sorg och av lycka,vilka underbara människor som räddat neo.. Vilken otroligt tuff period vi har haft. allt kommer efteråt när man väl är i den situautionen så blir de vardag till slut. Sen efterhans släpper allt alla minnen av lycka och av sorg. går inte att förklara vad vi egentligen har gått igenom. de måste upplevas själv.

Blev en tripp till babyproffsen köpte en bättre haklapp en bättre sked , regnskydd och en hopp gunga som vi var tveksama till om han skulle sätta ner fötterna med de gjorde han och tyckte de var super roligt. så de bar ett väldigt bra inköp:)

Även smakportionerna går bättre nu. han har fått behålla allt 2 gr nu vilket är super bra. fortfarande lite jobbigt med hans kräkningar. ska till bvc på fredag och se vad han väger om han gått upp eller ner tycker de alltid är lika jobbigt att gå dit för oftast tycker jag bara att dom gnäller och är så oförstående...

Valborg idag. tror vi ska försöka dra iväg till nån eld eftersom de är neos första valborg. de måste firas. kanske en tripp till tonys mamma och pappa men inget bestämt än...


image87

Hoppgungan var jätte roligt. med roligast var nog att suga på kanten.
Mammas älskling
älskar dig10 månader

<3Grattis på 10 månaders dagen<3

image86Den 26 april blev vår älskling hela 10 månader!


jag skriver de ofta men de är helt sjukt vad tiden gårt fort. Man hänger ju knappt med själv. Snart fyller han ett år jisses säger jag bara. Köpte ett par byxor och en supertuff t-shirt till honom som present. blir såå kul när han blir lite mer medveten om vad han får.

 De händer saker hela tiden utvecklingsmässigt helt underbart att se alla framsteg han gör. De dröjer nog inte länge innan han kan sitta helt själv. kan sitta själv korta stunder. Helt otroligt vad vår underbara son kan.

Det finns inget som gör en så lycklig som att se honom växa och utvecklas och att alltid vara så glad. Han verkar så nöjd med livet de syns i hans ögon varje gång han ler. Han log och såg såå lycklig ut igår kväll så att jag började gråta.

Kärleken är överväldigande känslorna bara forsar över en.Man har inte upplevt den underbaraste lyckan och den starkaste kärleken förns man fått barn. Dom är ens allt<3


image85


MIn familj är mitt allt!!

Finns inget som gör mig så lycklig som min underbara familj


Inhandlat skor


Dessa 2 par har jag nu besällt. Funderade bra länge men nu blev de dom här . 900 kr för två par skor är ju alls dyrt. sen behöver jag skor så de blev ett par lite finare skor men typ gångbart till allt sen ett par lite med vardagsskor som de bara är att sticka ner fossingarna i. Hoppas innerligt att de passar tog str 36 som ibland är förstort men jag hoppas hoppas hoppas! Nu är jag dock ute efter ett par shorts. hittade snygga och billiga på både ellos och HM men alla finns inte på lager och kommer igen den 25 maj. Vill så gärna ha ett par till mina nya skor.Så nu är de shorts jakt som gäller;)


I lördags skulle tony på fest så jag och neo blev bjudna till sandrah och kika på lite film. Måste bara säga att filmen inte var en av dom bättre. verkligen superskumm. tror den hette bröllopsnatten. de blev till slut att bi tittade på smällen istället en him la rolig film. Fyy vad jag saknar min bebismage. Trist att sitta hemma själv så de var trevligt med sällskap.Eftersom även david skulle partajja.Devin är lika sötis som vanligt när han knatade om kring i sin gå stol. lite sugen på att köpa en till neo för nångång måste ju herrn behaga att sätta ner fossingarna i golvet:D Fick skjuts av pappa hem senare på kvällen. matade älsklingen och sedan lade jag mig. Tony kom tydligen hem  kl 4 lite väl sen tyckte jag. inte för att jag märkte nått men ändå.

Gårdagen var lugn gjort typ inget alls. tonys farmor och farfar kom förbi med tonys gammal matstol. men jag tyckt einte riktigt att de var så bra. även fast vi bullsat upp för ryggen så blev de att han tippade bakåt med ryggen och huvudet. provade min hemmagjorda potatispuree. kräktes efter andra skeden blev lite för mycket på en gång. han få ju bara smakportion men de resteraden fivk han behålla vilket var de mesta hittils. fick även lite ersättning på sked som han glupskt svalde. Så härligt att se att de börjar komma igång så smått med matningen. Dock har han börjat kräkas mycket nu igen verkligen görjobbigt för de kan ju vara så mycket som är fel, men han är glad i övrigt.
På kvällen kollade vi på en film -benknäckargänget- tror jag den hette var faktiskt ganska rolig. men jag hann inte se hela innan jag somnade hehe brukar bli så nu förtiden:P

Idag ska vi till barnhabiliteringen för att träffa Neos logoped och neos sjukgymnast ska bli jätte roligt. Kanske kan få lite tips av maria angående matningen. Känns skönt att åka till karlstad för barnhab för där vet vi att han inte kommer bli stucken eller få ont Och han gillar maria och lena jättemycket de märks. Nää nu ska man väl få i sig lite frukost. tycker frukost är så jobbigt att få i sig för jag blir jämt illamående. min mage är ju inte riktigt som den ska. och mjölk,fil eller nått sånt går verkligen inte min mage med på, påmorgonen. äta och sen iväg när tony kommer kl 10. får uppdatera sen om hur de gick.


Mammas allt
Älskar dig så ord inte räcker

image84

SkorÄr så sugen på att köpa nya sommarskor. förnya min skogarderob lite. Var evigherr sen sist jag köpte några.
var inne på http://www.brandos.se och hittade massa.

Blev lite förälskad i dessa svarta


image79
image80
image81

gillade dom här lite annolunda. får se om jag ska beställa!
Är himla bra sugen på att göra de...

prova klistra in ett videoklipp
Tänkte prova och klistra in en video se om jag lyckas. I alla fall neo vet inte riktigt om han ska vara glad eller arg.

Fick reda på alldeles nyss att de inte finns nån mik på vår digitalkamera. så de blir inget ljud när man spelar in jag blev måttligt glad när jag undrade varför de inte var nått ljud -suck- Tony får lära mig att filma med filmkameran direkt till daorn. var ju ljud på vår förra stenålderskamera ,men inte den här som är nyare... Lite putt nu!!!

Veckan som gått

i måndags var de sista gångn för babyrytmiken. tyckte jag kändes jätte trist eftersom neo tyckte va varit så roligt.
men man får köra lite egen rytmik här hemma tony kan ju spela gitarr så de kommer ju bli superskoj.
måndagen var annars lugn. var ute och promenerade eftersom de var underbart väder. plockade lite här hemma tvätta allt sånt där roligt. :P

I tisadags gick jag till farmor och hälsade på inte sett henne på länge så de var jätt trevligt. fick även mat där. så skönt att slippa laga mat när man är själv. Tony har börjat på sitt vanliga schema nu igen så nu går han heltid igen vilket betyder att jag för göra i princip allt här hemma nu så man känner sig ganska så sliten varje kväll när man ska gå å lägga sig. sen om ca 3 veckor ska han ta över för sin chef så då kommer ha jobba äönnu mer än va han redan gör. Men men han får bättre betalt så vi kanske kan börja kolla om kring på nyss boende. börjar bli så trångt här hemm nu tycker jag. härligt för neo att ha ett eget rum och förvara alla hans grejer där och inte som nu utsprit i hela lägenheten. de enda man gör är ju å plockar hela tiden och så blir de lika stökigt.

i onsdag var vi till ögonläkaren. skrev om de i förra inlägget.

Och igår var tony ledig. blev en fika på stan med Sara och Michelle. alltid lika trevligt. hon växer så de knakar den där lilla supersöta tjejen. det måste vi verkligen göra om snart igen:D annars var dagen lugn. Är så underbart väder nu så man kan ju inte vara annat än glad men något trött.

idag vet jag faktiskt inte vad som ska hända. inget planerat. kanske en tripp till storfors och hälsa på tonys famor och farfar men vi får se hur de blir med den saken.

Snart dags för mat för mammas älskling och påklädning om han behagar att vakna snart den lilla sjusovaren...


" Kom på mig själv för några dar sen när jag stod inne på bokia och kollade på fakta böcker om barn. men sen så tänkte jag jag känner ju mitt barn bäst själv än en jäkla bok. allt som står är ju bara på ett ungefär jämt. så varför köpa nått när jag redan vet bäst själv.Neo är inte riktigt som dom barnen som böcker alltid utgår ifrån ändå. Ibland känner man sig såå vuxen"

ÖgonundersökningenSitter i väntrummet på ögon mottagningen

image78 I onsdags var de dags att åka till karlstad för att kolla upp Neos skelning. fick samma ögonläkare Lena som även kollade neos ögon på sjukhuset. eftersom han är förtidigt född så kan synnerverna skaddas plus att han fått srygasbehandling under så lång tid kan också bidra med att synerverna skaddas. Så är man så förtidigt född som neo är så är risken större att han kommer få synfel. Men dom har kollar regelbundet och de har aldrig varit några som dom kallar de "sjukliga förändringar" i ögonen. Däremot så skelar han fortfarande vilken dom tydligen inte ska göra längre när dom är 3 månader därför vi fått en remiss skickad.

Neo fick pupillvidgande droppar fy hatar dom för han blir ljus känslig hela dagen. Och de är inte precis lätt att få en 6 månaders bebis att sitta still med huvudet och kolla rakt fram så de tog ganska lång tid innan vi fick ett resultat på hans syn men de gick till slut annats så hade vi behövt åka dit igen vilken vi nu slapp -skönt-.

Skelningen är ganska så tydlig så de var de inga tviviel om. både min mamma och syster har skelat så de är lite ärvftligt och sen även att han är förtidigt född. men lena sa att skelningen kan faktiskt växa bort. nästan dom enda fallen dom gör de är just när dom är förtidigt födda så vi kan hoppas att så är fallet med neo.. Blir till att börja med lapp om något år. Ingen ide att börja nu när han fortfarnade utvecklas och är så liten än så de var skönt att de fick vänta ett tag. då ska mamma köpa en såndär tuff piratlapp att sätta över ögat för de har minnsan coola killar;)

Neo var närsynt men de är normalt i den åldern neo är i sa hon så synen va de inga fel på så än så länge så slipper han glasögon i tidig ålder vilket vi tyckte va ett underbart att höra. inte för att han slipper glasögon men för att hans syn var bra. klart de är väl ett plus att han även slipper glasögon. Så vi var nöjda med besöke och skönt att de var över. blev massa krångel för mammas älskling som var rejällt arg efter undersökningen. Men ändp skönt att de är avklarat....


På väg till karlstad


image77
Alla minnen kom tillbaka


Såg på juno i förrgår och alla minnen kom tillbaks


Vissa peridoer tycker jag de är så otroligt jobbigt att se gravidmagar eftersom jag saknar min oerhört mycket.
känner mig så snuvad på min graviditet. fick aldrig den där stor tjocka magen som alla får. fick aldrig några bristningar som dom flesta gnäller över. skulle ta alla bristningar i världen bara för att neo skulle ha fötts när han var beräknad att komma.

Ibland förstår jag inte folk som gnäller över massa små saker som typ bristningar. vad är de när man får världens underbaraste vackraste bebis. de är ju fasen inget att klaga över. eller dom extra kilon man lägger på sig vad gör de! ingenting. De är ju värt precis allt. kroppen är ju till för att användas. ibland är människors problem sååå små. visseligen ser man ju allt på ett helt annat sätt. man växer som person efter nått sånt här

Saknar alla sparkar alla rörelser. obeskrivbart. en av dom underbaraste känslorna jag fått uppleva. att ha ett liv inom sig. Ett hjärta som slår!

har aldrig mått så bra som jag gjorde när jag var gravid. kände mig så välmående såå lycklig.
Sen helt plötsligt togs de bara ifrån mig sådär.

Livet är så oförutsägbart och ibland känns de sååå orättvist.
Men jag tror de drabbar sådana männsikor som kan klara av en sån situation
och Neo har den styrkan!
Den starkaste person jag vet♥

Men utav allt de här så har vi fått världen vackraste starkaste underbaraste son. alla dagar vi suttit vid hans sida stöttat honom med all styrka och kärlek som vi äger är värt precis allt ångrar inte en endaste sekund. allt som han gått igenom har gjort honom till den underbara kille som han är idag!


Får sådana där deppdagar. känns som om allt hinner i kappen ibland allt som vi fått gå igenom för att komma dit som vi är idag...

♥Vi har fått ett mirakel♥Saknar något oerhört

image76

Sånt gör en glad när människor ser allt de positiva istället för allt de negativa...

Mina underbara familj
mina underbara älsklingar


image75


I måndags var vi på babyrytmik var verkligen jätte roligt som vanligt. Väldigt många som var nyfikna på hur operationen och resultatet gick och blev på neo. Så de blev många frågor.

De är så roligt för varenda gång jag kommer till rytmiken så är de alltid en städerska som kommer å säger " Nu kommer mirakel bebisen" man kan ju inte göra nått annat än att le. sånt gör en glad när människor ser allt de positiva istället för allt de negativa...♥


Blev en fika på stan med sandrah och Devin jösses den killen bara växer och växer. sen följde sandrah med mig hem en sväng eftersom david låg å sov. var trevligt :D

I tisdags så va jag och sara och fikade för första gången. Var verkligen hur trevligt som helst.kul att de äntligen blev av. jag är ju oftast väldigt blyg men jag tyckte att jag tjatade på rejällt där ett tag:P vissa människor har man bara lättare att prata med så är de bara. Var jätte kul att se michelle i verkligenheten och hon är såååå otroligt söt.. följde med sara och michelle till bvc. sen blev de en sväng till coop för att se om dom hade några jackor till neo eftersom fleece overolen han har är alldeles för varm nu. hittad en jätte snygg men de var bara stora storlekar kvar. De måste vi verkligen göra om:D eller va säger du!?! ;D

I går åkte vi till karlstad kl 12. skulle till sjukhuset för dom ville kolla neos gastronomin på magen. Hann med biltema innan för tony ska ha en ny cykel. hittade en som han ska ha men fick inte plats i bilen. tony som var lite väl positiv och sa att de går nog in i framsätet vilket de verkligen inte skulle ha gjort:P

Dom tyckte gastronimin på magen så bra ut trotts att de är lite rodnad runtomkring men de var inget att oroa sig över eftersom neo inte har feber ellt nått sånt fick en salva som vi kunde smörja in med. sen kom gick även vår läkare förbi. vände lika snabbt när han såg att vi var där. han som har sånt fullspäckat schema tog sig tid och frågade hur de var. De märks att alla är så förundrade över neo. Han ett av dom svåraste fall dom haft. och de märks verkligen att dom bryr sig och är förundrade över vår underbara kille. massa folk som kom och tittade och hörde hur de var. och allt tyckte han blivit såå stor och växer jättebra.

Han är ett mirakel!!!


Fick med oss en knapp från karlstad som dom ska sätta in i uppsala som vi sen själva ska få lära oss att byta låter lite läskigt tycker jag men de blir ju en vana de med till slut. Han blev även vägd när vi var där vilket vi tyckte va knepigt men men vi var inte så måttligt glada när neo nyss somnat och så skulle vi böka av med alla kläder men han vaknade och var tokglad. pratade och log hela besöket. de visade sig att neo hade gått upp ca 200 gr på en vecka vilket är enastående bra. så jag blev jätteglad. de vissar att den nya maten vi fått är såå mycket bättre än nan2. ska nog ringa till bvc idag och avboka tiden tills i morgon ingen vits att krångla ner bara för att väga igen...

Igår skippade vi neos fleece overall eftersom han har på den senaste tiden blivit alldeles för varm i den. han har tyvärr ingen jacka än, men neos farmor har nått lurt på gång, så vi tog en munkjacka vilket funkade lika bra. så härligt för honom att få massa plats i bilbarnstolen kunde röra armar och ben obehindrat. Provade även ett par skor som passade jättebra. Han var såå tuff pappade har ju likadana skor så de var lite häftigt..

Hann inte vara hemma länge innan de var dags att gå ner till stan. var meningen att jag skulle göra lite ärenden men jag träffade en arbetskamrat på vägen så jag fastnade där så jag gick dirket tillpaus där tony mattias och sara var. var jätte roligt att se dom alla. såå synd att jag inte ser sara mer än va jag gör. men vi måste ta att göra tycker jag. jag vet att du hur många underbara människor som helst omkring dig men jag vill att du ska veta att jag finns här för dig om du vill pratat eller vad som helst.

Idag blir de nog promenad i alla fall eftersom de verkar vara sånt varmt och fin väder ute.Plocka lite här hemma som vanligt. annars tror jag dagen blir ganska lugn.image73
Mamma allt
älskar dig oändligt mycket
På väg till karlstad. skönt att slippa overolen idag.6 Månader (korrigerat)

 

Den 12 Aril blev neo 6 månader korrigerat. anledningen till att vi räknar så är ju att utvecklingsmässigt så började de inte förns den dagen han skulle varit född och eftersom han är extremt prematur så måste man räkna så. för han får ingen ärlig chans eftersom de skilljer så mycket eftersom han inte är i närheten ett 10 månaders barn.
Men de är helt otroligt vad tiden går fort och de känns som om de hände saker hela tiden nu. Men han ligger ganska bra med i utvecklingen för en 6 månaders bebis. De får ta den tid de tar eftersom vi vet att han klarar allt med den livsviljan som han har är inte av denna värld<3<3

Helt plötsligt igår rullade han över till sidan och kom nästan över till magre för första gången. Vi blev chockade båda jag och tony eftersom de inte varit tendenser till de förut och helt plötisligt smäller de bara med han när man minst väntar de. 

För de som är själklart för andra barn är inte lik självklart för neo så varje framsteg han gör i sin utveckling gör en bara lyckligare än va man var innan vilket man trodde att de inte går att vara lyckligare än så men ack så fel man oftast har. Han har även börjat att dra sig själv upp när han ligger i lite lutning så drar han upp huvudet och överkroppen de har också hänt på bara dom senaste dagarna. När de väl händer så går de fort och mycket på en gång så man blir alltid såå paff. De finns verkligen ingeting som den här killen inte klarar. Med den styrkan han äger kan han bli och göra precis vad som helst...


image71

<3 Mammas allt <3
Älskar dig så ord räcker inte till


Det finns inget underbarare än att se Neo växa och utvecklas<3

image70
Resultatet. redan så snyggt efter en veckaÄndå sen vi kom hem från uppsala så märker vi en enorm förändring på Neo och de är inte bara vi utan alla andra också, Han har börjat prata i massvis massa ljud som vi aldrig hört förut. även lärt sig att man kan smacka nu när läppen är hel. Kan även säga dada ibland låter sååå sött<3

I måndags skrattade han för första gången jag blev så lycklig att jag började grina:D kan sitta bättre och bättre och är i princip glad jämt nästan mer glad än innan om de nu är möjligt. De finns inget underbarare än att se han växa och utvecklas. Kan inte vara stoltare över att ha fått världens mest underbaraste son. så skönt för honom att slippa slangen i halsen de är nog de som har bidragit till en hel del med hans framsteg.

Igår byte vi tejp på spalten första gången sen operationen. Det är helt otroligt vad fint de blev de syntes knappt att de var sytt där. jag blev så chockad för vi trodde de skulle synas mer än va de gjorde. Helt otroligt vad malin är bra.

Kollade på sjukhuset igår och de visade sig att malin har varit i fattiga länder och hjälpt barn där som inte har samma möjligheter aatt få den vården som vi har i svergie. Vi har verkligen fått en läkare med ett sånt stort hjärta. Tänk om alla kunde vara som henne. De gör henne bara mer underbarare än va hon redan är! hon sa såna fina ord sa jag började ju fälla tårar. Man har blivit väldigt lättgråtanade sen man blivit mamma;)

Desvärre har de blivit lite varig i gastron. hoppas verkligen de försvinner snart var nere på apoteket idag och köpte bakteriedödande medel som vi ska tvätta med hoppas de hjälper så han inte blir dålig.

skulle varit nere på marken en sväng igår men de regnade hela dagen. sen kom tonys farmor och farfar och hälsade på så de blev att vi stannade hemma.

I morse så tog neo och jag en promenad innan vi skulle till bvc. var mullet men väldig behaglig värme så de var såå härligt att få friskt luft. har ju inte varit ute på länge pga av infektionsrisken för neo men idag blev de första gången ute och de märktes att han tyckte om de älskar att åka barnvagn låg och kikade upp i himlen och njöt.

Var på bvc en snabbis vägde mäte längd och huvud. Träffade sara och michelle där vilket sammanträffande. Var verkligen superskoj att se dom. Michelle är sååå söt:D just när vi såg så var hon väldans hungrig. måste bli en fika nån dag här framöver:D

på vägen hem träffade jag en arbetskamrat som jag pratade med. Kom hem lämnade neo och ronny kom upp och kikade på honom. kände knappt igen neo sen operationen.
Blev en fika på ejes jätte trevligt och gott kom hem vid kl 2 matade neo och nu har han somnat igen. Man är verkligen mer och mer vaken inte så ofta han sover på dagarna längre men hela natten. Hann även med att dammsuga när jag kom hem och plockade lite. man plockar och plockar ändå blir de grejer överallt på 3 sek känns de som:P

Uppsala del 3


image69Dom komande dagarna efter opertionen var tuffa. neo hade såå ont i magen bara skrek och skrek. var så frusterarande.Han får alltid så ont i magen av narkosen gasig och massa magknip sen att dom även varit och skärt i magsäcken gjorde ju inte saken bättre precis.

En av dom jobbigaste känslorna är känsla av maktlöshet att inte kunna göra nått åt de. den har man kännt alldeles för många gånger. Han fick alvedon men vissa stunder så kändes de som att han skulle behövt nått mer men dom vill ju inte ge små barn för mycket.

Malin kom i många gånger för att se att allt gick bra och såg bra ut. De märks verkligen att hon bryr sig om sina patienter. känns så skönt att de är henne vi kommer ha ändå tills neo blir 19 år. Kan inte fått nån bättre som man känner sig så trygg med. sista gången hon var inne på torsdagen för helgen var hon ledig. ska på återbesök i örebro den 29 maj för koll och se hur de har läkt och så.

På torsdagen började vi mata i gastron. börjad emed jättesmå mängder men ofta för att magen skulle vänja sig och komma igång. Träffade en barndietist som gav oss ny mat eftersom ersättningen inte tillgodogör neos behov längre utan vi har fått en ny sondnäring nu som är mycket mer kalori rik. Så de känns jättebra och har funkat jättebra.
Gudrun som är gastronomikirurg som och gav oss massa info om allt som man ska tänka på och de var en hel del. ska bli skönt när de blir knapp om ca 4-5v. Hontycker att de gick oförskämt bra med matningen. för ofta så är d eju lite krångel i början med att få igång magen och de men i neos fall så fick de jättebra inte alls många kräkningar.

Dagarna innehöll mest tv-tittande försöka trösta neo så gott de gcik även korta promenad bort från avdelningen för att se lite annat och neo älskare ju att åka barn vagn som gjorde honom lite lugnare.


På lördagen fick vi äntligen åka hem. underbart! vi hade fått stanna kvar mer dar om vi ville men vi kände att allt började komma igång och gå bra. sen visste vi att neo trivs bäst hemma i en miljö som han känner igen och tycker om så kl 11 på lördags började bilfärden hem. Neo sov hela vägen och vaknade när bilen stannade hemma. han älskar att åka bil tror jag för han sommnar alltid på 5-10 min.

De märkes så väl att han var hemma. Blev så glad och lite mer till ro. Då blir man själv lugn.

Känns så skönt att denna resa är över för den här gången och förhoppningsvis så dröjer de att bra tag innan de är dags igen. nästa gång är det hans käke som ska fixas till. men de är många år kvar...

Det är helt otroligt vad vår lilla kille har fått utstå och ändå är såå nöjd med livet. en sån livsglädje har jag aldrig sett förut. jag blir överväldigad varje gång när jag tänker på vilken styrka han äger. all den styrka som finns inne i de där lilla vackra hjärtat. ord kan inte komma i närheten. Vi har ett mirakel, en kämpe och vi kan inte vara stoltare lyckligare över detta mirkale som vi har fått. du är vårt allt. livet är ingenting utan dig. Du är livet!

Älskar dig av hela mitt hjärta
av hela min kropp.
Vår kärlek till dig är okrossbar
vår kärlek till dig har en styrka som inte är av denna värld<3<3<3
image68

Uppsala del 2 operationsdagen

Natten till onsdagen sov jag int alls bra. Tankarna bara snurrade runt i huvudet på en runt neos operation. På något sätt kändes de inte riktigt som dom andra  2 gr som han blev opererad för ingreppen han skulle göra nu var ju relativt små ingrepp och läppen är ju inte en ett ingrepp så sett. vaknade runt en 7 neo var klarvaken och jätteglad så jag lade honom i min säng så vi hann gosa lite innan de var dags.

Kl 8 var de dags att varnadra neråt till operationen. Kändes bra ändå tills vi kom dit och när dom sa : Nu tar jag honom! Dom frågade om vi ville följa med ändå tills han var sövd men vi kände att de skulle bara otroligt jobbigt så vi lät de till personalen.

När dom tog honom började tårarna rinna och alla känslor började sätta in. Hur många gånger man än är i den situation så tror man att de ska gå lättare nästan gång men de gör de adlrig. man kan göra de 100 gr och de kännsändå lika jobbigt som den första. Det känns som om den del av dig bara försvinner och de får hjärtat att försvinna. går inte beskriva...

Fcik och åt fruskot. sen bestämde vi oss för att gå ner till staden de har vi gjort alla andra gånger för de blir bara förmycket att sitta på sjukhuset å vänta på att de ska bli klart. tog en rpomenad till staden och kikade runt lite åt lite lunch och började knata tillbakas til sjukhuset vid en 12.

precis när vi kom inte på avdelningen så fick reda på att operationen var klar. De var meningen att han skulle ha legat på neonatalavdelningen men allt hade gått så bra och repiratorn hade han sluppit på en gång så han hamnade på uppvkaet istället där alla andra hamnar efter en operation vilket för oss var helt underbart.

Första gången vi fick se hans ansikte så kände vi knappt igen honom en helt annan kille än va vi lämnade. Såå otroligt vacker. resultatet blev verkligen hur bra som helst. fortfarand väldigt blodigt men de syntes redan nu hur bra de blev. Fick höra att sövningen hade gått jättebra och inga som helst komplikationer. Vilken var som musik i våra öron. han behövde dock ganska mycket syrgas med så fort vi kom så kunde man sänka den fort och efter ca en timme så behövde han ingen alls. Han vakande till ganska fort vilket vi tyckte var jätteskönt. vi fick tom ta upp honom fast jag vågade knappt så rädd han han skulle få ont. Man vet att han är såå stakr men ändå behandlade man han som glas.

Malin kom förbi och berätta hur allt hade gått. Sen sade hon att dom på operationen inte vill lämna ifrån sig honom för han charmat inn sig hos alla som vanlligt. Inte första gången de händer:D alltid såå glad och såå go:D

Kom upp på rummet ganska snabbt där vi mest vilade hela dagen. Neo fick kontinuerligt alvedon som hjälpte sådär tyckrte vi men dom vill helst inte ge så små barn massa smärtstillande. Men de var gastronomin som gjorde ont. Äntligen kunde man andas ut och hitta lite mer av sitt inre lugn igen. Men vi visste att dom kommande dagarna skulle bli jobbiga men inte så jobbiga som dom blev...


image67

Första gången vi fick se vår älskling med hel läpp.
första bilden efter operationen
Uppsala del 1


Jag skriver flera inlägg om uppsala tiden för de blir så mycket annars i ett och samma

På tisdag morgn gick jag upp 05:00 för att hinna med att klä och mata neo och att packa klart de sista och göra mig i någolunda ordning. Vi kom väl iväg runt kl 7. hade planerat in ett stopp på vägen för neos skull blir jobbigt att sitta i bilbarnstolen så länge. Men neo sov precis hela vägen och vaknae lagom tills vi var framme men de var väl för bilen stannade. kom fram vid en halv elvablev lite tidiga. Vi anmälde oss på den avdelningen vi låg på 79 B plastikirurgi hette den.

Vi träffade så många människor att man aldrig hann uppfatta namnen. Trodde den dagen skulle bli ganska så lugn men ack så fel jag hade. Först så var de samtal med narkosläkaren eftesom neos lugnor inte är riktigt helt normala så ville han ha extra koll på honom med allt. Så de blev massa frågor.

Sedan skulle neo få sina öron kollade. för när man har någon slags spalt så finns risken att de samlas vätska i öronen och får man små plaströr insatta som dränerer men de såg fint ut och för tillfället så slipper han rören. sen var de tandläkare som kollade hans käke, tog lite kort och gav oss lite information om allt som kommer att hända så småningom. Efter de så kollade dom neos hjärta med ultraljud för att de att inte hjärtat var påfrestat vilket de kan bli när de krävs syrgas för att lugnorna inte är helt friska men hjärtat såg jättebra ut inget som dom kunde se. Däremot hade clipset på ductusen hamnat lite snett och läkte lite grann men de var absolut inte att fundera på så läkaren. skönt de.

Sedan träffade vi sköterskorna på avdelninge som vi låg på fick massa information om läppen och gastronomin.Till sist och inte minst så träffade vi den kirurg som skulle operera neo. Om de nu är nån som sett på sjukhuset i 3:an så finns den kirurg som heter Malin. det var henne vi fick hon är helt underbar såå duktigt och jätte trevlig. Kunde inte fått nån bättre. Neo tyckte om henne också jätttemycket för så fort hon kom och så fort han såg henne så bara tok log han hela tiden. de märks så väl nu att han gillar vissa lite mer. han inte blyg vid träff av nya människor:)

tog en sväng till neotalavdelningen som neo låg sina 2 första veckor i livet för att se om man kände igen nån som jobbade men de gjorde vi tyvärr inte. fyy magen vände sig ut och in när man kom in på avdelningen när man kände spritlukten och vi fick se rummet som man hade alla jobbiga läklarsamtal där vi fick veta att neo hade en stor hjärnblödning då som de kändes som livet bara rasade samman. såå obehaglig känsla så de går inte att beskriva.

Efter allt så tog vi de bara lugnt på rummet vi fick tittade på tv lät neo ligga på mage så mycket som möjligt eftersom han inte göra de på 2 veckor för läppen så han inte drar upp den oerhört jobbigt för man kan knappt bära honom längre. Lade oss ganska tidigt eftersom vi visste att dagen därpå skulle bli oerhört jobbigt...


image64

Passade på att ta massa kort sista gången som han har sin spalt kvar. saknar den jättemycket


image65

fick ligga på mage så mycket som möjligt eftersom de dröjer 2 v innan han får göra de igen


image66

Alltid så glad trotts massa krångel

RSS 2.0