Mammas och pappas allt<3

Underbara unge!
I Måndags blev denna kille 19 månder!
Mamma och pappa älskar dig över allt annat♥

Helgen

Har blivit många sjukhus/ läkar relaterade inlägg på sistone.
Det har varit ganska mycket med allt nu.
Tycker de är skönt att ha en blogg där man kan skriva av sig om tankar och funderingar och det var huvudsyftet när jag skaffade den för drygt 1 år sen.

Tony har åkt på sin trejde förkyldning men den verkar var påväg tillbaka.
Neo har hållit sig frisk ingen hosta eller nått liknanade.
Och jag tänkte för några dar sen att jag kanske slipper undan denna gång de skulle jag aldrig ha sagt för i morse när jag skulle gå upp 05:20 för att sätta på neos mat så kände jag direkt att  jag hade ont  i halsen och feberliknande symptom
jaha då var de dags igen de. Tryckt i mig en ipren och den gjorde susen. Hoppas att de inte blir värre än så här.
Sen ville herrn upp kl 08 han som oftast sover minst till 10 så de var bara att knata upp de. Kändes som varenda led i min kropp värkte. typiskt förkyldningssymptom. Jag satte på en film,matrix, här på morgonen så myste jag och neo en bra stund.

Idag har vi städat iordning lite grann för tony ska ha lite fest här i kväll inflyttningsfest liknande för några av sina vänner.
Så jag och neo sover över hos tonys föräldrar så vi kan få lite lugn ;)

Imorgon har vi bjudit över lite folk som har hjälpt oss med flytten. Vi ska bjuda på smörgåstårta riktigt smarrigt
Så de är väl lite så vår helg kommer att se ut

Tänk va några få ord kan få en att bli så otroligt glad


Fick en kommentar av Annaida som jag blev väldigt rörd av!
Tack snälla du för dom underbara orden!
Tänk va några få ord kan få en att bli så otroligt glad...


"usch stackarn, men han är stark han. Tänk på att det kanske är lika bra att allt kommer samtidigt för sen är det över, istället för att det sprids ut på en massa år och det river upp nya sår istället. Det är mycket att hantera på en gång såklart men oftast är det också det bästa sättet att kunna gå vidare sen. Både du och Tony är helt fantastiska och har en underbar och vacker liten son. Neo har gått genom mer än vad många gör under en hel livstid, men tänk på att även du och Tony går genom allt det tillsammans med Neo och ni kommer bli en sån himla stark och kärleksfull familj! En sån familj man själv önskar att man kunde få. Ni hakar inte upp er på detaljer och bryr er om sånt utan ni bryr er verkligen bara om sånt som är värt att lägga energi på. Allt sker av en orsak även om det är svårt att förstå. Lycka till med alla läkarbesök och jag hoppas verkligen att han slipper en massa operationer i framtiden. <3 "

När ska de få vara bra?


Jaha så i förrgår fick vi ett nytt brev från karlstad sjukhus. Yttligare en ny tid att hålla reda på.
Denna gång är de läkar koll hos vår läkare karin. Det är de väl de vanliga. vikt längd huvud neos utveckling och så blir de nog prat om neos shunt och att den måste ställas om osv.

Och igår fick jag avbeställa neos ögontid på hagahuset i karlstad yttligare en gång. Får alltid så dum tid nu var de 08:00 igen. Då måste vi åka runt sju för att hinna med allt och komma i tid. Måste gå upp vid 06 för att hinna med allt dra upp neos som annars vaknar runt 9 lägga om alla mat tider.. Så nu bad jag om en tid lite senare på förmiddagen så får vi se vad de blir. Tror inte detta är en koll som tar lång tid är nog mest uppföljning med neos lappträning skulle jag tippa på.

Sen ska vi till bvc på torsdag och efter de är de sjukgymnasten igen. Känns som om de har blivit så himla mycket helt plötsligt. Massa tider att hålla reda på massa flängande överallt.

Och sen  går man och tänker på allt angående neos shunt och hur de ska gå och vad dom säger om att slangen sitter strammt behövs de en ny operation?.  Som om han inte fått gå igenom tillräckligt stackarn. Önskade så att jag kunde byta ut så de blev jag i hans ställe.

Om några månader blir de nog uppföljning på neos gomm i örebro.
När vi var där sist så tyckte malin att sluter sig inte gommen själv så vore de bäst med en operation framför allt för talets skull. Gommen ser likadan ut som den gjorde sist. Så de nog lika bra att ställa in sig på en operation framemot sommaren tyvärr.

Hittils har de blivit 3 operationer och de är mer än va nått barn nånsin skulle behöva få gå igenom.

Sen får vi se med gommen och sen blir de yttligare en när neo blir runt 7 år gammal då han har fått sina riktigt tänder och då ska käken opereras.
Då blir de nog tandställning och många tandläkarbesök.

När ska de få vara bra?
När ska han bara få vara barn?
utan besök undersökningar och operationer?

Människor och deras "såkallade problem"


Ibland blir jag bara så trött på folk och deras såkallade problem.
Enligt dom verkar de som världen går under när dom får dessa problem.

Ska ta ett exempel:

För några veckor sen läste jag en insändare i kristinehamns posten en gubbe som hade skickat in dagens ris.
Han gnällde på ica maxi här i stan att dom har datumet felvänt på valios laktos fria mjölk. Det var ett långt inlägg över hur upprörd denna människa var över detta och att han hade sagt till personalen många gånger om detta men att de inte enligt han hänt nått.

Sen några dar senare hade två tjejer skickat in ett svar till denna gubbe. Ett helt klockrent svar!

Dom skrev:


Tycker du de är ett problem?
Här har du riktiga problem
Könsstympning
Våldtäkt
Pedofeli
Mord
Krig
svällt
Fattigdom

Jag vet att jag ser saker annolunda efter allt som vi har gått igenom med neo.
Att problem blir såå meningslösa.
Man ser de som verkligen betyder nått.

Neo har kämpat för sitt liv och vunnit den kampen.
Jag har min son i livet!
För mig finns de inga problem...
CPUP utredning

 cerebral pares uppföljningsprogram som de betyder!

Igår var det bara att masa sig upp kl 07 ingen höjdare kan jag meddela. Men jag lyckades göra mig i ordning och packa allt som vi behövde ha med och göra iordning neo innan tony kom hem från jobbet ca 08. Neo vaknade självmant lite innan åtta glad och pigg så jag slapp att väcka honom.

Blev lite bråttom men vi han precis till barn och ungdomshabiliteringen i karlstad till kl 09.
Första besöket var av vår sjukgymnast Lena. Sen var de även två sjukgymnaster till som var med och den ena av dom kommer vi att få när vår nuvarnade lena går i pension oerhört trist. Hon har varit med neo ändå sen han föddes och känner honom väl och vet vad vår kille har fått gå igenom. tycker om henne massa.

Dom gick igenom leder muskler såg på hans rörelsemönster och hans utveckling vad han klarar av och inte klarar av.
Sen mätte dom hans leder och tittade på hur många grader han kunde böja sina leder och det dokumenterades.
Hans rygg var rak när han stog men stöjder mesta del sin vikt på höger ben. Tendensen med att vinkla sin vänster fot när han står har blivit betydlige bättre. Mycket frågor om han brutit ben haft frakturer ortopediska opertioner vilket han inte gjort.

Efter de var de ett uppehåll innan vi skulle träffa arbetsterapefter. Så på den stunden somnad ebåde tony och neo haha.
Men det var bra att neo somnade eftersom vi inte hade med oss hans barnvagn.

Sen kom arbetsterapefterna. De första dom gjorde var att kolla hur neo beter sig när han leker.
Ni kan ju tänka er själva ett nytt ställe nya människor som börjar prata och leka med en. Neo var väldigt skeptisk
och visa inte mycket intresse till att leka alls trotts väldig ansträning från arbetsterapeften. Men de spelar inte så stor roll
för jag och tony vet vad han kan och inte kan de är de enda som spelar nån roll.
Det filmades för att sedan sparas i forskningssyfte och för att senare jämföras med. Även här mätes de i grader hur neo kunde böja sina leder.
Det var faktiskt inte markant skillnad på höger och vänster som jag trodde. Tex var de 90 gr på höger så var de 80 gr på vänster vilken  nästan inte är nån skillnad alls. Så arbetsterapeften tyckte de inte var nått anmärkningsvärt alls med stelheten i vänster arm.
Så det var oerhört skönt. Men han använder inte vänster i princip alls så vi fick tips på träningar som vi ska göra hemma locka och uppmana att han ska använda sin vänster hand vilket är otrolig svårt. lägger man en sak på vänster sida så vrider han sig och tar med höger. man får väl inte vara dum heller;)

De blir uppföljning var sjätte månad med de här nu. Fick ingen diagnos eller nått liknande. Men jag förstår att de måste vara oerhört svårt att sätta en sån på ett sånt litet barn tiden får utvisa helt enkelt och se hur de utvecklar sig. Känns oerhört bra att de nu är extra koller på de för de är ju nått som inte är som de ska.

Efter de drog vi till ikea. Hade ingen vagn med oss så neo fick sitta i kundvagnen. Mycket bra vagnar där för de finns ett säkerhetsbälte man spänner över. Neo satt där och var jättenöjd och försökte ta på allt som kom i närheten hehe.
Gjorde ett stopp vi restaurangen för att käka mat och även neo fick mat innan vi fortsatte.

Inhandlad en hel del.
Blöj hink att ha på toan. 2 hall lampor. Ett databort och en bokhylla. Sen panelhängare gardinstång de var nått mer men det kommer jag inte ihåg nu.

Blev ett stopp på rusta de jag köpte lite städgrejer en takfläkt till sovrummet och en matta till gäst rummet.
Sen åkte vi hem. Neo sov hela vägen hem stackarn varit en fullspäckad dag. Och de märktes mot slutet på barnhab att hans tålamod var slut med alla som skulle dra i armar och ben. Han är oerhört tåligt denna kille men ibland räcker de.

Jag är såå fruktansvärt stolt över honom.
 Alla läkare som han har gått igenom
nya människor som gör att han får ont.
Alltstå ord kan inte ens snudda på hur fantastisk denna kille är.
Varenda gång jag tänker på de så kommer tårararna de går inte att undvika.
Så frukansvärt stark.
Han berör mig till tårar varenda gång !
Vårat vackra mirakel

♥Älskar honom mesta av allt♥Svar från Neos hjärnröntgen


Trodde att det inte vara nån fara med neos shunt eftersom vi inte fått något svar på evigheter från neos hjärnröntgen.
Men idag ringde vår läkare karin och sa att hon hade skickat ner neos bilder från röntgen till drottningsilivas barnsjukhus i Göteborg och där hade speciallister kikat på bilderna.
 Det är där som neo opererade in shunten för ca 15 månader sen.
Specillisterna bekräftade att neos shunt fungerar lite för bra de vill säga att den shuntar bort för mycket vätska vilken medför att neos huvud inte växer som de ska utan växer för lite. Vet inte riktigt hur man ser men de hur bla ventriklarna ser ut vet jag.

Dom har alla vertyg för att kunna ställa om shuten i karlstad vilket vi trodde att de var där som vi skulle fixa det.
Men tydligen så är läkarna lite oroliga för att neos shunt slang är lite stram precis vid halsen visste vi inte ens om ingen som har pratat om det tidigare.

 Eftersom så är fallet så tyckte vår läkare att de bästa vore om de gör i göteborg där dom även får kolla på shuntslangen och se om de behövs göras nått åt de vilket jag inte riktigt vet hur de går till hoppas innerligt inte på en operation, om de nu skulle vara att de måste åtgärdas. Shunten ställs om med en magnet som man sätter över huvudet men ibland kan de gå trögta att ställa om så karin tyckte de var bäst att vi för allt i göteborg.

Så nu är de bara att planera in en tripp framöver. Har inte fått nått datum eftersom hon först ska skicka en remiss och vi vet ju hur länge de kan ta flera månader beroende på prioritering.

Antagligen så blir de bara över dagen som vi ska vara på sjukhus men eftersom de är såpass långt att åka. Vet hur de var när vi åkte fram och tillbaka till Uppsala när vi skulle byta knapp resan upp gick bra men inte hem blir alldeles för länge att sitta still i en bil.
Så vi kanske bokar en hotellnatt och tar en liten minisemester beronde på hur mycket tid de blir på sjukhuset och hur mycket de är som måste göras.

De lättaste vore ju att allt görs i karlstad  men självklart finns de inga som helst tvivel att vi hellre åker till göteborg där dom är speciliserade på just shunt och att det är där den är inopererad.

Känns så jobbigt för den här killen har verkligen gått igenom tillräkcligt nu de räcker med problem.
Han har gått igeonom mer än va en människa gör på en livstid och neo är bara 19 månader.
Men vad ska man göra de är för hans bästa.

Han är såå otroligt stark.
Jag beundrar honom otroligt himla mycket.
Det går inte att vara stoltare än vad jag är över honom.
Tänk om jag kunde vara lika stark som honom.
Han är helt fantastisk


Tvättmaskin


Nu så äntligen är våran tvättmaskin inkopplad.
Det var tänkt först att vi skulle fixa ett vanligt kontaktuttag i vägen men den som vi körde på nu
är tydligen säkrare inga kontakter som små fingrar kan pillra på.

Den fungerar hur bra som helst och går jätte tyst.
Och tänk att kunna tvätta precis när man vill rena lyxen tycker jag.
Var tvungen att köra igenom den utan tvätt först så att den skulle bli helt ren.
Sen var de bara att häva in. Har massa tvätt här hemma mycket handukar eftersom neo kräkts så mycket när han varit sjuk och hostat så förskräckligt.
Så nu kommer denna maskin gå varm kan jag lova er! ;)Framsteg


Tycker de hänt ganska mycket med neos utveckling nu den senaste veckan.
Han har börjat att sträcka sig efter saker han vill ha vilket han inte gjort innan.
Sen när han sitter och hör nått bakom sig så vänder han hela kroppen och stödjer med handen för att inte tippa. Sen med att greppa saker mer medveten och visar mer vad han vill ha och sträcker sig med hela kroppen.
 De märks att han förstår mer när man pratar mer honom. säger man lampa tittar han genast på en lampa och säger pa men nu några gånger har de varit ampa.

Sen nu ikväll när jag gjorde pussljud och sa får mamma en puss attackerade han mig med munnen och fick en mysig dreggelpuss hihi!

Alla framsteg han gör och hans utveckling de finns inget som gör mig lyckligare och verkligen se och veta att han är lycklig glad och så välmående trotts allt han har gått g

å igenom och besegrat alla hinder han stött på stora som små.
♥Starkaste människa jag vet och känner♥♥Mammas hjärta♥Flyttstädning


Siiter här och beundrar min nya design den är verkligen så himla fin. tack än en gång!
Och tacka för alla kommerntarer !

I helgen har de varit fullspäckat med flyttstädning. Det tar verkligen längre tid än vad man tror. Jag tänkte ja men vi har ju inte så stor lägenhet så de här går nog ganska fort haha så fel jag hade 2 dar tog de innan vi blev helt klara och de var två hela dar från morgon till kväll. Såå nu är jag så less på städning. Ska bli så skönt när man kan lämna nycklarna få pengarna och sen inte behöva tänka på de något mer utan ägna sig hel hjärtat till huset.

Vi har fått massa hjälp med städningen. Tonys mamma och pappa. Tonys mormor och morfar och öven min mamma tack så oerhört alla för all hjälp utan er hade de tagit veckviss innan vi skulle vara klara.
Fått lite tips och bra städgrejer också som jag ska köpa hem som underlättar städningen.
Blev lite småkär i yes power spray den tog verkligen bort allt så den ska verkligen inhandlas.
jösses jag börjar bli en städ nörd haha men eftersom städning är så tråkigt men ett måste så är de ju bättre att ha bra grejer och bra produkter som underlättar.

Så helgen har vi bara städat och städat. Äntligen är de klart bara lite grejer i förådet kvar. Vi har slängt så otroligt mycket grejer och ändå flyttar vi till större. Helt sjukt va mycket skit vi haft som bara tagit upp massa plats. Känns jätteskönt att äntligen få rensa ur ordentligt, Flera vändor till tippen har de blivit.

Natten till idag vaknade neo och var ledsen. lugnade ner honom trodde allt var bra gick in och lade mig sen 5 min senare började han igen. 5 gr innan jag lade honom i vår säng och då blev de genast bra låg och klappade händer högt och ljudligt vilket kanske inte var så uppskattat av oss men så länge han var nöjd somnade till sist. vill upp kl 9 vilket aldrig händer. Så jag har varit helt slut idag och med en envis huvudvärk som inte verkar vilja ge sig riktigt.
 Jag kommer väl säkert att bli sjuk eller nått eftersom alla andra verkara vara/är de.

Just nu är de två kompisar till tony som håller på att dra el till disk maskinen och även kanske koppla in i tvättmaskinen vilket behövs har ganska mycket tvätt som väntar i  svarta påsar.
Sitter här med min kopp te och försker ta de lite lugnt. Så gott med te dricker de jämt nu förtiden!
Hoppas denna huvudvärk släpper snart annars blir de nog en panodil...

Ny bloggdesign!


Jag har fått en ny  bloggdesign!
Det är snöstjärna
som har gjort den åt mig.
Hon är så duktig!

Jag är jättenöjd och så roligt med förändring.
Kanske ger mig ännu mer lust att blogga lite mer!

Än en gång tack så otroligt mycket!


Lite bilder på huset!

Tv hörnanNeos rumVårat sovrum


En del av köket
 VardagsrummetGäst rummet

Har inte kommit i ordning med allt än men är på god väg.
Måste köpa en ny bok  hylla och ett databord att ha i gästrummet.
Men de börjar att ta sig!Tillbaks!


Igår fick vi vårt internet inkopplat från bredbandsbolaget..Har varken haft internet eller tv på flera dagar. men de har inte gjort nått alls för vi har haft så mycket att göra ändå. Så nu när man väl fått internet och sen tv om några dar som kommer man nog inte sitta lika mycket som man gjorde innan.

Här har de hänt massa saker.
För 1 vecka sen flyttade vi och de gick jättebra med allt. pappa lånade sin jobbarbil så vi hade den och körde med rymms väldigt mycket.  Vi hade inte så mycket som skulle med för vårat soffbord tvbokhylla och data bord har vi sålt. Mycket nytt har vi köpt. första natten i huset kändes väldigt ovant men neo sov som en stock i sitt eget rum sov hela natten utan ett endaste knyst. väldigt ovanligt eftersom jag ä van att ha honom i samma rumm i 18 mån.

Natten till lördag sov neo rorolig och kändes varm.
 Trodde först att de berode på att han hade haft täcket på så jag tog av de men en timme senare var han lika varm så jag tog tempen och då var  de 39,6 jättehögt så de blev alvedon på direkten och så fick han sova brevid mig. Han vaknade en gång varje timme så de blev inte mycket sömn.
Sen på morgonen skulle vi åka till tonys farfar på 70 års fest så vi var osäkra på om neo skulle med men till slut åkte vi allihopa. En oerhört kinkig trött och varm kille. fasr han sov väldigt mycket. var planerat att vi skulle sova över men jag kände de att ska natten vara lika jobbig som föregående så har jag hellre en sån natt hemma än där.

Men han sov bättre den natten fick alvedon. Toby var nere på apoteket och köpte suppar i stället som man ger i stjärten och de är mycket bättre än den flytande. Mycketr smidigare inga krångel med spruta och slang. jättebra så de blir sådana hädanefter.

70 års festen var jätte trevligt mycket mat riktigt gott men de blev lite väl mycket för min del. neo blev lite piggare på kvällen och var med och busade och snackade massa. tonys farfar fick massa fina presenter och en kamera s¨jag blev lite avis på skulle vilja ha en ny men de finns de får bli nån gång i framtiden.

Har bara varit i huset och grejsat och plockat. Sen trodde jag att neo var på bättringsvägen för några dar sen men då började hostan i stället envis hosta hela tiden och oerhört slemmig så han hostar så han han kräks och mycket slem är de stackarn. och hostan är hemsk hostar så han är alldeles hes och de syns att de gör ont. Dock lite bättre idag.
har bar hållis oss inne nu tänker inte riskerat att de ska bli värre sen finns de en hel del att greja med här hemma om man säger så.

Ju mer vi grejer och fixar och ju mer vi är här så känns de så himla rätt. Ett alldeles perfekt hus för oss!!

Skulle har varit hos vår sjukgymnast i måndags med kl 10  ringde dom och sa att hon var sjuk så de blev de inget med sen ögontiden vi hade igår blev flyttat eftersom tony tog ett extra jobbpass.
Men nästa vecka blir de cpup utredning på barnhab i karlstad.
och ögon koll i feb

Sista natten...


Då har man sovit den sista natten i denna lägenhet. På ett sätt så tycker jag att de känns lite jobbigt att lämna den.

För de var här som neo blev till.
Det var här som hela vår resa började när min moderkaka började släppa och fick fick åka in akut mitt i natten.
Det var hit som neo kom hem från sjukhus tiden.

♥Det var här  vi kom hem som en hel familj!♥


Känns faktiskt väldigt jobbigt att behöva lämna detta
alla minnen som man byggt upp.
All tid med Neo som vi spenderat i den här lägenhet.
Vädigt vemodigt.

Men sen är de inte längre hållbart att bo här den vi har växt ur den helt enkelt.
Livet går vidare man kan inte  bara hänga upp sig på massa minnen men helt
klart så känns de väldigt tufft.

Denna lägenhet kommer alltid betyda väldigt mycket efter allt som vi gått igenom
och allt man byggt upp under tiden man bott här.
Men man måste gå framåt!BVC


För ca en månad sen vägde neo 12745 gr och nu var vikten 13030.
Längden sist var 81,5 och nu var den 83.
huvudomfånget var sist 44,4 och nu var de 44,9.

Han har gått upp alldeles lagom nu och inte överdrivet mycket så de var jätteskönt. Den viktuppgången är mer normal för hans ålder. var läkarkontroll men de var inget sp eftersom vi har vår läkare i karlstad. Frågade lite om utveckling osv.
neo fick 18 månaders sprutan som denna gång togs i armen och neo sa inte ett knyst gick hur bra som helst så jag blev såå glad för oftast så blir han så jätteledsen stackarn men denna gång gick de hur bra som helst. kanske känns mindre när man tar i överarmen? Så nu är de ingen spruta för än neo är 5 år såå skönt!

Läkaren tycker neo följer kurvan jätte bra på både längd och vikt så de känns oerhört bra.

Nästa besök för neos del är på måndag så vi ska till vår underbara sjukgymnast Lena!

Nytt framsteg!


Pappa tar täcket över neo


Neo är snabb som attan att ta bort de


Tittut!
Det var jätte roligt:D


Förr när man tog nått över ansiktet så satt han som ett frågetecken men
igår så lärde han sig att ta bort den och fort ska de gå!
Han är såå duktig.
Alla fram steg stora eller små är helt underbara!
Visseligen tycker jag alla framsteg är jättestora!
Det gör en alldeles varm i hjärtat♥

Onsdag

Jaha så imorgon bär flyttlasset av. Ska bli väldigt skönt när allt är avklarat och när man kommit i ordning med det mesta. Här hemma ser de ut som ett bomdnedslag inte alls roligt att leva i detta. I dag har jag bara packat ner massa saker i bananlådor nästan hela köket är klart.

 Tony och hans bror har kört lite kartonger till huset. Vårt databord är nu bort forsslat med, en arbetskamrat till tony som köpte de för 150 kr bättre än ingenting. Imorgon kommer de folk och hämtar vårt marmorbord och även våran tvbokhylla. Sen till tippen för att slänga massa som vi rensat bort och de blev en hel del jösses vad mycket skit man samlar på sig egentligen och saker man inte ens visste att man hade.Man sa typ för 4 år sen att detta är nog bra att spara de kommer nog till användning som man hittar nu och aldrig har använt vilken skräll jag är vädligt bra på sånt att jag aldrig lär mig!

Internet skulle vi få den 21 januari så de försvinner ett tag tyvärr jag som är lite beroende.Tycker det har varit så smidigt här med comhem allti i ett tv tele och breband men nu blir de bradbandsbolaget men har hört att de är helt ok de med.
Man kanske kilar till far min en sväng och lånar hans. Även tv kommer vi inte få på en gång men jag antar att de kommer vara fullt upp som de är så de blir nog inte så mycket tittande i af. så är de inga nya inlägg på ett tag så beror de på att vi inte har internet än.

Även bvc i morgon alltid spännande även spruta usch de ogillar jag för neo blir alltid så ledsen men de är för hans bästa och de brukar gå över fort sån tur är.


Våran magiska ängelÄlskade mirakel
Du kommer aldrig kunna förstår hur mycket jag älskar dig
vår son är de mest fantastiska och starkaste människa jag nångsin träffat
och tänk att jag har äran att vara hans mamma.
Mamma till världen vackraste mirakel.
Det går inte att vara stoltare än vad jag jag över dig!
Våran magiska ängel♥
Vad har jag gjort för att förtjäna dig?
 Fullt sjå med de mesta

På måndags morgon började borrandet och hammrandet igen i lägenheten under är de tydligen neo vaknade livrädd stackarn fyy.var sånt tur var uppehåll under helgen.

Denna dag var neo väldigt känslig mot höga ljud för varje gång dom gick lös med borren så fick han panik likadant på fikan med de  var  jag neo sara michelle och johanna albin. roligt att albin kudne följa med eftersom han var på dagis sist vi sågs. Fikade en bra stund. Men mot slutet när michelle tog stämma så blev neo jätte rädd och började gråta beror säkert även på att de är så mycket oljud här hemma så de räcker och blir över att allt annat blir för mycket för honom.

Vi undrade ett tag för neo har alltid varit känslig mot höga ljud speciellt barnskrik de gillar han inte alls. Men när vi tog upp de hos sjukgymnasten så sa hon att barn som har shunt  kan vara känsliga mot högre ljud vet inte riktigt varför de är så. sen kanske de även ligger lite kvar sen tiden på neo där de alltid skulle vara lugnt på avdelningen.

Idag gick vi och hälsade på sara och michelle och för att spana in deras nya lägenhet. Den var jättefin och stor. jag tycker neos rum han kommer få är stort men michelles va enormt med massa leksaker hihi. det var jätte trevligt!

 När vi kom dit tog michelle stämma igen och neo blev jätterädd och började panikskrika flera gånger. Jobbigt för honom att vara så känslig mot ljud men när han var mindre fick han panik av minsta lilla så de har blivit betydligt bättre men som sagt barnskrik sp höga toner gillar han inte alls stackarn. Berode nog en del på att han var trött för när jag lade han så tvärslocknade han och sov nog säker i 1 ½ timme och efter de var allt bra igen.

Sen kom tony och hämtade upp oss för vi skulle lämna in bilen eftersom enda stöttdämparen är paj typ  6000 spänn kommer de att gå på tänk att alla utgifter har en tendes att komma samtidigt suck.
Från verkstan gick vi till jysk för att spanna in en billig skinnsoffa på jysk som var jättefin och billig men när jag väl skulle provsitta så var den hård och inte alls nått att ha. Undra om man kan klä om den soffan vi har nu? borde gå men undra vad  de skulle gå på?

I morgon ska vi köra bort vårt databord till en arbetskaramt tilll tony får 150 kr bättre än ingeting. sen ska vi nog även börja köra lite banankartonger beroende på när vi får bilen tillbaks.

På torsdag tror jag de blir flytt och även 1 ½ års kontroll på bvc. Spruta och läkarkoll vikt längd huvudomfång. visseligen kollar aldrig den läkaren typ nått alls eftersom vi har vår läkare på barnhabiliterigen i karlstad. Brukar mest bli massa frågor om hur de är och så. Jag trodde typ jag adlrig skulle behöva säga detta men vi hoppas att neo inte har gått upp så mycket i vikt nu tänkt när de var tvärt om då alla gnällde över att han inte gick upp tillräkligt haha jösses va fort allt kan ändras.  13 kg vore ju lagomt men den tror jag ite vågen kommer stanna på.
Inte bra att han ökar för mycket för han ska kunna orka med sin egen kroppsvikt när han kommer att börja gå. För han är ikapp 18 månders barn nu så de kan gott och väl lugna ner sig lite på vikt kurvan.  Jag har inte varit lika noga på ml varje mål och kräks han så matar jag inte upp. men De där ml tänket sitter fortfarande kvar...

fredag forsätter flytten och på torsdag ska vi bort för att fira tonys farfar som fyller 70 ska bli riktigt trevligt och en liten paus i flyttandet. På söndag kommer vi nog fixa och dona i huset.
Och på måndag ska vi till neos sjukgymnast för uppföljning av neos utveckling alltid spännande.
så de är fullspäckat några dar framöver...

Sen om några veckor ska ska vi på cpup utredning på ett sätte vore de skönt att dom kanske kan sätta en diagnos kanske låter konstigt men vi har alltid vetat om att de nått han har eftersom han alltid varit stelare i vänster kroppshalva ända sen han föddes. kanske man kan få ett namn på de och kanske få bättre övninga och tips om olika träningsätt för att kunna förebyga och göra de bättre. sen skulle de även vara en andledning till att han är senare än andra barn och att han inte kan krypa för att han orkar inte skjuta ifrån med vänster handen. Vi får se om några veckor...

Tävling

Var med och tävla om ett presentkort!
kika in hos Lattefarsan

BloglovinFölj min blogg med bloglovin

Det verkar ju rätt behändigt med denna tjänst istället för att alltid gå och kolla om de nått nytt skrivet eller ej


Neo skrattar!Neo skrattar massa
Helt underbart!
Det sötaste ljud jag vet

<3Mamma älskar dig mer än allt annat<3

Bilder

Pappa var riktigt rolig när han sa scchh


Fredag

vaknade idag kl 8 genom ett hamrade och borrande. lägenheten över oss håller på att renovera eller nått så näör borrandet kommer i gång vibererar hela vår lägenhet såå jag var sååååå arg i morse framför allt ionte för min skul utan för neo som vaknade och blev jätte rädd och jätteledsen stackarn. men han somnade om fort igen sån tur var. men så drog dom iång igen men då regareade inte utan sov till ca 10 som vanligt.

Gjorde dom vanliga morgonrutinerna jag tog mig en dusch. Så bra att han kan ligga på en filt och leka utanför badrummet så har jag koll på honom. Neo fick mat vi 12:30  och då sov han en liten stund. Sen började dom borra igen neo vaknade och fick panik och tokskrek och såklart när han panikskriker så spyr han.han spydde över hela mig och i mitt hår och mina kläder och lite på golvet men de mesta kom på mig hehe såklart var han alldeles nyss färdig matat med så de var ju fullt i magen med mat. DÅ blev jag ännu argare på byggnadsarbetarna där upp fyyyy. Kände att nu är de bra så vi gick ut och gick till huset för där var de iaf tyst.

Dammsög gästrummet där far min slipade ner den gamla tapeter blev damm precis över allt. Dammsög vägar fönster dörrar.Moppade även golvet i gäst rummet och vardagsrummet. så jag har varit lite nyttig i af. neo satt på en filt och lekte under tiden. Gick hem och jag började göra mat.Idag blev de egengjorda köttbullar med gräddsky och pasta till blev rikigt nöjd med köttbullarna.  Sen var de dags för neo att få käk en halv portion gröt slank ner och lite efterätt sen ville han inte ha mer så då fick jag sonda upp lite.

Ikväll blir de nog lugn glo lite på tv och vänta på att tony ska sluta jobbet om typ 30 min.

imorgon så kommer min pappa och tonys farfar för att tapetsera gästrummet. Bra med 2 st som har massa erfarenhet så kanske man kan lära sig ett och annat. Blir en grå tapet i gästrummet de var tony som fick fria händer. Jag känner mig lite skeptisk men de kommer nog bli jättebra eftersom vi har en smides säng och smides bord till och sen ska vi ha ett litet svart databord. När de rummet är klart är vi typ klara bara måla lite lister och slutet på nästa vecka flyttar vi in längar massa...

Torsdag

igår var de mammafika igen. var länge sen sist. vi var en hel drös. jag/neo sara/michelle. johanna albin var fortfarande på dagis. cissi/filip. Emelie/vincent,Rebecka/Malte sen var Rebeckas brors tjej med hennes barn med.
det var riktigt trevligt som vanligt tog vi upp långbordet på cafe pause typ enda stället istan man kan vara många med barnvagnar. Efter de kikde vi lite på stan innan jag fick hem för neo skulle ha käk. Neo somnde i vagnen för omväxlingsskull de brukar han adlrig göra länge men de såg såå mysigt ut.

var tänkt först att jag skulle till huset och grejsa lite men de blev aldrig av. tony var där för anticimex var där på gratis besiktningen. kollade brunnar och så och allt var bara bra förutom att om vi nån gång ska göra om tvätt rummet så ska vi byta brunn för den är gammal men de var inga fel på den som jag uppfattade.

sen togs de upp att de de trätt är behandlat med luktar i huset. blivit lite bättre nu när vi dragit på fläkten och målat om men de luktar än.  Han som besiktade tyckte vi skulle avvakta ett litet tag till för att se om de blir bättre annars blir de nog att vi installerar en avfuktar som tar bort fukt i grunden och sprutar in varm ny luft och även gör så att lukten minskar inge roligt pris på de haha de komemr gå på 30 000 kr inte de roligaste att lägga pengarna på. men som sagt vi ska avakta för att se om de blir bättre. Vi har pengar till de så de ä'r inte så jättestort problem sån tur är. Men man kan hoppas att fläkten gör sitt och tar bort. vi arh ju vant oss med lukten den är ju inte olidlig de som jag tycker kan vara jobbigt är att den sätter sig i kläderrna men de får vi leva med ett tag. det är de värt när vi verkligen har fått ett hus som vi verkligen vill bo i alldeles lagom för oss och de finns lösningar till att ta bort lukten de har vi bevis för. Alla hus på den gatan har samma behandling så var för ett tag sen och h'lsade på en familj som ahde samma problem och nu har de helt luktfritt så vi vet att den kommer att försvinna  men de kan ta ett tag...


Såå duktig kille!

Han har blivit så duktig på att stå.
förut så hängde han med armarna men nu står han och tar stöd med armarna!
Han ärm sååå duktig!
såå himla underbart<3

Charmknutte<3


känna lite på blomman


han har även börjat att prata mer nu!
nu stavelser och formuleringar som vi inte hört förut
Säger dadda och dä ibland som han inte gjort förut.
helt fantastiskt!Onsdag

Den kanske senaste veckan har de varit så kallt ute så vi har stannat inne!
kan inte vara bra att andas in sån extrem kallt luft i lugnorna. Sitter väl lite kvar sen neo var på sjukhus och hade sådana sjuka lugnor. man är lite extra försiktig helt enkelt. Men så igår när jag vaknade låg de runt nollan var lagom chockad så de blev en promenad till maxi för att möta tony efer jobbet och handla. ekade i både frys/kyl och skafferi så nu har vi fyllt på de igen. brukar handla 1 gr i veckan och skriva matschema men nu var de ett tag sen.

Idag så är de kallt igen. himla skumt väder ändras hela tiden.
idag ska vi grejsa i huset bygga klart tvbänken tror jag. min far var i huset och slippade väggarna i gästrummet så idag ska vi se om vi hinner med att kolla på tapeter se om vi hittar nån fin och inte allt för dyr.
har planer på att flytta in i slutet på nästa vecka tony ska ta en semester dag som han har kvar sen förra året. så då blir han ledig torsdaf fredag lördag och söndag så då kommer vi hinna med en del jättehärligt.
visseligen ska vi bort på lördag men ändå massa tid att hinna grejsa. höra med far min om vi kan lån hans jobbar bil för då får vi med oss de mesta på en vända för de mesta av möblerna vi har här hemma nu ska vi inte ha kvar.
längtar såå till nästa vecka!!

Awards


Jag blev nominerad av http://selmasmamma.blogg.se
Tack så jättemycket!

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, i
nte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap.
Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar,
ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare.
Lycka till!

Jag skickar denna award vidare till följande:

http://jenlon.blogg.se/

http://prematurbloggen.wordpress.com/
http://saramalmstrom.blogg.se/
http://sandrah.blogg.se/
http://alicesmamma.blogg.se/
http://tinkerbellan.webblogg.se

Det blev 6 st!


Den kommer alltid att sitta kvar...Varenda gång jag känner den där lukten tas jag direkt tillbkaka till vår tid på sjukhus.
tänk att en doft kan trigga minnet nått otroligt mycket.
Alla dar man satt vi hans kuvös och varena gång man skulle få ta på honom så var man tvungen att
desinfecera sina händer.

Den lukten av desinfectionsspriten kommer alltid alltid få minnena att snurra runt.
Huvudet ger en alla minnen och hjärtat sätter känlor på dom.
Ibland får jag panik av allt känns som man inte kan hantera känslorna vissa dar.
dom bara fullkomligt förlamar en.

 Vi hälsade på neontalavdelningen i uppsala i våras och de absolut första man kände var lukten.
instinktivt kände jag bara för att springa därifrån i ren panik men jag orkade hantera mina känslor och stanna kvar.
Oavsett om de känns så jobbigt så tror jag man måste för att kunna bearbeta allt.

Den lukten kommer alltid sitta kvar
i mitt huvud
i mitt hjärta
i hela min kropp
för resten av mitt liv

Denna händelse kommer jag bearbeta hela livet den kommer aldrig att försvinna!

 

Grejsat i huset

var de ett tag sen jag skrev men tony har varit ledig helgen så vi har gjort ett ryck i huset igen. har målat vårat sovrum så de är klart. Sen idag har vi målat neos sovrum får se om vi behöver måla en gång till men de är tveksamt behöver vi inte de så är vi även klara med neos rum jättehärligt. Började att plocka ihop lite möbler som vi köpt på ikea sist. de kommer bli såå bra verkligen jättenöjd över vardagsrummet underbart. Har även fått hjälp under helgen av tonys mamma och pappa tusen tack för allt hjälp! så de har varit fullt ös under helgen.

Imorgon tror jag vi ska gå och kolla på tapeter i gästrummet. Min pappa skulle slippa ner den nuvarande tapeten jättesnällt.
Så härligt att vi fått såpass mycket hjälp men de är ju en bra tid nu många är ledig och så.

Men som sagt vi har varit i huset hela helgen och målat och haft oss. Dröjer nog inte allt för länge innan vi kan flytta in mitten på jan kanske men vi stressar inte för vi har denna lägenhet tills den 1 feb då ska vi vara härifrån men tiden gått tokigt fort.

Neo har varit med och övervaktat det hela. Han har verkligen varit jätteduktig trotts allt hamrande osv gått jättebra och så bra att färgen vi målat med är vattenbaserande och de innebär att den inte luktar nånting alls. Vissa färger luktar jättestarkt och då hade verkligen inte neo fått vara med men inte dom vi använder.

Ska få ett nytt köksbord och stolar eller ja de är inte nytt  från tonys gammelmormor. Men allt är så mycket bättre än de vi har nu och så är de i mörkare trä och det är de som vi ska ha i köket ska ha lite Cafe tema kommer nog bli toppen bra när allt kommer på sin plats.

har även fått våran tvhylla och bord sålda och vårat databord med. Kommer nästan bara ha nya möbler när vi flyttar. skönt med massa nytt. När man flytta första gången så fick man ju massa möbler av folk bara för att man skulle ha nått att fylla upp med ,men nu känns de jättehärligt att kunna ha precis dom möblerna som man själv vill ha och själv har valt.

Nej nu är de slut tjatat och allt som har med hus, möbler och målning att göra.

Hoppas ni haft en jättebra helg!

sjukvården i usa!

Satt alldeles nyss och kollade på en dokumentär på tv 4 fakta som handlade om usas sjukvårdssystem och skujvårdsförsäkringar.

Jag är verkligen inte insatt i usas politik och hela den biten. Men vi lever för fasiken på 2000 talet och inte får rätt till vård bara för man inte har nån försökrning de är ju för fasen helt sjukt. Dom nekar folk med dödliga sjukdomar vård bara för att dom inte har nån försäkring. usa som är de ledande i landet i denna värld och inte ens ger folk rätt till vård. Helt ofattbart!

man blir nog mer involverad när man själv har legat på sjukhus så länge som vi har gjort.
Den vårdplatsen vi hade i uppsala kostade ca 20 000 per dygn och vi låg där i sammanlagt 14 dar. sen kostar helikopter färden ca 30 000 kr tror jag de var och de åkte han med 2 gr. Sen vet jag inte exakt vad platsen i karlstad kostade men säökert runt 10 000-15 000 per dag. sen alla operationer ambulansfärder våra taxiresor. tänk om vi hade bott i usa. då hade vi varit skuldsatta för hela livet. Vi skulle aldrig ha råd att betala de och neo som var så sjuk som han var dom kanske inte ens försökt att rädda honom. bara för att de kostade för mycket pengar och att neos liv var ovist!

nej de är verkligen hög tid att de gör nått och de snabbt. Känns som usas sjukvårds system var uppbyggt på stenåldern.
när pengar går före liv då är de verkligen nått som är fel. Kanske dags att se över och göra nått de de.

Nej tack fan för att man bor i svergie säger jag bara. Kanske nått för usa att fundera på?
jag har gnällt när man har varit tvungen att betala skatt det bedger jag men de tä'nker jag aldrig göra igen
för de har vi fått igen med allt vi varit med om på livstid för oss.

Nyårsafton

 På nyår var vi hos sandrah och david. Även sara tobias och ebba var där vänner till sandrah från göteborg. Sofi kom även lite senare. vi började med att käka lite kinamat de var rikttigt gott för de var bra längesen jag åt de. vi spelade lite spel var jätteskoj. Dock kunde jag vara något piggare kanske hehe men de var riktigt roligt och att även tony följde med. inte ofta vi gör nått sånt tillsamans.

Hade fått barnvakt av tonys mamma. skönt att vara lite barnledig.  De har verkligen inte hänt många gånger under förra året. Några timmar går bra men inte över en hel natt än de är jag inte riktigt bered på men jag känner mig lite mer bekväm i de än vad jag var för kanske 6 mån sen. Men de är väl de att jag har varit med honom jämt när vi låg på sjukhuset innan han ens skulle varit född vaktat vid hans sida de där sitter nog kvar lite än men inte så konstigt.

men som sagt de var jätte trevligt. Vi var där till strax efter tolv. Skålade in de nya året och så var jag så trött men ajg var nog inte ensam;) Fick skjuts av tonys pappa till björneborg där vi var över natten. neo sov såklart när vi kom. han ser så otrolig fridfull ut när han sover underbara vackra unge<3 jag lade mig dirket när vi kom dit och tvärslockande.

På nyårdagen ville neo upp en timme tidigare låg och klappade händerna och skratta underbaring. tonys mamma och pappa tog hand om honom en lite stund så vi fick morna oss jättehärligt.
Vi stannade där till fyra för sen skulle vi hem för tony skulle jobba inventring han var så sugen hehe.
gårdagen var lugn för jag kände mig trött inte ofta man är uppe så länge om kvällarna haha så de sätter sina spår...RSS 2.0