Ögonkliniken


Idag var vi på hagahuset i karlstad för att kolla neos ögon.
Började med att hon lyste in med lampor i ögonen och försökte få honom att titta i alla vinklar och vrår för att se att om han har normala ögonrörelser och de hon kunde se så såg allt normalt ut. Neo fick kika på grå/vita bilder som han inte alls var intresserad av precis som förra gången. Även synnerven såg ok ut utav.

Sen var det dags för dom pupillvidgande dropparna. Sist i var där fick han dem i 2 omgångar men nu är han såpass stor att han fick dom starka och då behövdes det bara en omgång. Kameran neo skulle titta in i för att mäta hans syn gick förvånadsvärt bra inte ett gnäll jämfört med förra gången då vi var tvugna att tvångshålla honom.

Hon var ganska säker på att neo har sämre syn på sitt vänstra ögat men hon sa även att det är svårt att ha 100% rätt när han fortfaranade är så liten+sen i utveckligen. Men synen var såpass ok så han slipper glasögon denna gång med vilket känns skönt.

Men skelningen är inget bättre utan han skelar i princip hela tiden. Lappträningen ska vi nu öka från 1 h till 2,5 h. För att försöka rädda den syn som han har.

Utan lapp så använder han nästan höger öga hela tiden(det friska) och det tillför att synen och allt inte får tränas av det skelande ögat som i sin tur gör att så småning om att hjärnan stänger av de ögat och då finns det inget man kan göra för att få det tillbaka. Det är därför vi har lapp på det friska ögat så att det vänstra får tränas. Det är så som jag har uppfattat de. Så som det ser ut nu så blir det nog lapp flera år framöver för att för ge hans öga en chans så lappträningen är inte för neos skelning utan för hans syn. Sen blir det antagligen en operation för att ställa rätt ögat fast den operationen är bara kosmetiskt inget som gör hans syn bättre.

Jag tror jag fick med det mesta som gjordes och sas. Ska tillbaka om ca 3 mån för att träffa en ortopedist som ska avgöra antal timmar angående om lappträningen ska ökas eller minskas.

Jag förstår att det måste vara jättesvårt att se hur neo ser och och hur bra han ser men ibland önskar man bara att man kunde få allt svart på vitt så man kan ställa in sig på framtiden. För vi vet att neo har koncentrationssvårigheter och han tycker det är jobbigt när det blir "för mycket" på en och samma gång.
Sen vet vi ju inte om det är så pga av att han inte ser bra eller nått helt annat!
När man är förtidigt född kan man få koncentrationsvårigheter osv pga av helt andra anledningar.
Men för denna gång såg allt ok ut. Vi får nöja oss med det så länge...


Kommentarer
Postat av: Sandrah

tur det var okej och gick så bra

2009-11-09 @ 19:37:22
URL: http://sandrah.blogg.se/
Postat av: sara

skönt det gick bra :-) måste han ha 2,5 timmar samtidigt? eller går det att ha en timma åt gången?

2009-11-09 @ 21:56:49
URL: http://zasata.blogg.se/
Postat av: Zandra

J akan tänka mig att det är jobbigt att man liksom inte får svar på allt direkt! Men som sagt lite får ju tiden utvisa.

Hur som helst så är det ju skönt att allt ser bra ut nu iaf. Jobbigt för honom med lappträningen, måste ju verkligen bli svårare att koncentrera sig på saker då...men det är ju för hans bästa och förhoppningsvis så hjälper det och allt blir super!

Kram på er

2009-11-10 @ 11:32:24
URL: http://tokiga2barnsmamman.blogspot.com
Postat av: Amy

Skönt att det såg bra ut :). Min syster fick också ha lapp på det bra ögat för att träna synen på det sämre.

2009-11-10 @ 15:26:13
URL: http://olimy.blogspot.com
Postat av: Elin

Lappträning är ingen hit direkt! rent sagt helt hemskt, jag vet hur det känns. Kommer ihåg det från när jag var liten när mamma tvingade på den där lappen, man såg ju inget...

2009-11-10 @ 19:54:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0