Läkarbesök


Läkarbesöket i dag gick väldigt bra! Det är lite roligt när man har blivit tilldelad en läkare som ska följa neo men när vi får tid för läkarkoll så är det alltid en ny läkare,varenda gång hittills lite irriterande faktiskt för många gånger så måste man rabbla upp hela proceduren igen.

Idag fick vi en läkare som hade hand om neo delvis när vi låg på neontalen i karlstad. En rysk utbytes student tror jag. Sist var jag inte så förtjust i henne. Det var då som det blev akut med neo som utvecklade "vattenskalle". Hon skulle förklara och kunde inte alls svenska så bra så jag förstor kanske vart annat ord jag var oerhört irriterad och så var man så rädd och stressad över hela situationen hur de skulle gå osv.

Men idag var de en betydligt skilland. Kunde svenska mycket bättre än sist för de var trotts allt ca 1 ½ år se sist vi såg henne. Hon tyckte att neo hade blivit sååå stor och hon var nöjd över jättemycket som neo kunde och gav massa beröm.
Var massa nya frågor hon tog upp som inte gjorts förut och allt var jättebra. Det kändes som hon var väldigt noggran vi  har faktiskt inte stött på så många läkare som så nogranna med saker och ting jätte härligt!

Sjukgymnasten var också med för att bla ta upp ståskal.
Så nu är det bestämt att neo ska få ett sådant och tror att detta kommer bli superbra för honom. För när neo står lägger han all kraft till att bara stå och får då svårt att koncentrera sig på annat.
Sen så fördelar han inte balansen jämt på  benen utan lägger mer kraft på höger vilket gör att balansen inte blir helt hundra. Sen står han ofta på tå med vänster och då blir hälsenan för kort , vinklar även foten fel. Med ståskalet får han en optimal stå ställning som gör att bägge benen blir jämlika med balans kraft och att foten vinklas rätt.  De andra syftet är att han kan bli mer aktiv med bägge händerna vid stående med skal.

Idag mättes även vaderna och de visade att vänster vadens muskel är mindre, svagare än den högra, inte så förvånande eftersom de är högern som dominerer. Som sagt tror detta skal kommer bli jättebra för honom. Undersökingen gick jättebra inget gnäll ingen ting som de oftast brukar vara. Han är så tålig våran underbara kille!!!

Ska få mer kontakt med dietist och logoped. Är även tal om att vi ska börja använda lite tecken när vi pratar med neo men det är inget bestämt men tror även detta kommer bli bra om de nu skulle bli så. Var lite tecken med på vattenträningen.

Efter läkarkollen så åkte vi till rusta köpte lite smått och gott. Även några solcells lampor inhandlades. Efter det var vi så hungriga att vi åkte till burger king och käkade. Neo fick vara i bollhavet en stund det var skoj!


Neo i bollhavet. Man måste ju få göra nått roligt efter allt krångel!


I bollhavet




En blivande dirigent kanske;)

Åkte hem grejsade lite. Sen kom neos morfar satt och pratade en stund. Neo ska snart sova sen blir de nog house. Lite roligt med all sjukhus tid vi har och sen sitter man själv och kollar på sjukhus serier;)

Kommentarer
Postat av: Mie

Svar:Roligt med skalet! En undran bara - åkpåse??? Vad är det?



När man gör ståskalet är det lite meckigt. Förs gipar de fötterna. Går fort. Gör inte ont men de sitter ju liksom fast så det kan vara lite si så där med lusten att hjälpa till. Sen vänder de på barnet och det får ligga på mage och så gipsar de halva ungen liksom upp til under armarna. Lägger i avståndspinnar etc. Ett tips är att du tar med nåt som du vet att han gillar att pilla med så att han lígger still på mage annars kan det ta tiiiid.



Har er Neo ortoser? Tänkte på det här med att han står på tå. Vår Neo har ortoser. På fötterna, för att hålla vinkeln och inte få för korta muskler och slippa spaticiteten i fötterna och vaderna. Han går även på botoxbehandling. Låter ju helt galet jag vet, men det är ursprungligen en behandlingsmetod för muskler hos funktionshindrade. SEN kom man på att man kunde släta ut rynkor med det också. Eller riktigt från början tror jag att det var tänkt som ett kemiskt krigsvapen - att slå ut hela befolkningar med. Lite kuriosa så här en tisdagskväll.

2009-05-12 @ 20:48:17
URL: http://envanligblogg.blogg.se/
Postat av: malin

Så söta bilder!! Skönt att det gick bra gumman!

2009-05-13 @ 07:35:11
URL: http://alicesmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0