Uppföljning av Neos lappträning


Så nu är vi nyss hemkomna från ögonmottagningen i karlstad även kallat haga huset.
Det var uppföljning av Neos lappträning så denna gång slapp han ögondroppar som ska verka och som gör han blir extremt ljuskänslig och slapp massa apparater som han ska kolla in i för att mäta massa olika saker i ögat. Läkaren kollade så han kunde röra ögat i alla olika vinklar och de kunde han på båda. Hornhinnan var inte grumlig eller nån infektion eller liknande och synen verkar vara ok med såå allt var bara bra förut att han skelar.

Vi har tyckt att även neos andra öga har börjat skela som vi varit lite oroliga för men det var normalt att han börjar göra de eftersom det är alltid de ögat som vi har lappen på och då får han inte använda de ögat lika mycket och då blir hjärnans signaler förvirrade så de var skönt att få ett svar på de. Det är inte bara skelningen neo tränar med lapp utan de är även synskärpan på de skelande ögat som måste tränas upp. Men som sagt än så länge är synen bra inge synfel vilket är ganska vanligt när man skelar så vi hoppas innerligt att det håller i sig.

Vi ska fortsätta med lappträningen och tom öka på nån/några timmar men de gör vi när vi känner att de passar. Han blir mer tillbakadragen när han har lappen eftersom han inte kan koncentrera sig eller se lika bra som med 2 ögon såklart  så vi får plussa på timmar när de passar som tex när vi är här hemma. Ni kan ju tänka er själva att bara se med ett ögat stor del av dagen.

Läkaren tyckte Neo var så duktig som ändå accepterat lappen så pass bra som han har gjort och de märks att han blir mer och mer van. Men när den ska av blir han såå glad!!
Sen talade läkaren om operation i framtiden beroende på hur lappträningen går antar jag men som hon sa att de är så svårt att säga i dagsläget eftersom han är så pass liten än. När nån bara nämer order operation går de kalla kårar ikroppen och den där fruktansvärda paniken börjar infinna sig, Fruktansvärd känsla!
Men här hemma håller vi alla tummar och tår för operation inte ska vara nödvändigt.

Han har gått igenom så otroligt mycket så nu får de verkligen vara bra!!!



Kommentarer
Postat av: malin

Hoppas ni slipper, som du skriver så får det vara bra nu!

2009-03-11 @ 16:05:16
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: sara

hoppas ni slipper!

2009-03-11 @ 17:35:17
URL: http://zasata.blogg.se/
Postat av: Renate

Vet mkt väl hur det är att se bara med ett öga samt att lapptränas...har gjort det hela livet =/ Om det är någon tröst överhuvudtaget så vänjer man sig efter ett tag.

Skönt att han inte har några fel på synen iallaafall.

2009-03-11 @ 18:37:31
URL: http://oneeyedme.blogg.se/
Postat av: Zandra

Hoppas ni slipper jag med!!!

2009-03-11 @ 20:53:55
URL: http://tokiga2barnsmamman.blogspot.com
Postat av: Sandrah

Usch hoppas ni slipper!

2009-03-11 @ 22:06:40
URL: http://sandrah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0