Datortomografi

Jaha då går man och väntar på att det ska dimpa ner ett brev från karlstadssjukhus i brevinkastet med en tid för röntgen. När vi var hos vår läkare i måndags så tyckte hon att de var dags för en datortomografi alltså en röntgen av neos huvud för att se vätskeflödet och annat i neos hjärna för att kolla upp neos shunt.

Anledningen till detta är att neos huvud inte växer riktigt som de ska utan växer för lite och att hans huvud är lite toppigt inte riktigt en normal huvudform. Kan bero på att neos shunt shuntar för mycket. det kollades upp i somras med ultraljud men de visade inget sp men de kändes som om de gjordes lite halvdant så nu väntar vi på en tid för röntgen.

Det som jag tycker är oerhört jobbigt är att neo måste då få lugnande medicin för att ligga stilla. röntgen tar ca 1 timme och de finns inte en möjlighete att herrn ska ligga stil om så ens överhuvudtaget. Så jobbigt att se honom helt orörlig får då tänker jag alltid när neo var som sjukast och minst då och då han föddes då han var alldeles lelös rörde sig inte antagligen berode de på hjärnblödningen trodde läkarna. Oerhört jobbigt massa minnen som kommer och jobbiga sådana också. Men de är ju såklart för det bästa de behövs göras.

Fick även veta att de går att ställa om shunt trycket i karlstad så vi behöver inte åka till drotting silivas barnklinik där operationen gjordes i göteborg. just den shunten neo har strata kan dom ställa om i karlstad kändes jätteskönt.neo har en av dom nyaste och smidigare shunt. Så nu hoppas vi att röntegen kommer gå bra och inte visa några större problem. Sist vid ul av hjärnan såg läkaren nått som inte skulle vara där men var nog rester av neos hjärnblödning.
men klart man blir orolig när en läkare säger så.
Så nu hoppas vi får en tid snabbt så de blir överstökat så man sliper gå här hemma och oroa sig...

Kommentarer
Postat av: Zandra

usch och fy så mycket att oroa sig för =(

Även om man vet att det säkert inte är nån fara så kan jag bara tänka mig så nervösa ni måsta vara nu att de ska hitta något som inte är som det borde...

Kan även tänka mig att det måsta var hjärtskärande att se sitt lilla barn ligga aldeldes "avslagen" under röntgen...men som sagt det måstes jue och jag tror att även om Neo kommer att ha fått lugnande så vet han säkert om att ni finns med honom.

Håller alla tummar och tår all röntgen visar att allt går åt rätt håll!!!

Kramisar

2008-11-20 @ 08:56:01
URL: http://tokiga2barnsmamman.blogspot.com
Postat av: Sandrah

Jobbigt, men det är ju för hans bästa ju. Kommer gå bra =)

2008-11-20 @ 10:00:14
URL: http://sandrah.blogg.se/
Postat av: sara

Det är jobbigt o vänta på svaren den tiden är lång..Vi väntar på en hjärnrötgen här förkoll snart med inte kul men ett måste, tycket det ända vi är på är röntgen o allat annat..

Ja vi har vårdbidrag är ddaxs att för nya det nu inte kul, hatar o skriva det är jobbigt..

Men se det posetivt du kommer att få en riktigt mysig jul med allt upp nästa år, flytta man så man man leva med utan sånt o tänka på nästa jul kommer..

2008-11-20 @ 17:10:59
URL: http://sassa1982.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0