Uppsala


igår morse fick jag gå upp lite tidigare för att klä och mata neo eftersom vi skulle till uppsala för att få en knapp insatt.
Vi åkte nångång runt 8 tiden. de tar ca 3 h att åka. Gick inte lika bra denna gång neo blev rejällt kinkig efter ett tag så vi var tvugna att stanna för matpause. vi va framme 12:20 så de var precis att vi hann hade tid till 12:30.

Träffade samma sköterska som vi hade sist även samma läkare. skönt med bekanta ansikten. De var inte alls komplicerat att byta den när knappen. bara att dra up vattnet i kuffen och sen bara dra ut slangen ur mage och sätta dit knappen och fylla kuffen med vatten. tyckte dock att de såg otäckt ut när dom skulle stoppa ner den nya knappen för man måste tydlige ta i lite grann för att den ska komma i men annars lätt. de är sånt som man själv får lära sig eftersom den ska bytas var tredje månad. tog inte många sek att byta men vi fick information och allt angående peggen. men de mesta visste vi redan. besöket tog väl 30 min sen va allt klart. blev en matpause innan vi gick ner för att besöka avd där neo låg, 95 f neontalavdelingens intensivård, dom första 2 veckorna i sitt liv.


image96


Vår absoluta favorit sköterska under denna tid jobbade då. vi pratade mycke om hur de har gått och allt. blev tagna allihopa. Hon tyckte även själv att neo blev skickad till karlstad alldeled förtidigt. De är helt jävla sjukt vart är denna värld på väg när pengar går före människoliv. Är så frukstanvärt förbannad över de än idag. Besökte även salen där neo låg. Var massa barn och fullt upp. Anne- Maj (vår favorit) sa att

vi har kommit lång väg på den resa som dom nyss har börjat

tog till mig dom orden och tänkte att precis där dom är har vi varit känns så overkligt på nått sätt svårt att förklara.
Ändå kändes tiden i uppsala längre än 2 veckor kändes som månader. Bara för att allt var så ovisst då fortfarande.

Eftersom de är ovanligt att barn födds så tidigt som neo har gjort så är de många som kommer ihåg honom. pratade med fler stycken som kände igen honom. Det var verkligen underbart att träffa dom som tagit hand om honom när han var som sjukast de var riktigt rörande hade tårfyllda ögon många gånger när alla minnen bara forsar över en både lyckliga och sorgsliga. såg rummet de alla läkarsamtal äger rum orkar knappt se de längre. för d evar där vi fick reda på om neos grad 4 hjärnblödning kändes som om allt liv man hade i kroppen sluta finnas. Även där vi fick rda på att neo behövde operera ductus.Bland de jobbigaste jag varit med om ord kan inte beskriva. de kändes som man lämnade världen på nått sätt. De var de jobbigaste och lyckligaste mötet på väldigt länge.

resan hem gick sådär. Åt mat för oss alla på max.Neo sov en liten stund sen vaknade han och var otröstlig så de var bara att stanna 5 min efter vägen sen gick de bra resten av vägen hem.

känns som neos bilbarnstol börjar bli liten. inte viktmässigt utan längdmässigt för han spjärnar emot sätet nu kanske dags att skaffa en ny snart för de känns inte om om han sitter optimalt i den heller. Vår skicka omkring lite och de vad de finns.

Var jättehärligt att komma hem för oss alla. neo hade tillbringat 6 timmar i bil barnstol stackar två långa resor på en dag är inte riktigt hållbart men nu dröjer de nog ett tag innan vi ska dit igen til sjukhuset.
Blev en liten stund igåstolen när vi kom hem för att sträcka lite på benen...
Glada över att allt gått bra denna dag!

Kommentarer
Postat av: Olli

Åh neo, det vill jag att mitt barn ska heta om det blir en liten kille! Ha en bra kväll & en super bra fortsatt vecka!

2008-05-14 @ 20:10:55
URL: http://www.oliviaandreea.blogg.se
Postat av: mezzie

ÅH här sitter man och tårarna bara rinner...
Allså,han ÄR bara ett rent mirakel er lille
sötis.. Men ni som föräldrar beundrar jag sååå mycket,och det är såå kul och höra om hur man bara gör framteg på framsteg!
Ge han en bamse kram!
Och massa kramar till dej med!

2008-05-14 @ 22:20:16
URL: http://motherhood.blogg.se
Postat av: Pauline svarar!

Åh! Det är så fantastiskt att att gått så bra. Helt underbart! Vilken saga, han är verkligen en liten kämpe eran Neo!

Jag har en kompis som jobbar på Neonatalavdelningen i Uppsala. Hon gjorde inte det när Neo föddes dock..

2008-05-18 @ 21:39:13
URL: http://www.sofiapauline.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0