Ögonundersökningen



Sitter i väntrummet på ögon mottagningen

image78



 I onsdags var de dags att åka till karlstad för att kolla upp Neos skelning. fick samma ögonläkare Lena som även kollade neos ögon på sjukhuset. eftersom han är förtidigt född så kan synnerverna skaddas plus att han fått srygasbehandling under så lång tid kan också bidra med att synerverna skaddas. Så är man så förtidigt född som neo är så är risken större att han kommer få synfel. Men dom har kollar regelbundet och de har aldrig varit några som dom kallar de "sjukliga förändringar" i ögonen. Däremot så skelar han fortfarande vilken dom tydligen inte ska göra längre när dom är 3 månader därför vi fått en remiss skickad.

Neo fick pupillvidgande droppar fy hatar dom för han blir ljus känslig hela dagen. Och de är inte precis lätt att få en 6 månaders bebis att sitta still med huvudet och kolla rakt fram så de tog ganska lång tid innan vi fick ett resultat på hans syn men de gick till slut annats så hade vi behövt åka dit igen vilken vi nu slapp -skönt-.

Skelningen är ganska så tydlig så de var de inga tviviel om. både min mamma och syster har skelat så de är lite ärvftligt och sen även att han är förtidigt född. men lena sa att skelningen kan faktiskt växa bort. nästan dom enda fallen dom gör de är just när dom är förtidigt födda så vi kan hoppas att så är fallet med neo.. Blir till att börja med lapp om något år. Ingen ide att börja nu när han fortfarnade utvecklas och är så liten än så de var skönt att de fick vänta ett tag. då ska mamma köpa en såndär tuff piratlapp att sätta över ögat för de har minnsan coola killar;)

Neo var närsynt men de är normalt i den åldern neo är i sa hon så synen va de inga fel på så än så länge så slipper han glasögon i tidig ålder vilket vi tyckte va ett underbart att höra. inte för att han slipper glasögon men för att hans syn var bra. klart de är väl ett plus att han även slipper glasögon. Så vi var nöjda med besöke och skönt att de var över. blev massa krångel för mammas älskling som var rejällt arg efter undersökningen. Men ändp skönt att de är avklarat....


På väg till karlstad


image77




Kommentarer
Postat av: Sandrah

Skönt att det gick bra!

2008-04-25 @ 09:26:18
URL: http://sandrah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0