Dietisten


igår fick jag ett samtal från vår dietist i karstad. Blev lite paff för de var snart ett år sen man hörde nått från henne.
Gick igenom neos mat rutiner och mängder han får via knappen. Dietisten  sa att de var dags att byta sondnäring. Den neo har förtillfället är till 1 år eller 8 kg och de var ju ett bra tag sen neo var 1 år och vägde 8 kg med för den delen. Den sondnäringen vi har nu är för att gynna catch up-tillväxten och ikapp har ju neo varit ett bra tag nu plus lite till hehe.
Som sagt nu ska vi få en ny sondnäring som heter nutrini som är mer balanserat med mineraler vitaminer och allt det där för neos ålder och vikt. Det är samma kalorimängd 1 kalori per ml men de var lite mindre fett i denna. Sen kommer denna mat i påsar istället kommer nog bli lite smidigare på natten när han äter större mängder. Hoppas bara att hans mage kommer att tåla maten men de trodde dietisten för den är inte så annolunda mot den han har nu så vi skulle byta rakt av bara och börja med samma mäng som han har nu  ca 1 l per dygn.

Sen tyckte dietisten  att neos vikt var jättebra hon verkade inte alls orolig. Ett tecken på att han mår när han växer mycket vilket vi med tyckter.Nu när många påpekar att dom tycker han växer lite för mycket.
Så det var ett riktigt givande samtal.
Känns som de varit/är mycke möten och samtal med läkare och annat folk igen nu...

Kommentarer
Postat av: Zandra

Jag tycker också att det varit mycket läkartider, men det är ju sånt som hör till. Jag brukar alltid säga att sjukvården här i Sverige är i toppklass bara man kommer till heheh, det är inte alltid det lättaste att komma till men när man väl har kommit till så är den den bästa man kan få.

Hoppas Neo mår bra på nya maten med =)

Kram

2009-03-14 @ 12:53:59
URL: http://tokiga2barnsmamman.blogspot.com
Postat av: Renate

Fattar inte hur de kan koncentrera sig på en sådan trivial sak som något kg övervikt på en sådan liten kämpe...borde de inte fokusera på hans framsteg istället?!

2009-03-14 @ 17:19:25
URL: http://oneeyedme.blogg.se/
Postat av: Sandrah

Bra med ny mat då :)

2009-03-15 @ 13:49:56
URL: http://sandrah.blogg.se/
Postat av: Emma

Också kul att höra! :)

Äsch, vad andra ska lägga sig i och påpeka hela tiden. =/ Huvudsaken är ju för sjutton att Neo mår bra! Ni är toppenföräldrar och vet absolut bäst vad erat lilla mirakel behöver och hur han mår! :)

2009-03-16 @ 10:38:38
URL: http://www.extrasyndrom.blogspot.com
Postat av: sara

skönt att han växer tycker jag! Hälldre lite för mycket än för lite. Men om denna är lite mindre fett i kanske han inte går upp lika mycket ju :)

2009-03-16 @ 18:00:19
URL: http://zasata.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0