Neos första jul

Har varit fullt upp under julhelgen så de har varit snålt med bloggande.
Men i alla fall julafton var helt underbar. Vi tjyvstartade dagen innan och firade hos min pappa med
farmor sandra och andreas så de inte skulle bli så mycket flängande fram och tillbaka
för Neo på jul afton. Öppnade även en hel del paket. massa kläder från pop av morbror och en addidas dress från famor och lite annat smått och gott. Spelade bingolottos uppesittar kväll...

Julaftonsmorgon startades tidigt för Neo skull bli julfin med ett bad och sen åkte tomtekläderna på
och tofflorna jag köpt lite stora men dom växer han snart.
Första stoppet var hos Neos mormor där vi fick massa god julmat. Kollade på kalle anka och
efter de så blev de paketöppning och Neo fick mest paket som vanligt hihi mycket kläder.
 Men Äslklingen sov hela tiden hos pappa;) var där till ca 4 innan vi åkte till björneborg.

Där tog neos farmor tog Neo i beslag så fort man kom innan för dörren.
Alla hade väntat på vår ankomst. Blev lite fika och paketöppning. Neo fick hur mycket
julklappar som helst helt sjukt mycke.

De var en spelande mobil. en dröss med kläder ett skötbord med skötbädd fick även ärva en spjällis.
ett till babygym säkert en massa mer kommer verkligen inte ihåg allt för de var så mycket. Alldels för mycket han är ju liksom inte medveten eller förstår riktigt att de är jul och att han får paket. Blir bättre nästa år va därför jag inte köpte nått iår men de behövdes ju verkligen inte;) vi sov över i björneborg så vi slapp åka hem mitt i natten de gick jättebra Neo var så lugn och fin hela kvällen trotts allt stimm. Men han tycker heller om massa ljud runt omkring än att de ska vara tyst men de är nog sen han låg på avdelningen där de aldrig var riktigt tyst med heller de än såna föräldrar som ska ha de knäpptyst sen vaknar ju ungarna för minst lilla ljud.

På jul dagen åkte vi hem för då fyllde Neos moster 20 år så då blev de smörgåstårta, glass tårta och mer presentöppning. och efter de blev de en tripp till storfors för att fira lite hos tonys mormor och morfar med bla fika va jätte trevligt men vi de laget så var man så trött efter allt flängande så då ville man bara hem och ta de lugn.Kändes som man rullade farma dagarna efter. men de behövs att komma några kilon på den här taniga kroppen.

Så nu under dom senste dagarna har de varit hemma som gällt bara ta de lugnt eller ja lugnt och lugnt får man inte när Neo äslklingen är i närheten. Mammas vackraste underbaraste unge som blev 6 månader den 26/12 helt otroligt vad tiden går fort. man hänger inte med för 5 öre känns de som Trotts allt som vi gått igenom under dessa 6 månader så har de ändå varit dom lyckligaste månaderna av mitt liv de var då allt fick en mening när vår underbara son kom till världen...
Älskar honom mer än livet själv<3<3<3


image14

Den sötaste tomtenissen någonsin...

Den bästa julklappen!

6 dygn nu utan syrgas. Behöver bara bra lite flushar ibland när han sover riktigt tungt. man kan inte få en bättre julklapp. jag som sa för ca en vecka sen att den bästa julklappen vore om Neo slapp syrgasen på julafton och de ser ut som de just nu. Helt underbar känsla.

Dålig på att skriva men de är fullt upp här hemma med lill skrutten. Han har blivit så medveten av omgivningen och tar in massa intryck hela tiden. lyssnar verkligen när man pratar med honom. Han kollar in i ögonen på en så de känns som han kollar in i själen helt otroligt underbar känsla går inte att beskriva. Har börjat att le ofta nu och de är inga små leenden utan hela ansiktet lyser upp. När man ser de leendet så finns det inget problem i hela världen. Varje gång han ler blir mina ögon alldeles tårfyllda och hjärtat värker av så mycket kärlek. Livet kan verkligen inte bli bättre än så här. Speciellt kul är det när pappa leker tittut. Han log varenda gång<3<3<3 Han utveckals så enormt små steg för andra men gigantiska steg förr oss... De märker alla nu!

Vi har inte gjort nått jättespeciellt i veckan. Mest stökat lite inför julaftonen med presenter. Var nere på stan i dag med mamma. de var sååå mycket folk nere sista minuten handling- De blev ett par supersöta tofflor till neo som han ska ha på julafton tillsammans med hans tomte dräkt. Alla kommer att smälta när dom får se honom mammas underbaraste älskling<3 blev ett par strumpbyxor till mig till jul.

Har även pysslat med de sista inför julen städat och gjort julgodis. Ska bara slå in lite paket så är vi klara med allt. skönt att ha de gjort. Imorgon blir de bingolotto hos pappa med alla så vi firar jul där imorgon så de slipper bli massa åkande på jul med neo stackarn på och av med kläder så vi har dragit ner från 4 ställen till 2 mycket bättre.

I fredags kom ingalill från hemsjukvården till oss för att kolla så att allt var bra. Tog upp att han kräkts ganska mycket nu igen. men de är ju så svårt att veta va de beror på. Men vi tror att sonden sitter och retar ska bli skönt om han kan få en infart direkt in i magsäcken istället så han slipper sonden i ansiktet stackarn. Han vägdes och den här gången vägde han 5500 gr så han har gått upp jättebra på en vecka trotts att han kräkts ganska mycket. Sen två timmar efter att ingalill hade åkt så kräktes rackarungen upp sonden och tony jobbade så tonys mamma och pappa fick skjutsa oss till karlstad för att få en ny. passade på att ta massa kort på honom när han var helt fri från allt i ansiktet såååå vacker. har aldrig sett honom utan nått alls<3

<3 älskar min familj mer än livet själv. kan inte vara lyckligare<3

image13

Äntligen lyckades jag fånga ett leende på kort. Så vacker att de gör ont<3<3<3

Läkarkontroll


<3
I fredags morse gick man upp kl 7 för att göra iordning neo med matning och klä honom för vi skulle till karlstad för läkarundersökning. Alldeles förtidgt för mitt tycke men men. Är ju trött jämt när man inte får sova långa stunder.
Packade in neo coah allt i bilen och var i karlstad kl 9.

De första som vi skulle göra var hörelkontroll. Det ena örat va perfekt hörsel på men inte de andra som innehöll lite för mycket vätska men de kan lätt göra de sa dom när han har spalt och när mna sondmatas så de var inget som han blir påverkad av. Inget att oroa sig över. ska på ny koll om 6 månader när han är ett år.

Sen var de dags för vår läkare att kontrollera neo klämde på honom nästan överallt och kollade hur han höängde med i blicken och hur han reagerade med hörseln. Läkaren tyckte att de var stor skillnad på honom mycket mer aktiv och intresserad av omgivningen så han var otroligt nöjd:)

Blev vägd och vågen stannade på 5360 gr och var 58 cm lång så han har växt jättebra och följer kurvan hur bra som helst.

Sen var de sjukgymnastens tur som gick igenom alla leder och böjde och hade sig och hon var också jättenöjd. stor skillnad sen sist vi va där tyckte hon. vi berättade om alla framsteg han gör som att han söker händerna till munnen och han håller upp huvudet alldels själv och skjuter i från med händerna. Neo tyckte de var jättekul när hon krånglade med honom. Var jättesnäll men de brukar han vara. världens snällaste bebis oftast i alla fall:P. hon visade oss lite övningar vi ska göra eftersom han är lite stelare på hans högra sida med arm och ben, men de var mycket bättre den här gången så hon inte alls lika stel så hon var supernöjd.

Sen däremot så var de dags för blodprov. Stack honom först i armen men de gick inte. han är ju såå söndersticken hela hans handryggar är fulla med ärr så de går knappt att sticka honom. Hittade ett fint kärl på huvudet och där gick de bättre. han skrek och skrek han hörde verkligen att de var skrik av smärta och de skär i hjärtat på en varenda gång man man ju inte göra nått. känner sig så maktlös. Fick lite mat för att lugna ner sig och fick han Rs vaccinet på samma gång fy va han skrek mamma älskling otäckt..

Satte oss på gungan för att vi var tvungen att vänta på provsvaren som tog en timme. men alla blodvärden var bra så vi kan sluta med hans järnmedicin så nu har har han bara AD droppar kvar. skönt. då fick vi äntligen åka hem

<3

image12

Det vackraste jag vet!


Älskade barn


<3<3<3

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
l
ångt mer än det någonsin haft.
 
Du ler så du strålar,din själ lyser klar,

Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar,
din hud och din doft så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig

 och dela din glädje och sorg.

När skuggorna hotar ditt solsken, så är vi din tryggade borg.

 Idag vill vi visa för vänner och släkt, d
en gåva vi fått att bevara;

Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara. ..

<3<3<3


    
image11

Menningen med livet

<3<3<3


Andra advent



I fredags så var hemsjukvården hos oss,Eva, och kollade neo vägde honom. Så nu väger vår kille 5220 gr. Hade gått upp 225 gr på en vecka så de var riktigt bra mer än vi hade trott. Dröjer väl inte innan han väger 5500 gr. De är det här som ger en så mycke motivation att fortsätta pumpa när man ser hur otroligt bra han växer på min mat. Att man kan göra skillnad och bidra till nått som är så viktigt. De får en att må såå troligt bra i själen.
Fick en hälsning av Miljas föräldrar av eva när hon kom. blev sååå glad hoppas såå innerligt att de går bra för dom med tanke på allt som dom fått gå igenom men lille tjejen. sååå fin är hon. Kunde ju inte fråga eva hur de går för dom eftersom dom har tystnadsplikt. Tänker på dom ofta...!

Var hos pappa (neos morfar) i fredags. blev bjuden på mat, grekisk sallad. de va mumma de. Kollade på idol med syrran. Tyckte de var svårt för både marie och amanda är ju otroligt bra. De är ju helt olika stilar så de går ju inte riktigt att jämföra dom tillsamans.
Var även på stan en snabbis med syrran för jag var tvungen att köpa present till mamma och ronny. Ronny fyllde år i fredags så han tittade in en sväng och fick sin prensent. ett presentkort på black spot väldigt mycket fina kläder.

Mamma fyllde år igår så jag var där och grattade hennne. Var naturligtvis tvungen att hälsa på deras lilla vovvsing som dom skaffat sig. en liten boxer som heter Ester såååå söt är hon.Neo var med hos mamma för första gången. Ester var så nyfiken på honom men inte neo på henne:P  Hann knappt komma in genom dörren innan hon lade sig i mitt knä. De är så underbart med djur Skulle också vilja ha hund men de finns de ju verkligen ingen tid för nu. Men om några år kanske.
Fikade och sen köpte vi mat på mcdonlads allihopa. Tony var på innebandy så han dök upp lite senare en liten stund innan vi gick hem för lillkillen skulle ha mat:) Tony åkte dirket nästan till jensen så jag fick mata neo. Såklart så skulle han fontän spy. men sån tur va så hade han inga kläder på sig så de var bara att tvätta av honom och byta filten i vaggan sån tur va.

Mysigt med andra advent idag. får ju inte tända några ljus för neos syrgas lite trist i juletider men de får bli mer nästa jul. Nästa vecka är de lucia och snart är de jul helt otroligt va tiden går fort. Ska väl köpa lite julklappar till Neo men de blir inte så mycket han förstår ju inte att de jul och att han får paket. Blir mer av de nästa år. Men snö måste de ju vara på Neos första jul!

Idag vet jag inte riktigt var de blir.Tråkigt väder som vanligt. Blir att mysa med den underbaraste lilla bebben i världen om han tillåter mamma göra de;)kanske bada också. Blivit fel dygnsrytm på Neo är vaken ganska mycket på natten och sover hela förmiddagen så de är lite trist. Men jag tar aldrig upp honom på natten utan han brukar att somna om efter ett litet tag.
 jag behöver verkligen dom få timmarna jag var varje natt. Känns nu att pumpningen börjar ta på en. är alltid konstant trött har inte sovit en hel natt på snart fem månader men de ör bara att bita ihop. Jag har ju mat så han får bara min. Jag tänker absolut inte ge erättning i onödan om de verkligen inte behövs. Eftersom bröstmjölk är de absolut bästa han kan få lill killen. De bästa är bara bra nog för honom...

Älskar min familj mest av allt. Vad gjorde man av all tid man hade när man inte hade barn? Förstår verkligen inte de...Älskar vår underbara son. Utan dig är jag ingenting. Innan du kom var jag ingenting. Neo är verkligen meningen m
                                                                             
image10

      Min underbara familj. Utan er är jag ingenting...<3<3<3
                                                                                                                        
               

Är så trött på neos alla sladdar och slangar...



I morse var jag på stan och handla ipren till sandra som fått mjölkstockning,stackare, de gör såå ont. Åkte själv på de och de är hemskt. Var inne på lindex och köpte ett bamse sett till devin. har ju inte hunnit köpt nått till den lille godingen. Gick till sandra och devin och hälsade på dom en lite sväng och lämnade presenten som var uppskattad devin kommer bli såå söt i de. Fy va kallt de var i deras lägenhet. Hyresvärden verkar ju inte vara riktigt normal eller vad man ska säga. Dom borde tänka på att de finns en liten bebis i lägenheten fy. hade vi haft större lägenhet kunde dom bott hos oss...:)

När jag nästan var hemma ringde ronny och frågade om vi skulle fika och de tackar man ju inte nej till preic. så vi åkte till ejes och satt där en sväng. Hälsade på mamma på höghuset köpte lite fika med hem. När jag kom hem åkte tony till karlskoga och köpte en gitarr. Så han får lära sig att spela barnvisor för neo sen när han blir lite större:) De kommer han nog uppskatta. Han kom hem vi åt middag och sen åkte han till sin innebandy träning så vi har gått om varandra hela dagen hehe:P

Har plockat lite här hemma. men de brukar bli lika stökigt igen jag förstår inte hur de kan bli de såå snbbt visseligen är tony himla bra på att stöka ner och inte ta reda på de sen. tycker de enda man göra är å plockar och plockar till ingen nytt känns de som ibland.

Neo älsklingen har varit vaken mest hela dagen. Men nu ligger han å susar och sover i babygymmet. Mammas underbaraste vackraste lilla bebis.sötast i världen är han<3<3<3

Blir väl till att titta lite på tv innan man pumpar och gå och lägger sig i vanlig ordning. känns som om man har ett schema tt gå efter. samma sak varje dag nästan.

Är så trött på neos alla sladdar och slangar. ibland vill man bara dra bort dom och slänga dom. Men de går ju tvärr inte. inte har han faktiskt krävt lite mindre syrgas igen så de kanske börjar gå åt rätt håll igen hoppas verkligen de. så min älskling kan få slippa alla sladdar så man kan behandla honom som en normal bebis eller så normalt som de går!


image5

Ligger och myser med mamma! finns ingen härligare...
Dom vackraste blåaste ögonen jag vet<3

Han är meningen med livet

Förra veckan var vi i karlstad på kontroll för Neo. skulle ha träffat vår sjukgymnast men hon va förkyld och fick inte komma in på avdelingen med tanke på smitta för dom små. Visade sig att neo hade lågt blodvärde, låg på 35 och de ska ligga över 40, så han fick ca 50 ml blod som tog tre timmar att gå in. Eftersom vi kom utifrån så blev vi isolerade fick sitta i ett rum utan tv eller nått lite långtråkigt. Men annars var allt bra. huvudet hade inte växt nått onormalt fort heller så de va skönt.

Hans syrgasbehov har ökat ganska kraftigt i igen men han mår bra i övrigt så läkarna verkade inte alls oroade. Börjat äta lite dåligt själv så vi har fått börja sonda mycket åkt på massa bakslag igen och vi som hoppade på att han skule bli av med alla slangar till jul men de ser nog ganska mörkt ut på den fronten nu. Men de får ta den tid de tar även som de känns som evigheter de är ju inget man kan skynda på. Är bara överlycklig att allt går åt rätt håll och att vi fått komma hem.

Han blev vägd också och väger nu 5000 gr. gått upp 4 1/2 kilo sen han föddes med tanke på att han vägde 650 gr som minst helt otroligt va dom växer...

I torsdags var vi i storfors hos Neos gammefarmor och gammelfarfar. Förts gången för neo. Vi blev bjudna på middag pch fika va jätteskoj att komma ut lite även för neo. Blev även en sväng till neos gammel mormor och gammel morfar innan vi åkte hem. De uppskattades verkligen. Vi har så många omkring oss som verkligen bryr oss och de betyder otroligt mycke. Många som ställer upp som vill ta hand om honom men jag vill inte alls lämna bort hoonom. Vill helst att ingen annat ska bära honom och sköta honom heller. man har väl blivit lite överbeskyddande...

Varit en lugn helg. var nere på skyltsöndagen en sväng och tittade träffade G, emma och mormor och morfar som de va evigheter sen sist. Köpte inget de var bara skoj att komma ut och se alla juldekorationer. jo föresten köpte visst nått kläder till neo brukar bli så. han har ganska mycke nu men de mesta har vi fått...

Neo har blivit så stark i huvudet nu håller upp de själv. inte så stadigt än men verkligen på go väg. så härligt att se att han gör framsteg och han är så med nu tittar verkligen i ögonen på en när man pratar, precis som om han förstår vad man säger, och reagerar på ljud och är mycket mer vaken så de märks stor skillnad. Så otroligt underbart att de att det går framåt för vår älsklingen även om de inte går fort så går de framåt. han kommer ju vara sen i utveckligen med allt men de struntar jag blankt i de får ta den tid de tar med tanke på vad han har gått igenom och allt.

<3Neo<3 Det är han som är meningen med livet. Jag är såå otroligt stolt att vi har fått världens underbaraste starkaste vackraste son. Man hade verkligen inget fullbordat liv innan vi hade honom.Det är nu livet börjar! Efter allt man gått igenom så har man blivit så mycket starkare och tar livet på ett helt annat sätt. Man tar igen för givet längre.. Han är vårt allt! Jag skulle kunna leva om mitt liv gå igenom alla jobbiga perioder igen bara att jag fick veta att de var just han som skulle bli vår son. Han betyder allt!

Älskar min familj över allt annat!image3

RSS 2.0