Ortoped och sjukgymnast!


Vet inte om jag skrivet det men var  vi till ortopeden som skulle gjuta neos ståskal.
Våran sjukgymnast hade tagit sig tid för att följa med oss eftersom de var första gången och allt kändes bra.
Det gick faktiskt förvånadsvärt bra. Neo fick ligga på mage, helst ligger ner helt och vara stilla. Mage är inte riktigt hans favorit nu förtiden jämfört med när han var mindre då mage var det enda som gällde. Kommer ihåg som de var igår att när han var riktigt liten så märktes det dirket när han kom till mage. Han blev lugnare man kunde minska på syrgasen underbart att se att redan att dom har sina egna personligheter vad dom gillar och inte gillar!

Gipsade in nästan hela neos baksida för att få en form. Tyckte det gick oerhört fort och smidigt var klart på ca 10 min.
Sen fick vi välja mönster på ståskalet fanns inte så många att välja på men de blev döskallar. Beställde även ortopediska sandaler till neo som förhoppningsvis kommer hjälpa honom. Dessa fick vi faktiskt betala själva för 350 kr så hoppas att de kommer att hjälpa honom med att vinkla sin fot rätt osv.


Lilla Neo i den stora väntsalen. På upptäcksfärd!

Efter ortopden så blev det raka vägen till barnhab där vi gick igenom lite saker med karin vår sjukgymnast. Neo visade även att han har blivit jätteduktig på att stå på alla fyra. Karin blev väldigt förvånad över hur fort det har gått för sist orkade han inte alls.

Neo fick sin gåpåse också som de så fint heter. Såg verkligen inte rolig ut men såå bra den var jämfört med den vi själva köpte som han har växt ut för evigheter sen. Kan säga att neo gillade skarpt att vara i den. Han tog tom med några steg alldeles själv och verkligen försökte så jag blev såå oerhört rörd glad och stolt! Den kommer vi nog får massa nytta av och jättebra träning.


Detta gillade Neo massa!

Sen hade dom en så oerhört rolig ,vet inte om man kan kalla det leksak, men de var som en aktivitets tavla som satt på väggen med massa knappar som gjort massa olika ljud och man kunde variera med ljud i hemmet , djur, exoktiska djur och mycket mycket mer. Kan säga att denna gick verkligen hem!
Väldigt givande besök faktiskt kändes som det hände lite. Sen så ska vi börja teckna lite mer här hemma tror de kommer bli nyttigt att kanske själv kunna vissa mer vad han vill.

Blev raka vägen till bergvik där vi käkade på max mm gott var de. Nackdelen var att när äter sån mat i denna värme så sväller min mage så man såg nästan gravid ut haha usch.
För en gångs skull så köpte jag lite kläder till mig själv kändes väldigt roligt att få lite nytt.
Några tunnikor,leggings och linnen.

Kom hem runt kl 18 kanske. Neo var lite i gåpåsen sen var de dums i sängen efter en anträngande dag.
I vanlig ordning lite 2 and½ men på kvällen,
Varit en bra dag på många sätt!

Har inte varit många sjukhusbesök på sistone känns så skönt! Nu blir det att invänta ståskalet och skorna. Sen i augusti blir de nog CPUP och vattengymnastiken drar även igång då.

Kommentarer
Postat av: malin

Roligt med nytt, får du ta kort på :)

2009-07-01 @ 20:16:18
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: sara

Kul att han tyckte om gåstolen som jag kallar det.. Elina tyckte inte alls om den så nu en som heter ponny ska lägga in foto på den sen så du får se.. men dom har så sjuk mycket...Elina ska få en massa saker som vi väntar på... Neo är så duktig o så himla go...Kul o läsa att det går så framåt för honom..

2009-07-01 @ 20:27:16
URL: http://elinahannahphilip.blogg.se/
Postat av: angelica <3mamma till liam<3

Ne de gör ju inte det!! :D Hihi ska ni inte skaffa en till då? :D

2009-07-01 @ 21:52:36
URL: http://kronanskvinna.blogg.se/
Postat av: Mie sjäv

Japp, vi är med i RBU. Stockholmsavdelningen. Är ni medlemmar också?

2009-07-01 @ 22:53:39
URL: http://envanligblogg.blogg.se/
Postat av: Mie sjäv

Gör det. En massa matnyttigt och en del aktiviteter för dem som vill. Vi skall testa i höst att åka på en kortare resa med RBU till Eskilstuna Parken Zoo. Billiga priser och Neo kommer att få träffa andra i samma situation. Det är vårt egentliga huvudmål med själva utflykten. Hoppas att det blir mysigt.Förresten hittade jag en likhet till mellan oss - vår sjukgymnast heter också Karin!!! Helt sjukt.

2009-07-01 @ 23:09:25
URL: http://envanligblogg.blogg.se/
Postat av: angelica <3mamma till liam<3

Jo det har du ju rätt i :) men det kommer väll :D

2009-07-02 @ 08:24:39
URL: http://kronanskvinna.blogg.se/
Postat av: Sandrah

Skönt att det går framåt nu =) Sånna skor hade en på ett dagis jag var på och de hade hjälpt honom jättebra med att vinkla fötterna rätt.

2009-07-02 @ 21:40:51
URL: http://sandrah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0