Artikel i aftonbladet


Läste en artikel i aftonbladet i söndags. De handlade om världens mest förtidigt födda barn. Hon var född i v 21 vägde 280 gr och var 24 cm lång. Helt ofattbart vilken styrka de finns i dom otroligt små kropparna. Neo vägde ju 845 gr ,var nere på 670 gr och var 32 cm lång. Och vi tyckte han var jätteliten men hon vägde ju ett halvt kilo mindre 280 gr! De går inte förstå och överlevt ord kan inte beskriva vilken livsvilja. Kollade på videofilm när neo var som minst för ca 1 månad sen tyckte de var jättejobbigt att se han såå sjuk och såå liten alla känslorna kom tillbaka.

Lite längre ner på artikeln så stod de att i Florida gör man inget åt barn som födds före vecka 24. De gjorde mig sååå jävla förbannad så de finns inte. Hur fasen kan man sätta en vecka och sen säga att nej vi räddar inte barn så förtidigt födda barn oavsett om barnet är stabilt eller inte?

Tänk om vi bott i florida och neo föddes några dar tidigare så hade dom inte gjort nått för att rädda honom.
Orkar inte vill inte ens tänka den tanken.

Antagligen så har de väl mycket med pengar att göra. De har vi tyvärr fått erfara. Neo bev hemflugen efter 2 veckor i uppsala vilket var alldeles förtidigt. Neo höll på att komma ur resperatorn och allt var på god väg att bli bättre. Sen när vi kom till karlstad så blev han helt plötsligt sämre han var inte alls stark nog att klara av en helikopterfärd hem. Hade vi stannad kvar i uppsala några veckor länge så tvekar vi inte en endaste sekund att neo hade blivt friskasre fortare och vi fått kommit hem tidigare.Man känner sig så matklös. Några månader senare fick vi reda på att de var karlstad som inte ville/hade råd att beskosta neos vårdplats i uppsala längre. Neos vård plats kostade 20 000 kr per dygn. Men de är helt sjukt att pengar styr om vi ska rädda liv eller inte. Ibland undrar man vart denna värld är på väg!

Tänkte även direkt till ett annat barn,Nea, som låg i uppsala när vi var där som var född i v 23 henne hade dom inte räddat och den tjejen blev starkare och starkare för vareja dag som fick. Ett mirakel.!

 Klart de finns en gräns på vad som är mänskligt. Innerst inne så känner man och märker/vet vad som är bäst för ens barn?

 För låt oss säga de finns barn födda i v 23 som är mycke starkare och friskare än ett barn fött i v 27.(och tvärt om såklart) Det är så induviduellt beroende på barnet och dess olika förutsättningar se på det istället för vissa veckor är inte de lite mer mänskligt?


image114
♥Mammas och pappas mirakel♥

Neo nån timme gammal

Anledningen att jag blir såå frukstansvärt är väl att vi har varit i den situationen vi vet hur de känns vi har varit där. Man tänker sig att skulle nån sagt så till oss ? Nej vi gör inget för neo är född i en viss vecka? ofattbart och helt oacceptabelt för mig. Dom orden finns inte i mitt huvud.Skulle aldrig tillåta nån läkare ha sagt så om Neo. De är mitt barn dom pratar om
mitt allt. . Fyyy orkar inte en tänka tanken att de är mammor och pappor som får uppleva dom orden. ..!!!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Läste också den artikeln. Det som jag tycker är så sjukt hemskt är att man faktiskt får göra abort upp till vecka 22 med socialstyrelsens godkännande. Vansinne!! Det är inget foster utan ett levande barn.

2008-05-27 @ 15:45:57
URL: http://bellismamma.blogg.se
Postat av: Nina

Han är verkligen ett mirakel:)

Jätte fin son ni har:)

2008-08-10 @ 23:30:12
URL: http://nijnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0