BVC

Morgondagen började med en fika på stan med sandrah och vildebus. Jätteskoj och mysigt!

Idag bestämde jag mig även för att gå till bvc för ny vikt. Nu när vi exprementerar med att sänka neos mat med mål att hans vikt så bli lite stillastående ett tag framöver och växa lite mer på längde för att bli mer propotionerlig. För om man säger så här, skulle neos vikt stå still 1 år så skulle han ändå vara stor för sin ålder och läkarna tycker att han är lite för stor detta kan bla påverka neos förkyldningsastma.

Men iaf sist för 2 månader sen vägde herrn 16495 gr och nu  16930 gr. Det som jag inte blev riktigt klok på var att för 3 veckor sedan vägdes neos i karlstad på sitt sjukhust besök. Då vägde han 17200 gr. Dock var detta en konstig våg känns som om det är lite för mycket att tappa på så kort tid. Så jag räknade inte med den vägningen utan fokuserar på denna. Ska tillbaka om en månad och har han gått ner då så blir det till att öka maten lite. Så jag utgår ifrån bvc vägningarna för det är på samma våg hela tiden.

Längden sist var 91 cm och nu var den 92,5 cm. Huvudet hade ökat hela 1 cm till 47,5 verkligen jättebra.

Nu när neo äter lite mer fast föda så har han mage börjat krångla ganska rejällt. Inte så konstigt med tanke på att an enbart fått flyttande föda i över 2 år och sen heölt plötsligt få fast minst 1 gång om dagen. Han panik skriker när han ska bajsa och det kan gå flera dar i mellan och det är stenhårt bajs som kommer stackarn. Har börjat med katrinplommonjucie och katrinplommon pure som verkar för stunden bara. Tog upp detta på bvc besöket och då blev vi rekomenderade lactulos som vi ska börja med hoppas det kommer hjälpa hans hårda mage.

Efter detta gick vi till öppna förskolan och där spenderades hela 3 timmar. Var härligt att få tjata lite för det var många där man kände och ganska lugnt. Har märkt att neo har svårt att ta in allt när det bli för mycket. Så idag var det perfekt för honom. Satt och lekte med andra ungar och hade de super.

Sen blev de promenad ute. Sen hem göra mat lite stå träning i ståskalet och nu är han nattad och klart. Så jag ska krypa inunder filten och ta det lugnt med en arkiv x skiva i dvd:n.


Kommentarer
Postat av: Helena

Vi har gett Alvin lactulos i stort sett sen han var nyfödd. Nu har vi gått över till Movicol junior och det tycker vi är mycket bättre. Ett tips i fall lactulos inte funkar. Vår dietist säger oxå att Movicol oftast fungerar bättre och ger mindre gaser. =)

2009-10-20 @ 20:25:51
Postat av: Sandrah

Hoppas det blir bättre med bajset nu då :)

2009-10-20 @ 21:41:19
URL: http://sandrah.blogg.se/
Postat av: Linn

2009-10-24 @ 18:43:54
URL: http://napmils.blogg.se/
Postat av: linn

lactulos har till och med jag fått utskrivet :P funkade fin fint men jösses vilka gaser :P Min lillasyster har oxå fått de och de funkar bra på henne med. Hoppas det blir bra för er oxå!

2009-10-24 @ 18:45:46
URL: http://napmils.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0