LäkarbesökI dag var vi på barnhabiliteringen i karlstad för ett rutin läkarbesök. Var dock inte våran ordinarie läkare utan en annan tjej men hon var bra. Ibland blir så trött när de känns som om de är alltid nya människor man träffar.
De var nuvarande logoped maria och sen vår blivande som hette karin, verkade bra. Sen neos sjukgymnast Lena och läkaren ana. De var vikt längd och huvudomfång även fast vi var på bvc i torsdags. Längden var 83,5 huvudet 45,2 och vikt 13910 gr. Sen lyssnades de på hjärtat och lugnorna och allt lätt jättebra. Sen kollade dom lite utvecklingsmässigt och frågade hur de går med allt. Prat om neos shunt. Ibland när den shuntar förmycket så kan dom bli dåliga men neo visar inga tecken på att han lider av de sån tur är.  Allt gick jättebra och neo var väldigt tålmodig trotts krångel. Sen till våren/sommaren ska vi lägga upp en plan på allt som ska göras dvs träning, matträning osv. De kommer nog bli jättebra. Sen bad vi om läkarintyg på bla neos misstänkta cp skada för att skicka till fks för vårdbidraget massa intyg hit och dit tror dom man hittar på detta om sitt barn jösses och även nytt recept på neos sondnäring.

Fick en fråga angående shunten för ett tag sen. Den var vad de betyder att den shuntar för mycket. De är så här att de är en slang som går in i neos huvud där ventrikeln sitter som tillverkar vvätska och skyddar hjärnan slangen forsätter ändå ner till neos buk. Shunten är inställd så blir de ett visst tryck inne i huvudet så dränerer shunten bort den vätskan och i neos fall så dränerar shunten för mycket vätska för att de är fel tryck inställt. Överflödsvätskan går ut genom slangen som slutar i neos buk och där tar kroppen upp vätskan. Detta kan medgöra att i neos fall inte huvudet växer som de ska och de blir en annolunda huvudform sen kan även de allmäna tillståndet påverkas trött het huvudvärk kärkningar men de har inte neo. Sen som jag också skrivit tidigare att dom tycker att neos slang ät lite för stram vid halsen. Neo har ca 80 cm slang i magen som är hopprullad så allt eftersom han växer så rullas den där slangen ut. Där för vi ska till göteborg för omställning och koll på shunt slangen och hoppas att allt ska gå bra!

Kommentarer
Postat av: malin

Så skönt att det gick bra gumman! Håller tummarna för att ni ska få komma till gbg tidigare med.

2009-03-02 @ 18:06:15
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: Emma

2009-03-03 @ 10:15:54
URL: http://www.extrasyndrom.blogspot.com
Postat av: Emma

Oj, jag tror att jag kanske råkade skicka en tom kommentar?

Men skönt i alla fall att allt gick bra. :)

Och som du skriver så är det helt sjukt att de tror att man hittar på sådant om sitt/sina barn. Men tyvärr så är det nog inte helt omöjligt att det finns folk som gör det. =/ Men helt sjukt är det.

Och tack för svaret på frågan! :)

2009-03-03 @ 10:17:47
URL: http://www.extrasyndrom.blogspot.com
Postat av: sara

Skönt att han utvecklas så mycket.

I sommar kryper han eller går säkert.

Vetni när det blir göteborg?

2009-03-03 @ 11:38:00
URL: http://zasata.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0