Ögonkoll

Igår var vi på hagahuset för en ögonkoll. Kan ju säga att de gick så där.
Började med att vi fick träffa en lite äldre kvinna. Då tänkte jag va skönt med nån med lite erfarhenhet men ack så fel jag hade!

Ska säga att detta var en kvinna som aldrig träffat neo tidigare och de första hon säger är att hon inte tycker att skelningen blivit något bättre alls. Jaha de var ju underbart ( du som har träffat honom massa gånger förut och att jämföra med) att höra vi som kämpar med lappträningen dagligen och väldigt länge dessutom. Sen höll hon fram tavlor igråvitt. Kontrast tavlor.  Neo var ju såklart inte så intresserad(nytt ställe ny miljö) av detta och utifrån hur han tittar på dessa bestämmer hon sig för att neo inte alls ser bra på det skelande ögat. Såna tavlor för en snart 2 åring hur kan man utgå från att han ser dåligt av ett sånt simpelt test. inga färger ingenting.
Först säger hon att han ser dåligt( att det är ögat som är fel) och sen säger hon att de kan ha med skador i hjärnan att göra. För man "ser med hjärnan" och är de nån skada kan hjärnan ha svårt att tolka det som ögat ser och då helt plötsligt är ögat bra,synen bra!

Så nu har vi kämpat med lapp sen okt förra året och tydligen har inte de hjälpt alls. Så nu helt plötsligt ska vi bara ha 1 timme om dagen (och de måste jag tilläga var hon tuvngen att  gå ut ur rummet och fråga andra om hur hon skulle göra) Detta ska göras under lekträning så ögat får jobba hårt.

Nu ska de stora läkarna ha möte och grejer och diskuterat hur vi ska gå vidare.
Jag som oftast är tyst och beskedlig var inte de igår. Kändes som jag ställde 100 frågor och man fick verkligen dra ur svaren ur henne och hon avbröt en hela tiden. Jag kände att jag började koka gud så irriterad jag var.
Är de för mycket begärt att få en bra och kunnig personal?


Sen kan de blir op av ögat för skelandets skull men de är bara för kosmetiskt syfte.
Eftersom skelningen sitter på vänster sida, den sidan som är drabbad av hjärnblödningen, så känns de tyvärr troligt att de kan vara skadat i hjärnan som gör att neo inte kan tolka saker och åt detta finns det ingen åtgärd. Känns så fruktansvärt jobbigt när fasen ska de få vara nog. Sen kommer aoutomatiskt desa hemska tankar kommer han nånsin kunna prata gå osv. De bara kommer oavsett om man vill eller ej.

Detta kanske tyvärr kan förklara varför neo är okoncetrerad ibland för att han inte kan se normalt fast att han är okocentrerad kan ju såklart bero på annat också de vet vi inte.
Så nu ska vi invänta svar och se hur vi ska gå vidare. Skulle inte förvåna mig att de enda dom kommer fram till är att vi ska fortsätta med lapp som vi gjort:S och med deras snabbhet kanske vi får svar till jul!

Började nästan gråta i bilen hem av frustration, var såå arg och av massa tankar. Har han inte fått gå igenom tillräkligt med hinder under sitta korta liv. Mer än vad en människa går igenom på en livstid!!
När fan ska de få vara bra?
När ska han bara kunna får njuta av att bara få vara ett barn???

Kommentarer
Postat av: malin

Men vilken idiot :S Tycker du ska ringa och få träffa någon annan istället, sådär kan man ju inte bete sig!

2009-06-13 @ 12:22:24
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: Sandrah

Helt sjukt! Tror knappast någon tvååring skulle vara intresserad av att kolla på tråkiga jävla svartvita tavlor! Sen att de utgår från det och säger att han ser dåligt.. nee skum läkare. Hoppas de kollar upp om det har med hjärnan att göra innan de gör något annat istället..

2009-06-13 @ 15:50:45
URL: http://sandrah.blogg.se/
Postat av: Frida

Tankar går till er !

Mammarollen är ju tyvärr sådan att den är präglad av dåligt samvete för allt och ingenting. Du gör Neos liv så bra :)

Förstår att allt går upp och ner hela tiden.

Jag är iaf impad av er !

2009-06-13 @ 21:57:41
URL: http://fritsdagar.blogg.se/
Postat av: Zandra

Nämen herregud vad är det jag läser??(!)

Var fanns Neos vanliga läkare då, som har följt honom?

Finns det ingen möjlighet att du kan ringa och prata med någon som du och Tony känner bätre och berätta och prata med dem om att du kände att du inte fick tillräckligt med information?

Att få höra sådanna saker måste ju bara kännas för jävligt rätt ut sagt, men jag har sagt det förr och säger det igen, ni är otroliga!

Vad som än händer så är det ju fortfarandes din fina pojke oavsett!!!

Massa kramar!

2009-06-15 @ 09:14:37
URL: http://tokiga2barnsmamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0