Svar från Neos hjärnröntgen


Trodde att det inte vara nån fara med neos shunt eftersom vi inte fått något svar på evigheter från neos hjärnröntgen.
Men idag ringde vår läkare karin och sa att hon hade skickat ner neos bilder från röntgen till drottningsilivas barnsjukhus i Göteborg och där hade speciallister kikat på bilderna.
 Det är där som neo opererade in shunten för ca 15 månader sen.
Specillisterna bekräftade att neos shunt fungerar lite för bra de vill säga att den shuntar bort för mycket vätska vilken medför att neos huvud inte växer som de ska utan växer för lite. Vet inte riktigt hur man ser men de hur bla ventriklarna ser ut vet jag.

Dom har alla vertyg för att kunna ställa om shuten i karlstad vilket vi trodde att de var där som vi skulle fixa det.
Men tydligen så är läkarna lite oroliga för att neos shunt slang är lite stram precis vid halsen visste vi inte ens om ingen som har pratat om det tidigare.

 Eftersom så är fallet så tyckte vår läkare att de bästa vore om de gör i göteborg där dom även får kolla på shuntslangen och se om de behövs göras nått åt de vilket jag inte riktigt vet hur de går till hoppas innerligt inte på en operation, om de nu skulle vara att de måste åtgärdas. Shunten ställs om med en magnet som man sätter över huvudet men ibland kan de gå trögta att ställa om så karin tyckte de var bäst att vi för allt i göteborg.

Så nu är de bara att planera in en tripp framöver. Har inte fått nått datum eftersom hon först ska skicka en remiss och vi vet ju hur länge de kan ta flera månader beroende på prioritering.

Antagligen så blir de bara över dagen som vi ska vara på sjukhus men eftersom de är såpass långt att åka. Vet hur de var när vi åkte fram och tillbaka till Uppsala när vi skulle byta knapp resan upp gick bra men inte hem blir alldeles för länge att sitta still i en bil.
Så vi kanske bokar en hotellnatt och tar en liten minisemester beronde på hur mycket tid de blir på sjukhuset och hur mycket de är som måste göras.

De lättaste vore ju att allt görs i karlstad  men självklart finns de inga som helst tvivel att vi hellre åker till göteborg där dom är speciliserade på just shunt och att det är där den är inopererad.

Känns så jobbigt för den här killen har verkligen gått igenom tillräkcligt nu de räcker med problem.
Han har gått igeonom mer än va en människa gör på en livstid och neo är bara 19 månader.
Men vad ska man göra de är för hans bästa.

Han är såå otroligt stark.
Jag beundrar honom otroligt himla mycket.
Det går inte att vara stoltare än vad jag är över honom.
Tänk om jag kunde vara lika stark som honom.
Han är helt fantastisk


Kommentarer
Postat av: Sandrah

Vad jobbigt att ni måste åka dit och fixa det då, men kan ju bli skönt med en minisemester om ni tar en hotellnatt eller så.

2009-01-26 @ 19:48:25
URL: http://sandrah.blogg.se/
Postat av: malin

Jobbigt för er :( Men det kommer nog gå jätte bra ska du se.

2009-01-26 @ 20:02:21
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: Virre

Hej..=) Så fin blogg du fått. Allt bra? Hoppas ni trivs i nya huset. Läst här uppe om Neo. Låter inte alls kul..=( Blir det en till operation eller? Lillkillen då.. Hoppas allt går bra med er fina grabb! <3 Kram!

2009-01-26 @ 20:32:13
URL: http://veronicahall85.webblogg.se/
Postat av: ☆ Nina ☆

Hoppas ni slipper ytterligare en operation! Hoppas de kan fixa det i Karlstad ... det räcker nu =) kram

2009-01-26 @ 20:48:51
URL: http://snostjarna.blogspot.com
Postat av: sara

vad jobbigt, men kommer gå bra! hoppas det inte är något "jätte" ingrepp utan går hyfsat bra så han inte behöver vara där så länge. minisemster är ju aldrig fel, du får väl ta med sandrah och Devin också, eller hoppas det är när barnmässan är.

2009-01-26 @ 21:52:22
URL: http://zasata.blogg.se/
Postat av: Joanna

Usch blir tårögd när jag läser, nu får de väl vara nog med saker för lillgubben, Men hoppas allt går bra iallfall!:) Han är så stark! beundrar er hela familjen !kramar

2009-01-27 @ 13:10:13
URL: http://metrobloggen.se/joannajansson
Postat av: Johanna (esmi på bd)

Förstår att det är oroligt!!! Hoppas ni slipper operation. Säg till om vi kan hjälpa till med ngt, vi bor ju strax utanför Göteborg!

2009-01-27 @ 14:51:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0