CPUP


Imorse vaknade Neo redan kl 07 vilket var perfekt så jag slapp väcka honom.
Runt tio i nio var vi framme på barnhab i karlstad fick vänta lite innan vi kom in. Det var vår gamla sjukgymnast Lena och vår nuvarande karin som var med på första mötet. Där mättes leder i grader för att se hur mjuk/stel han  är muskler och om han har spänningar lr spasmer.

Karin sa under sin tid som sjukgymnast (hon är ca 50) har aldrig stött på ett barn som är så mjuk i kroppen som neo och det säger mycket och detta är väldigt bra. Neo hade lärt sig massa sen sist vi var där i januari detta år jätteskillnad verkligen. Det som påpekades var ju såklart vänster arm/hand och ben som är drabbade. Foten har en tendes att vinklas fel och han är lite plattfotad vilket inte är konstigt. Sen så är vänsterbenet något kortare eftersom han är svagare i de benet och använder det mindre vilket bidrar med mindre muskler.
Neo blev ganska gnällig under tiden som gick inte konstigt med tanke på allt.

Efter sjukgymnasten hade vi lite tid till övers så vi åt lite fruskost på cafet på sjukhuset innan mötet med arbetsterapeften.
Förra gången vi var där så filmade dom neo och det hade dom kikat på innan och dom tyckte det var jätteskillnad.
Sist  så satt han bara och stirrade på leksakerna men idag var han jätte aktiv och skulle känna och leka. Underbart att se! Det var samma där det skulle mätas leder osv och resultatet blev samma som förra gången inga förändringar.

Dock så har neo nu börjat att knyta vänster näve mer och även böja den innåt så arbetsterapeften skulle skriva upp oss om att vi ville träffa deras hand kirurg som är där 1 gång i månaden för att ställa lite frågor och få en undersökning.
Det som kan komma upp på tal är då ev en hand skena och botox behandling. Vi får se då känns faktiskt lite skönt att det tar tags i grejer.

Blev efter sjukhuset blev det lite shopping på bergvik.
Neo fick ett par tuffa jeans en t-shirt och en långärmad på hm.T.O.M jag fick lite med mig hem, svart jeans kjol 149 spänn som hittat och en t-shirt.

Neo fick en låtsas mobil så pappa slipper få fuktskador på sin. Sen läste jag nånstans att mobiler kryllar med bakterier.
Sen innan vi skulle hem ringde dom från barnhab igen om vi kunde komma på läkarbesök nu på måndag men de sa vi faktiskt nej till nån måtta får det faktiskt vara, oavsett om vi behöver en läkarsamtal nu sp om shuntuppföljning som det inte gjorts nån alls sen vi ställde om den nu i mars riktigt dåligt tycker jag. Men det läkarmötet får bli en annan gång det hinns.

Mycket sjukhus snack i detta inlägg:
Trotts att det varit mycket och massa info som ska gå in så känns det faktiskt helt ok!

Kommentarer
Postat av: Mie

Vad kul att han gör framsteg killen! Du ska se att han kommer att göra saker du inte trodde var möjliga. I hans värld finns inga hinder - de finns i vår värld. Det är egentligen ingen som föds funktionshindrad - det är bara samhället som är dåligt anpassat!



Du får gärna lägga ut min "Att behöva". Den är tagen rakt ur skallen bara. Kom på att vad tusan gnäller man om egentligen? Jag kan ju välja - det kan inte han. Och så bara kom den.

2009-08-25 @ 20:28:07
URL: http://envanligblogg.blogg.se/
Postat av: Malin, mamma till Alice & Lowe

Så himla roligt med framsteg :D

2009-08-25 @ 21:26:46
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: linda

Nu är hösten här och allt drar igång igen..får lite ångest faktiskt.. du är strak gumman tur vi har varandra fast vi inte går igenom samma saker så vet vi hur det känns.. hoppas allt är bra med er.. känns som förkylningen kommer snart nu när Måns börjar dagis. Vet inte riktigt än när vi ska ta hem honom så han inte blir sjuk för han ska opereras den 15:e september kommer läkare ifrån USA gäller kanske att Måns är frisk då..heheh..kraam

2009-08-25 @ 22:44:17
URL: http://nogg.se/tussis

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0