Sjukgymnast och shopping

Igår kl 13:15 hade vi fått tid på barnhab i karlstad för tträff men vår sjukgymnast lena. Som jag skrev i förra inlägget så var de jättelänge sen vi vr där nu eftersom tiderna vi fått krockat.

När vi kom in så träffade vi miljas föräldrar älskar namnet milja så fint. Var såå roligt att träffa dom va jättelängesen. Vi låg samtidigt på avd 10 förra året eftersom deras barn fått hjärnhinneinflamation. ungefär samma ålder som oss. deras barn är nån månad yngre än neo. Dom är ungefär lika gamla som oss. hann inte prata länge. Men dom har de oerhört tufft med deras dotter som tagit skada av hjärnhinneinflamationen hon fått tidigt i livet. Ibland är allt såå orättvist. Vissa ska verkligen drabbas av allt som finns. dom har de oerhört tufft. Ska inte skriva om hennes skador och allt som hon drabbas av men ibland är livet såå orättvist. Men som jag alltid sagt jag tror de drabbar sådana människor som har styrkan att klara av det.
Tänker på dom jätteofta och hur dom har de. så igår kväll snurrade mest tankarna omkring hade svårt att slappna av och
 sova...


Så här roligt har vi de på sjukgymnastiken

Lena var lika underbar som vanligt och neo lika skeptiskt till en början innan de brukar släppa man får inte leenden hur som helst längre som han gjorde förr nu måste man förkänna dom också. Men de är bara ett väldigt sunt friskhetstecken. träffade även vår nya kurator äntligen efter många om och men. även neos logoped maria som gav oss tips angående matning och den biten.

Lena kände igenom neos kropp som vanligt. leder muskler rörelsemönster och hans utveckling. honv ar väldigt paff över att neo står såpass stadigt redan och så fort för är vi var där sist fanns de inga tendenser alls. Neo vissade även att han kunde ta tag i sina fossingar som han heller inte hade en tendens till sist så här har de hänt massa grejer. Neo kunde även stå själv med lite stöd  under armarna av en jättesmidig kudde jag blev jättepaff. Lena trodde att neo kommer hoppa över krypandet och börja gå istället. eftersom han inte har några som helst tendenser till att börja krypa. Men vissa barn hoppas ju över olika stadier och börjar men nått annat istället. fortfarande väldigt dominerande med höger. Stelare på vänster sida syns bla när han står vänster foten är mer ständ och vinklad lite annolunda. även att han knyter vänster näve hårt har den mer knyten än. Så lena tror att nått slgas rörelse begränsning kommer han få på vänster sida. vilket går att träna bort lite men inte allt. Men de positiva är att han tar emot sig med vänster när han tippar åt vänster sida och öppnar han höger så öppnar han även vänstern så de är ju inte så att vänstern bara drar iväg åt nått helt annat håll. men blir till att fortsätta med övningarna och stretchingen vi gör här hemma.


fFck även en stor knapp att trycka på och när han tryckte på den (helt själv varenda gång) såtändes en röd ljus slinga som neo tyckte var såå roligt och jättebra träning till att använda hemma så vi får hitta på nån liknande annordning här hemma. Även uppmana honom till att använda västern mer.

var jättespännande med lampan

Men på nått sätt så känner vi ljust på neos framtid oavsett vad han kommer få för men så känns de inerst inne att han kommer få ett bra liv en bra framtid och vi ska göra allt i vår makt att de ska bli så. Med tanke på hans stora hjärnblöning så är lite rörelsebegränsningar på ena sidan ganska så lindrigt. beroende på vilken grad av rörelsehinder han får. såå svårt att se än när han är si liten får gå några år innan man kan se vad för men han kommer få. men vilket som ser vi oerhört ljust på hans framitd. när man ser hur lycklig och glad han är så släper all oro på nått sätt för de är verkligen de som är huvudsaken. Spela roll om han är sen i utvecklingen är mindre än andrabarn viktmässigt och längdmässigt vad spelar de för roll bara att han mår bra och trivs med livet

Alla är alltid så förundrande och faccinerade över honom över alla hinder här i livet han klarat av de märks verkligen att folk blir glada av att bara se på honom. de märkte i alla fall inte minst igår lena tycker om honom såå mycket alltid så glad  när neo kommer. vårat underbara mirakel!

Efter de otroligt givande besöket hos lena så åkte vi till bergvik och käkade på max även mammas älskling fick mat. Blev några affärer som man han averka blev sommarkläder till neo en hel del även ett par shorts till mig ätnlgien hittade jag ett par och billiga var dom.
Blev en tripp till babyproffsen och köpte en ny bilbarnstol till neo de blev en cosmiccomfort fast blå men de var en sån härlig blå färg. den komemr bli kanonbra. Blev lite skedar insektsnät solksydd till bilen och även en babytalker inhandlades på teknikmagasinet såå smidigt sp i sommar när vi kommer tillbringa mycket tid i sommarstugan och björneborg antar jag.
 
Kom hem runt 18:00 tony stack till träning och jag och neo bara myste och hade de såå mysigt som vi alltid har de.
jättelyckad dag med allt och så skönt att få komma ut iblir mycket att man sitter hemma sp när de är såå varmt ute
Idag blir de staden en sväng och kl 14 bvc så får vi se om herrn har växt nått. ska faktiskt bli mer spännande denna gång än jobbigt...




Igår var de nära att han rullade över från mage till rygg.
så här nära fast de va skönt att ligga på sidan också;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0